Select Page

Forbrukslån

Har du smålån og kredittkortgjeld med skyhøye renter og gebyrer? Da kan det være mye å spare på å samle forbrukslån, kredittkortgjeld og andre smålån i ett større lån med bedre betingelser og lavere rente. Sammenlign og finn beste tilbud på lån i dag.

 

Søk om lån

Hva er beste forbrukslån?

Mange av oss har store verdier lagt ned i hus, hytter, bil og andre kjøretøy, men dette betyr også at det kanskje ikke er så stort økonomisk spillerom. Da er det en mulighet å ta opp forbrukslån når man har muligheten til det og trenger noen ekstra kroner.

Men det er nå med forbrukslån som det er med alt annet, man bør sette seg godt inn i det før man velger hvilket som passer en best, ettersom det faktisk får økonomiske konsekvenser. Du bør også spørre deg selv om hva det er du har tenkt å bruke forbrukslånet til. Er det for eksempel til å pusse opp deler av boligen, så kan jo dette være med å øke verdien av boligen. Har du tenkt å bruke det til reise aller andre opplevelser så har du nok ikke så veldig mye annet igjen enn minner når du kommer tilbake. Men hva bør du ta i betraktning før du tar avgjørelsen?

Billigste forbrukslån

Når det er snakk om billigste forbrukslån så er det faktisk en god del ting som spiller inn og du bør sette deg inn i alt som har med disse kostnadene å gjøre, deriblant rentemarked og rentevilkår. Du bør også finne ut av hvordan din kredittverdighet er. Hovedregelen er at jo kortere tid du har lånet, jo mindre utgifter har du på det. Betaler du ned mye over kort tid, så står ikke gjelden der og forrenter seg. La oss se på den reelle kostnaden i et eksempel.

16,24 % rente

15,77 % rente

19,40 % rente

Du vil pusse opp badet ditt og har beregnet at dette vil koste 65 000,- å gjøre ferdig. Du ønsker å finansiere ved hjelp av billigste forbrukslån og ser over hva de forskjellige koster på en 5 års plan som er ganske vanlig. Hvis du tar et lån til 16.24% rente betaler du totalt 93 068,- for forbrukslånet. Velger du derimot et lån til 15.77% rente så har du betalt 91 732,- når du er ferdig. Ved å velge det siste lånet har du spart 1336 kr. Begge steder var etableringsgebyret det samme, på 900,-. Valgte du for eksempel et forbrukslån fra et selskap som hadde en effektiv rente på 19.40% ville du betalt 95 774,- for samme lån og betingelser. Med andre ord så er det penger å spare på å være en bevisst forbruker, og er du såpass heldig at du kan betale ned forbrukslånet på veldig kort tid, så kan du også regne at du får veldig mye lavere renter og lånet blir enda billigere for deg.

Forbrukslån uten sikkerhet

Ja, har du nok penger til å søke forbrukslån og betjene dette, selv om det skulle komme uforutsette utgifter? Vi oversvømmes stadig av tilbud på e-post, i brev, på Facebook og andre kanaler hvor vi bruker mye tid. Det er fort gjort å ta en uoverveid avgjørelse bare fordi man faller for fristelsen der og da. Når man skal ta forbrukslån er det viktig å være helt klar over hva man faktisk forplikter seg til og at det er noe man kan beherske med den økonomien man har, og hvis det skulle bli endringer i inntekter etterhvert.

De fleste forbrukslån er uten sikkerhet, men de kan gi bedre vilkår om du har sikkerhet som du kan stille. Har du da råd til å stille sikkerhet i bil hus eller hytte? Er det greit for deg at disse kanskje forsvinner om du ikke klarer å betale forbrukslånet? For å kunne være sikker på at du kan betjene forbrukslånet, så bør du sette opp et budsjett hvor du tar god høyde for det som er generelt forbruk. Faktum er at uansett hvor mye eller lite penger man har, så bruker man gjerne mer enn man tror på de forskjellige postene. Det er ikke uten grunn at noe av det første de gjør i Luksusfellen, er å sette opp en tavle over økonomien for å se hvor pengene går, det handler om å bevisstgjøre de som de skal hjelpe.

Søke forbrukslån

Hvordan bør du gå frem når du skal søke forbrukslån? En måte kan være å sjekke hvilke forbrukslån som er best i test, og sørge for at testen er gjort så nærme søkedato som mulig. Det nytter lite med en test gjort i 2015, for tidene og prisene endrer seg i tråd med rentemarkedet. Fokus bør være å få beste forbrukslån for deg, og da må du tenke over hva er det du vil ha i et forbrukslån, hvor lang avtaletid ønsker du for eksempel? Du må tenke over hva som er en akseptabel rente for deg, og se over budsjettene dine og finne ut hvor mye du kan betale ned hver måned.

Ikke la deg lokke av de store summene. Bestem deg for hvor mye du ønsker å låne og hold deg til det. Tar du større enn du har bruk for er det lett å bruke mer enn man trenger, og da kan man befinne seg i en situasjon der man kanskje ikke klarer å betjene lånet. Det samme gjelder kredittkort. Når du skal søke lån, så er det en måte som er veldig gunstig og det er å gjøre det gjennom digitale tjenester hvor du legger ut dine ønsker og blir kontaktet av leverandører av forbrukslån med gode tilbud. Du kan så sette deg ned og se over alle tilbudene og finne ut hvilke som passer deg, og levere inn en søknad på det forbrukslånet. Fordelen her er at du faktisk kan få mye bedre priser og vilkår enn om du henvender deg til en og en bank for forbrukslån.

Banker som driver med forbrukslån tjener gode penger på kunder, og de vil selvfølgelig kapre deg som kunde, og kan være aggressive i markedsføringen sin. Ved å selv bestemme når de kan kontakte deg, og hva de kan kontakte deg om, får du tilbud som er relevante for deg, og ikke en masse unødvendige tilbud som ikke er i nærheten av å passe deg og din økonomi. Ved å følge disse rådene her vil du finne det beste forbrukslånet for deg.

Beste forbrukslån i 2018

På jakt etter et forbrukslån? Mange bruker et slikt lån som metode for å få kjøpt dyre ting fra ønskelisten, for å rydde opp i gammel gjeld eller for å investere. Et forbrukslån kan gi deg mange muligheter – men velg riktig tilbyder.

Mange er allerede i gang med jakten på et lån som kan gi dem noe mer handlefrihet i 2018. Det kan være mange ulike grunner til at man ønsker seg et slikt lån. Dersom du er en av de som ønsker deg et forbrukslån er du helt sikkert på jakt etter det beste lånet som finnes på markedet.

Et godt råd er å bruke litt tid på å orientere seg, på å finne ut av hva slags ulike forbrukslån som tilbys. Du bør da se på de ulike tilbyderne, der vil det være mange kjente navn, og så se på akkurat hva de tilbyr og til hvilken pris. Renta kan variere mye fra forbrukslån til forbrukslån.

Forbrukslån med lav rente

Det er selvfølgelig slik at forbrukslån har en høyere rente enn for eksempel boliglånet du har i banken din. Du bør likevel være klar over at det kan være stor variasjon i hva som tilbys av effektiv rente når det kommer til forbrukslån.

Du gjør lurt i å sammenligne flere lån og se på renten. Da får du også muligheten til å finne et forbrukslån med lav rente.

 

Beste rente

Det er mange som enkelt og greit søker etter «beste rente» når de skal finne forbrukslån, men så enkelt er det nok ikke. For å finne en god rente, kreves det at man bruker noe tid på å oppsøke ulike tilbydere og deretter sammenligne avtalene. Dette gjør man også når man skal ha boliglån eller andre lån via banken.

De rentene man oftest ser på markedet ligger på fra 13 % til rundt 20 %. Den effektive renten kan selvfølgelig også være både lavere og høyere, men dette gir en pekepinn.

Du må alltid huske på å lese vilkårene godt, slik at du har fått med deg hva avtalen og forbrukslånet innebærer. Dette er viktig.

I noen tilfeller kan det hende at renta har blitt justert oppover eller nedover til fordel for andre vilkår/betingelser. Det kan for eksempel hende at et forbrukslån kommer med høy rente, men da med muligheten for avdragsfrihet i ett år eller mer. Da kan det for noen lønne seg å velge denne typen forbrukslån, fordi det gir mulighet til å utsette nedbetalingen.

Avdragsfrihet er noe mange ønsker seg. Hvis det er noe som er viktig for deg, burde du finne en håndfull lån som tilbyr dette og deretter sammenligne renta på de som har dette som en mulighet. Da får du det du ønsker deg, i tillegg til at du gjør ditt for å få en så lav rente som mulig.

 

Effektiv rente

«Økonomispråket» skiller på det som kalles nominell rente og effektiv rente. Her kommer en nokså enkel forklaring: Effektiv rente skal være nominell rente pluss det du må betale av eventuelle gebyrer og andre utgifter eller kostnader ved lånet. Effektiv rente skal altså da være den faktiske prisen på lånet – hvor mye du må betale for å ha lånet.

Det kan derfor lønne seg å se på og sammenligne den effektive renta, når du vurderer ulike forbrukslån. Før du inngår en avtale bør du alltid ha fått med deg hva denne summen blir – den effektive renta.

Billigste forbrukslån i 2018

For å finne det billigste forbrukslånet du kan få i 2018 må du oppsøke en del tilbydere og se på de tilbudene som finnes på markedet. Du må sammenligne lånesum, effektiv rente, nedbetalingstid og eventuelt andre ting du synes er viktig for lånet ditt. Det kan for eksempel hende at du har bestemt deg for å lete etter et forbrukslån som tilbyr avdragsfrihet i en periode.

Du kan gjerne be om tilbud eller søke på ulike lån. Da vil du se hvor du har sjansen til å få lån og du vil ha god oversikt over de prisene som finnes.

Husk at du må ta en god titt på den effektive renta for å finne ut om lånet er billig eller dyrt.

Slik finner du beste forbrukslån

Det første du må gjøre før du går i gang med å lete etter lånet du skal ha, er å finne ut av akkurat hva som er behovet ditt. Lag gjerne et regnestykke og finn ut av hvor mye du vil låne, hvor lang tid du trenger på å betale det ned, og hva du faktisk har råd tid. Da blir det enklere å finne det lånet som er tilpasset ditt behov og din betalingsdyktighet.

Hvis du fra før av har en del smålån eller kredittkort du ikke har betalt ned, kan det i noen tilfeller lønne seg å ta et litt høyere forbrukslån for å få betalt ned alt dette. Noen ganger kan det nemlig være smart å ha all gjeld samlet ett sted – det kan også gjøre at du får bedre vilkår. Hvis det er tilfelle at du har en del utestående, bør du sjekke hva du betaler for disse beløpene. Altså hva slags rente du har på disse lånene/kredittkortene.

Ta deg uansett tid til å få en oversikt over økonomien din og bruk gjerne tid på å lage et budsjett. Finn ut om du faktisk har råd og mulighet til å ta et forbrukslån, det er dumt å skaffe seg mye gjeld dersom utsiktene er dårlig for å få betalt det ned i løpet av relativt kort tid. Når det er sagt er det mange som kan ha stort utbytte av å bruke et forbrukslån til å få realisert et prosjekt. Mange bruker for eksempel denne metoden til å pusse opp, slik at de øker verdien på boligen. Det kan være veldig smart!

 

Det er uforpliktende å søke

Uansett hva du bestemmer deg for er det uforpliktende å søke om lån (med mindre noe annet er oppgitt). Du kan derfor enkelt og greit finne ut av hva slags lån du kan få – så kan du i etterkant ta valget på om du skal gå for det.

Det er lov å drømme og det er lov å finne ut av hva slags muligheter som finnes. Så kan du ta valget når du etter hvert sitter på nok informasjon til at beslutningen nærmest går av seg selv.