Forbrukslån

Har du smålån og kredittkortgjeld med skyhøye renter og gebyrer? Da kan det være mye å spare på å samle forbrukslån, kredittkortgjeld og andre smålån i ett større lån med bedre betingelser og lavere rente. Sammenlign og finn beste tilbud på lån i dag. Søk om lån

Hva er beste forbrukslån?

Mange av oss har store verdier lagt ned i hus, hytter, bil og andre kjøretøy, men dette betyr også at det kanskje ikke er så stort økonomisk spillerom. Da er det en mulighet å ta opp forbrukslån når man har muligheten til det og trenger noen ekstra kroner.

Men det er nå med forbrukslån som det er med alt annet, man bør sette seg godt inn i det før man velger hvilket som passer en best, ettersom det faktisk får økonomiske konsekvenser. Du bør også spørre deg selv om hva det er du har tenkt å bruke forbrukslånet til. Er det for eksempel til å pusse opp deler av boligen, så kan jo dette være med å øke verdien av boligen. Har du tenkt å bruke det til reise aller andre opplevelser så har du nok ikke så veldig mye annet igjen enn minner når du kommer tilbake. Men hva bør du ta i betraktning før du tar avgjørelsen?

Billigste forbrukslån

Når det er snakk om billigste forbrukslån så er det faktisk en god del ting som spiller inn og du bør sette deg inn i alt som har med disse kostnadene å gjøre, deriblant rentemarked og rentevilkår. Du bør også finne ut av hvordan din kredittverdighet er. Hovedregelen er at jo kortere tid du har lånet, jo mindre utgifter har du på det. Betaler du ned mye over kort tid, så står ikke gjelden der og forrenter seg. La oss se på den reelle kostnaden i et eksempel.

16,24 % rente

15,77 % rente

19,40 % rente

Du vil pusse opp badet ditt og har beregnet at dette vil koste 65 000,- å gjøre ferdig. Du ønsker å finansiere ved hjelp av billigste forbrukslån og ser over hva de forskjellige koster på en 5 års plan som er ganske vanlig. Hvis du tar et lån til 16.24% rente betaler du totalt 93 068,- for forbrukslånet. Velger du derimot et lån til 15.77% rente så har du betalt 91 732,- når du er ferdig. Ved å velge det siste lånet har du spart 1336 kr. Begge steder var etableringsgebyret det samme, på 900,-. Valgte du for eksempel et forbrukslån fra et selskap som hadde en effektiv rente på 19.40% ville du betalt 95 774,- for samme lån og betingelser. Med andre ord så er det penger å spare på å være en bevisst forbruker, og er du såpass heldig at du kan betale ned forbrukslånet på veldig kort tid, så kan du også regne at du får veldig mye lavere renter og lånet blir enda billigere for deg.

Forbrukslån uten sikkerhet

Ja, har du nok penger til å søke forbrukslån og betjene dette, selv om det skulle komme uforutsette utgifter? Vi oversvømmes stadig av tilbud på e-post, i brev, på Facebook og andre kanaler hvor vi bruker mye tid. Det er fort gjort å ta en uoverveid avgjørelse bare fordi man faller for fristelsen der og da. Når man skal ta forbrukslån er det viktig å være helt klar over hva man faktisk forplikter seg til og at det er noe man kan beherske med den økonomien man har, og hvis det skulle bli endringer i inntekter etterhvert.

De fleste forbrukslån er uten sikkerhet, men de kan gi bedre vilkår om du har sikkerhet som du kan stille. Har du da råd til å stille sikkerhet i bil hus eller hytte? Er det greit for deg at disse kanskje forsvinner om du ikke klarer å betale forbrukslånet? For å kunne være sikker på at du kan betjene forbrukslånet, så bør du sette opp et budsjett hvor du tar god høyde for det som er generelt forbruk. Faktum er at uansett hvor mye eller lite penger man har, så bruker man gjerne mer enn man tror på de forskjellige postene. Det er ikke uten grunn at noe av det første de gjør i Luksusfellen, er å sette opp en tavle over økonomien for å se hvor pengene går, det handler om å bevisstgjøre de som de skal hjelpe.

Søke forbrukslån

Hvordan bør du gå frem når du skal søke forbrukslån? En måte kan være å sjekke hvilke forbrukslån som er best i test, og sørge for at testen er gjort så nærme søkedato som mulig. Det nytter lite med en test gjort i 2015, for tidene og prisene endrer seg i tråd med rentemarkedet. Fokus bør være å få beste forbrukslån for deg, og da må du tenke over hva er det du vil ha i et forbrukslån, hvor lang avtaletid ønsker du for eksempel? Du må tenke over hva som er en akseptabel rente for deg, og se over budsjettene dine og finne ut hvor mye du kan betale ned hver måned.

Ikke la deg lokke av de store summene. Bestem deg for hvor mye du ønsker å låne og hold deg til det. Tar du større enn du har bruk for er det lett å bruke mer enn man trenger, og da kan man befinne seg i en situasjon der man kanskje ikke klarer å betjene lånet. Det samme gjelder kredittkort. Når du skal søke lån, så er det en måte som er veldig gunstig og det er å gjøre det gjennom digitale tjenester hvor du legger ut dine ønsker og blir kontaktet av leverandører av forbrukslån med gode tilbud. Du kan så sette deg ned og se over alle tilbudene og finne ut hvilke som passer deg, og levere inn en søknad på det forbrukslånet. Fordelen her er at du faktisk kan få mye bedre priser og vilkår enn om du henvender deg til en og en bank for forbrukslån.

Banker som driver med forbrukslån tjener gode penger på kunder, og de vil selvfølgelig kapre deg som kunde, og kan være aggressive i markedsføringen sin. Ved å selv bestemme når de kan kontakte deg, og hva de kan kontakte deg om, får du tilbud som er relevante for deg, og ikke en masse unødvendige tilbud som ikke er i nærheten av å passe deg og din økonomi. Ved å følge disse rådene her vil du finne det beste forbrukslånet for deg.

Share This