Select Page

Kredittkort

Et kredittkort har mange fordeler og kan gi stor økonomisk fleksibilitet. Det har ofte mange fordeler i form av rabatter som du kan benytte deg av og spare penger på. Søk om kredittkort i dag.
Søk om kredittkort

Leter du etter beste kredittkort?

Det er sommer og mange har planer om lange ferieturer i utlandet. Det er også da det er veldig lurt å ha et kredittkort klart men hva bør du se etter når du skal velge?

Det finnes utrolig mange kredittkort å velge i, så det gjelder å holde tunga rett i munnen når du skal finne det kortet som er best for deg. Det du bør tenke på i første omgang er hva er det du skal bruke det til? Et kredittkort kan brukes til utrolig mye, og basert på hva du ønsker å bruke det til er det forholdsregler man kan ta for å sikre seg mot for eksempel svindel og tapping av konto.

Skal du bruke kredittkortet til reiser og mye handel i utland og på nett? Da lønner det seg å ha et kort som ikke er knyttet til dine bruks- eller sparekontoer i banken. Skulle noen prøve seg på noe, så er det begrenset hvor mye de kan få fatt i fra ditt kredittkort, og du mister ikke penger som du har disponert og planlagt med. Med andre ord kan et kredittkort være smart å ha!

Beste kredittkort for deg?

Mye handler om penger selvfølgelig. Det du alltid bør se etter når du skal velge kredittkort er kostnader, da gjerne de skjulte kostnadene. Vi vet alle at det er mye renter på et slik kort, og her gjelder det å tenke på hvem som har laveste rente. Eventuelt høyere rente kan brukes om de har et høyt antall rentefri dager. For eksempel om de har en rente på 26% og en avdragsfri og rentefri periode på 6 måneder og du kan betale tilbake i løpet av den tiden, betyr ikke den effektive renten så mye.

Kredittkort har også en del gebyrer, og da gjelder det å finne det kortet som ikke bare har laveste rente, lengste rentefrie tid men også færrest og laveste mulige gebyrer. Hvilke gebyrer er det snakk om? Først og fremst vil det alltid være et administrasjonsgebyr når du oppretter kundeforhold med en leverandør av kredittkort. Noen velger å ha dette så lavt som mulig eller gratis. Årsgebyret er en avgift du betaler hvert år for å ha kortet. Noen velger også å ha dette på null.

De beste kredittkortene

Men hvor mye koster det å faktisk benytte seg av kortet og pengene du har som kreditt der? Det varierer også fra sted til sted, og hvorvidt kortet er knyttet til en bank eller ikke. Noen banker har lavere gebyrer på sine kredittkort for kunder i banken. De har gjerne også gjort det billigere å bruke kortet for de som er kunder i banken.

Det skilles gjerne mellom uttak i bank og uttak i minibank, noen steder må du betale uansett hvor du tar ut penger, mens andre slipper du å betale. Hos de fleste er det billigere å bruke kortet til varekjøp. Er du ute og reiser mye så er det viktig å se hvor mye valutapåslag det er om du bruker kredittkortet.

Bonusprogram knyttet til kortet?

Sjekk gjerne test av kredittkort hvor alle disse tingene vil bli sammenlignet slik at du får en oversikt over hvilket selskap som kan levere det beste kredittkortet til deg. Men det er flere ting du også bør se etter for å finne det beste kortet. De fleste leverandører av kredittkort har innsett at en måte å kapre kunder på er å ha gode fordelsprogram og bonusprogram som kundene tjener penger på, eller sparer penger for den slags skyld.

Beste Mastercard har som regel reiseforsikring inne i kortet, slik at du får reiseforsikring og avbestillingsforsikring på alle reiser som du bestiller og betaler med det mastercard. Her er det også verdt å nevne at det finnes kredittkort hvor du også sparer poeng ved å kjøpe flyreiser, og disse poengene kan spares til andre reiser. Er du en av de som bruker bilen mye, er det penger å spare på bensin også om du velger kredittkort med fordeler som drivstoffrabatt. Kredittkort som er knyttet til shoppingsteder har gjerne også shoppingfordeler som lavere priser og bonuser. Det finnes også kredittkort som gir fordeler om du handler i butikker på nettet. Det finnes også kredittkort med gode fordeler når du skal handle dagligvarer.

 

Søk om kredittkort

Nå er vi inne på det som handler om brukervennlighet. Hvor lett er det å søke om kredittkortet? Kan det for eksempel gjøres på nett og hvor mye jobb er det å søke? Dette er avhengig av hvor godt utbygde de digitale tjenestene er. Noen steder er det koblet opp mot løsninger som MinId eller lignende, slik at man kan signere søknader digitalt. Hos andre må man sende inn legitimasjon på mail eller i post, hvilket fort blir knotete og tar veldig mye lengre tid. Det er et annet punkt, hvor lang tid går det fra du søker til du kan ta i bruk kortet?

Om du ikke vil bruke all tiden på å sammenligne kredittkort, kan du legge ut ditt ønske om kredittkort på tjenester som sparer deg for tid. Det fungerer slik at du legger ut ønsket om et kredittkort, en eventuell kredittgrense og eventuelle spesielle vilkår som ønskes og så vil de forskjellige kredittkortselskapene eller bankene ta kontakt med deg med tilbud. Be om å få dem tilsendt på mail slik at du kan se over tilbudene og vilkårene i tilbudene. På den måten får du de absolutt beste tilbud og vilkår, som kanskje kan være bedre enn det de gir generelt sett. Ønsker du derimot å søke forbrukslån, er prosessen litt annerledes.

Når du så får satt deg ned med de forskjellige tilbudene og finner det som er det absolutt beste for deg, er det bare å sette i gang å søke. Er det slik at du har bruk for flere kort som dekker flere forskjellige fordeler, så er det jo faktisk helt opp til deg hvor du søker. Skal du ha flere kort sørg for at du ikke har enorme kredittgrenser på de forskjellige kortene, da kan det være at du faller for fristelsen å bruke dem.