Select Page

Brannalarm

Beskytt deg og dine nærmeste med en brannalarm hjemme. Du vet aldri når en brann oppstår og det er derfor viktig å ta sine forhåndsregler. I tillegg kan du være sikker på at det varsles videre til en alarmstasjon om noe skulle skje. Prisene på boligalarm varierer fra leverandør til leverandør. Sammenlign og se hvem som gir deg best tilbud.
Sammenlign brannalarm

Har du brannalarm?

Omtrent 72% av Nordmenn er generelt sett lite bekymret for brann ifølge en undersøkelse utført av Verisure. Det skjer aldri meg, det skjer bare hos andre er en tanke vi nok kjenner oss igjen i. Vi føler oss veldig sikre i våre hjem og mange føler nok også at de er gode på brannsikkerhet slik at sjansen for brann er veldig liten. Men faktum er at uansett hvor mange forhåndsregler du tar, så KAN Det faktisk skje deg, og da gjelder det å ha god varsling slik at du får hjelp kjapt. Hvor lang tid det tar før du får hjelp når brannen er et faktum, er avgjørende for hvordan brannen faktisk utvikler seg. Jo lengre den får herje, jo mer skade gjør den enkelt og greit. Den vil også komme til et punkt der det er veldig vanskelig å få slukket den og det handler mer om å forhindre spredning til andre bygg eller boliger.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Risikofaktorer

Julen og Påsken er to høytider som det er mye brann, og den enkle årsaken til det er nordmenns økte bruk av stearinlys i disse to høytidene. Men hva er det som skjer når sommeren og høsten gjør sitt inntog? Det er jo akkurat det samme. Stearinlysene tennes inne og ute, lettantennelige gardiner flagrer og plutselig kan skaden være gjort. Det som også er en risiko er bruk av mange stearinlys på en plass ute, i nærheten av for eksempel pledd og puter. Det skal ikke mer til enn at noen legger et teppe feil og et stearinlys antenner pleddet.

En annen faktor som spiller inn i varmere årstider er griller eller bålgryter som plasseres uforsvarlig nær husvegger. Ofte blir det laget mat mens alkohol inntas i godt selskap, og da forsvinner også dømmekraften og ulykker kan skje. En annen ting er at det kan også oppstå elektriske branner enten i selve det elektriske anlegget eller i forbindelse med for eksempel lading av smarttelefoner og nettbrett.

Men hva kan du gjøre?

Det er heldigvis mange tiltak du kan sette i gang som vil hjelpe deg med å få et mer brannsikkert hjem.

Grilling og bålpanne

Når du for eksempel skal grille eller bruke bålpanna, sørg for å ha et brannteppe ute og at du plasserer grillen eller bålpanna i god avstand fra lett antennelig materiale og ikke minst husveggen. Det skader heller ikke å ha et brannslukkingsapparat lett tilgjengelig rett innenfor døren eller til og med ute. Skulle uhellet først skje så kan du få slukket det lettere og kjappere selv.

Levende ild

Alt som handler om levende ild, som for eksempel lys, må slukkes ordentlig når kvelden eller festen er over. Sjekk heller en gang for mye enn en gang for lite. Enten det er kulegrillen i hagen eller alle stearinlysene på stuebordet og i vinduene.

Velg riktig brannalarm

Når du skal velge boligalarm er det en del ting du bør tenke på. Først og fremst er brannsikkerheten viktig, og her gjelder det å finne den beste brannalarmen til den beste prisen. Det du bør se etter er brannalarmer med FG-godkjennelse og hvor du kan plassere sensorer der du ønsker. Det anbefales å få seriekoblede sensorer slik at det du får beskjed om det brenner i et annet sted i boligen. Alarmsentralen du skal knyttes til bør en døgnbemannet nødtelefon og muligheter for uttrykning 24 timer i døgnet. Når du skal ha utstyret installert er det også viktig at dette gjøres av en profesjonell håndverker slik at du er garantert at jobben er riktig utført. Det må også være batteriskift og vedlikehold inkludert i prisen.

Hvordan finne ditt brannalarmselskap

Det finnes mange måter du kan finne ditt brannalarmselskap på og en er selvfølgelig å sjekke med familie, venner og kollegaer og se hva de har brukt for noen selskap. De vil kunne fortelle om sine positive og negative erfaringer med de forskjellige selskapene. De kan fortelle om hvordan installasjonen gikk, hvilke priser de har fått, ekstra utstyr og lignende. De kan også fortelle om hvilken oppfølging de har fått om de har opplevd brann. Var de for det meste forlatt til å klare seg selv, gikk brannalarmen faktisk av, var brannvesenet på plass kjapt, fikk de stoppet brannen i tide og sånne ting er med på å gi en pekepinn på om selskapet faktisk er til å stole på.

Undersøk og sammenlign alarmer

Du kan sjekke rundt på internett og sjekke for eksempel Facebook for å se hvilke erfaringer folk har med de forskjellige brannalarmene. Dette er en prosess som garantert vil suge mye tid og krefter ut av deg ettersom det er mange leverandører av brannalarmer og om du skal sjekke ut alle kan det ta mye tid. En annen måte å gjøre det på er å benytte seg av anbudstjenester hvor du kan legge ut ditt ønske om brannalarm og de forskjellige selskapene tar kontakt med deg. Det er en glimrende måte for deg å få en veldig god pris ettersom selskapene faktisk kjemper om deg som kunde. Ikke bare får du mulighet til å få god pris, du kan også få et bedre produkt ettersom de nok også vil hive inn litt ekstra produkter til deg i prisen, alt for å kapre en kunde som kan betale en fast månedssum til selskapet for å sikre seg i tilfelle brann.

Sjekk vilkårene

Når du får tilbudene må du ikke bare sammenligne prisene og de produktene som er lagt inn i prisene. Du må også sjekke betingelsene. Er det for eksempel bindingstid slik at du ikke kan forlate det selskapet for å gå over til et annet? Hvor lang er i så fall bindingstiden, er det 1 år eller 2 år? Da snakker vi også om hva den totale kostnaden vil bli for avtalen, og ikke bare hva det koster pr. måned å ha avtalen. Det kan plutselig bli en del penger ut av det hvis du er tvunget til å ha avtalen din i for eksempel 2 år.

Spar penger NÅ

Alarmen sikrer deg uansett om du er hjemme eller reiser bort. Ønsker du å skaffe deg boligalarm? Ved å fylle ut ett enkelt skjema, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende og du sparer både tid og penger!