Select Page

Sharp Varmepumpe

Med Sharp varmepumpe er du sikret god innetemperatur – hele året. Ikke nøye deg med å kun få tilbud på varmepumpe fra én leverandør. Da går du fort glipp av et kupp. Ved å sammenligne tilbud fra flere sikrer du deg riktig merke, til best mulig pris.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Varmepumpemerker

Sammenlign flere varmepumpemerker. Raskt og enkelt.

Toshiba varmepumpe
Panasonic varmepumpe
IVT varmepumpe
Bosch varmepumpe
Sharp varmepumpe
Nibe varmepumpe
Fujitsu varmepumpe
Sanyo varmepumpe
Mitsubishi varmepumpe
Fuji varmepumpe
Samsung varmepumpe
LG varmepumpe
Daikin varmepumpe

Sharp varmepumpe

I dag er det mange aktører på markedet for varmepumper. Sharp er en av disse selskapene, og her skal du få vite mer om merket Sharp og deres varmepumper.

Vurderer du Sharp varmepumper?

Før du går til innkjøp av en varmepumpe gjør du sikker det som mange gjør, søker rundt på nett etter erfaringer og anmeldelser. Sharp er kanskje ikke det mest kjente merke innen varmepumper, for de leverer også en rekke andre produkter.

Merket Sharp

Sharp som selskap leverer flere ulike type produkter, deriblant utstyr og løsninger til kontorer og ulike bedrifter. I tillegg har de flere varmepumpemodeller. Ettersom varmepumpeproduktene ikke er hovedfokuset, så vet ikke alle om at Sharp også leverer flere modeller på dette markedet.

Varmepumpe

Stadig flere skaffer seg en varmepumpe i dag, og det er ikke rart når fordelen er så mange. Blant annet vil du kunne si farvel til dine urovekkende høye strømregninger gjennom vinterhalvåret. I tillegg til å selvsagt få et behagelig inneklima året rundt, der du har det varmt og godt på vinterstid og svalt når sommeren titter frem. Med den riktige varmepumpemodellen får du nemlig aircondition i tillegg, gjennom å reversere varmepumpe-prosessen. Litt luksus i hverdagen slår ikke feil.

Varmepumpe pris

Å gi en nøyaktig pris er alltid vanskelig, fordi det er mange faktorer som spille inn på nøyaktig hva en varmepumpe vil koste deg. De varierende faktorene er slik som kvaliteten på varmepumpen du går for, merke, modell, virkemåte, installeringstillegg og mer. Det vil også si at du har muligheten til å justere kostnadene både opp og ned. Likevel vil vi anbefale deg å se på anskaffelse av en varmepumpe som en langsiktig investering, og derfor fokuserer på kvalitet fremfor pris. Du ønsker tross alt at produktet skal holde i mange år fremover, og at varmepumpen skal virke slik at det dekker dine behov.

Hvordan virker en Sharp varmepumpe?

En av faktorene du må tenke på før du bestemmer deg for hvilken varmepumpe-modell du skal gå for, er hva slags virkemåte du ønsker. Dette betyr hva slags type varmepumpe du ønsker, nemlig en luft-til-luft, luft-til-vann eller vann-til-vann varmepumpe. Den aller vanligste og den folk som oftest går for er en luft-til-luft varmepumpe. Denne typen fungerer slik at den henter uteluft som føres gjennom en varmepumpeprosess og deretter føres den varme luften inn i boligen.

Varmepumpe Sharp

Alle de ulike selskapene på markedet har flere modeller du kan velge mellom, og mange selskaper har hvert sitt fokusområde. Sharp har sitt fokusområde innen kraftige pollenfilter. Ettersom det er mange som er pollenallergikere vil dette være svært viktig for mange.

Når det kommer til hvilket merke du skal velge, og hvilken varmepumpe du skal gå for, må du tenke godt gjennom hva du ønsker deg og hva som er viktigst for deg. Da gjør du det lettere for deg selv å finne en som passer dine preferanser. Tenk også på hva som fungerer best til din bolig, altså om du kan ha en vegg-montert varmepumpe, eller om du bør gå for en gulv-montert. Er du usikker så er det bare å ta kontakt med en leverandør så vil de råde deg på veien!

Finn beste varmepumpe

Vurderer du å installere varmepumpe? Varmepumpe kan brukes både til varme og avkjøling. Sjekk hos flere leverandører hva det vil koste for deg. Sammenlign tilbud fra flere leverandører og velg det som passer for deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hvordan fungerer varmepumpe?

Varmepumper fordeler varme som blir transportert fra en lavere til en høyere temperatur utover hele rommet og huset. Varmen blir hentet ut fra luft, vann, fjell eller jord. Du vil senke kostnadene du bruker på strøm med en slik løsning fordi det blir brukt mindre elektrisitet på oppvarmingen. Ved å installere varmepumpe kan man faktisk halvere strømforbruket. For vanlige boliger er det stort sett uteluften som brukes som varmekilde. Fordelen med å bruke uteluften er at den ikke koster deg en krone, og den finnes overalt.

Forskjellig typer varmepumper

Det finnes flere typer varmepumpe. Det er viktig at du forhører deg med fagfolk før du bestemmer deg for hvilken type pumpe du skal gå for. De vil kunne hjelpe deg å finne ut hvilken som er best egnet for din bolig.

Luft/luft-varmepumpe

Luftvarmepumper er veldig gunstig hvis du har en lang fyringssesong. Luft/luft-varmepumpe har en utedel montert på utsiden av huset, men denne kan skjules med et varmepumpehus, som henter uteluft som varmes opp. Denne type pumpe passer også et sted med milde vintre og i en bolig som har en åpen planløsning slik at varmen fordeles lett i rommene som skal varmes opp. Med denne varmepumpen bør man også ha alternative varmekilder til de kaldeste periodene.

Luft/vann-varmepumpe

Her blir varmen hentet fra ute- eller avtrekksluft og blir så distribuert via vannbåren gulvvarme eller radiator inne i boligen. Fordelene med denne typen varme er at det blir bedre distribusjon og jevnere temperatur. Bruker du varmepumpen til oppvarming av tappevann og oppvarming får du lavere energiforbruk og sparer penger. Denne typen pumpe passer for deg som har vannbåren varmefordeling, og et stort forbruk av tappevann, i tillegg til milde vintre eller lang fyringssesong. Du bør også ha en annen kilde til oppvarming.

Væske/vann-varmepumpe

En væske/vann-varmepumpe henter varme fra sjøvann, jord eller fjell og distribuerer denne varmen i boligen via vannbåren gulvvarme eller radiatorer. Her brukes naturens naturlig varme til å varme opp boligen din. Varmen kan hentes fra solenergi dom er lagret i fjellet, solenergi fra jord eller myr, eller energi som er lagret i havet. Denne type pumpe passer best for deg som har vannbåren varme i boligen og har et stort forbruk av tappevann.

Avtrekksvarmepumpe

En avtrekksvarmepumpe bruker energien fra avtrekksluften. Denne luften er normalt varmet opp til over 20 °C. Den gjenvinner altså den varme luften og du taper ikke en masse energi. Avtrekksvarmepumpe egner seg best til ettermontering på et bygg med kun avtrekksventilasjon for å passe på at det er nok energi igjen til varmepumpen. Denne pumpen er avhengig av kontinuerlig luftstrøm gjennom pumpen slik at den fungerer stabilt.

Fordeler med varmepumpe

Du vil automatisk spare penger på strømregningen ved korrekt bruk, montering og oppsett på lang sikt. Dette er fordi en varmepumpe lager mye varme på lite elektrisitet. Varmepumpen kan styres på en effektiv måte som kan gi økt besparelse. Du kan få en varmepumpe med tidsstyring og temperaturkontroll. I tillegg kommer de fleste varmepumper nå med mulighet for kjøling eller aircondition.

Med en varmepumpe blir det lavere CO2-utslipp og er derfor mer miljøvennlig. Du vil også få et bedre inneklima enn hvis du skulle brukt en gammel vedovn. Det er viktig å ha rette innstillinger på varmepumpen for å utnytte den maks. Det er ikke like lurt å skru den av på nettene da den kommer til å bruke mye mer energi på å varme opp rommet igjen enn det den hadde brukt hvis den hadde stått på lavt kontinuerlig.

 

Tips til bruk

På ekstra kalde dager kan det være nødvendig med varme fra en ekstra varmekilde i huset, til tross for at en luft-til-luft varmepumpe som regel klarer å holde boligen varm ned til -25 grader. Det er viktig å ikke skru av varmepumpen helt om du bruker andre varmekilder. Ved å la den stå på holder du maskineriet i gang og du vil få litt luftsirkulasjon som kan hjelpe til å spre varmen fra de andre kildene også. Ikke sett varmepumpen på ”auto” på disse kalde dagene. Da kan du risikere at pumpen begynner å kjøle ned lufta. Les bruksanvisningen nøye for å få mest mulig ut av slike dager.

På varme dager på vår- og sommertid kan det være fristende å sette pumpen på auto. Det bør man ikke gjøre da den kan begynne å varme og avkjøle om hverandre. Da vil strømregningen bli dyrere uten at dere får noe nytte ut av varmepumpen. De fleste varmepumper kan også kjøle ned boligen. Hør med din leverandør hvordan varmepumpen din fungerer.

 

Sharp Varmepumpe

På nettsidene til Sharp,  finner du et utvalg Sharp varmepumper.