Select Page

Bosch Varmepumpe

Med Bosch varmepumpe er du sikret god innetemperatur – hele året. Ikke nøye deg med å kun få tilbud på varmepumpe fra én leverandør. Da går du fort glipp av et kupp. Ved å sammenligne tilbud fra flere sikrer du deg riktig merke, til best mulig pris.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Varmepumpemerker

Sammenlign flere varmepumpemerker. Raskt og enkelt.

Toshiba varmepumpe
Panasonic varmepumpe
IVT varmepumpe
Bosch varmepumpe
Sharp varmepumpe
Nibe varmepumpe
Fujitsu varmepumpe
Sanyo varmepumpe
Mitsubishi varmepumpe
Fuji varmepumpe
Samsung varmepumpe
LG varmepumpe
Daikin varmepumpe

Bosch varmepumpe

Om du leter etter en varmepumpe er pumpene fra Bosch noe å sjekke ut. Her får du litt mer informasjon om Bosch som selskap og deres produkter innen varmepumper.

Bosch

Bosch er et velkjent merke, og man bruker ikke lang tid på å skjønne at varmepumpene deres har god kvalitet og at de leverer det de lover. Bosch er et stort selskap, noe som betyr at de kontinuerlig kommer med nye produkter. Dette gjelder selvsagt også innen produktet varmepumper.

Dette må du vite om Bosch varmepumper

Det du trenger å vite om Bosch som forbruker, er at de har et godt utvalg innen varmepumpetyper og modeller. Med andre ord vil du altså enkelt kunne finne en varmepumpe som passer akkurat din bolig og dekker dine behov. Les videre for å finne ut av hvordan akkurat Bosch sine varmepumper fungerer, og forhåpentligvis finner du en som faller i smak.

IVT varmepumpe og Bosch

Det er mulig du har hørt om selskapet IVT? IVT er nemlig etter datterselskap av BBT Termotechnik siden 2004. Ettersom BBT Termotechnik er et foretak i Bosch-gruppen er altså både IVT og Bosch under samme firma-gruppe.

Varmepumpe

Det er ikke bare en type varmepumpe på markedet i dag. Det finnes luft-til-luft, luft-til-vann og væske-til-vann varmepumper. Generelt sett så gir alle disse varmepumpene et godt inneklima, noe som gjør hverdagen din bedre. Et godt inneklima er ikke til å undervurdere, for det vil påvirke deg mer enn du tror. Særlig når det er iskaldt ute, er det godt å vite at man kommer hjem til et godt, behagelig og varmt inneklima. I tillegg sparer du lommeboken for de høye strømkostnadene som kan oppstå i vinter-månedene.

Det mange ikke vet er at noen varmepumper også kan bli gjort om til aircondition anlegg på sommerstid. Du får derfor et godt innemiljø året rundt. Se på innkjøp av en varmepumpe som en investering – en investering i egen hverdag og lommeboken på lang sikt.

Varmepumpe pris

Ettersom det finnes en rekke ulike varmepumper på markedet, finnes det også en rekke prisklasser. Du bestemmer jo selvsagt selv hva du er villig til å investere i, men ha i bakhodet at kvalitet er det du bør gå for. Uansett er det å anbefale at du tar kontakt med samtlige leverandører, slik at du får både det beste tilbudet og til den beste prisen. Du kan spare mye på å la selskapene konkurrere om deg som kunde – de er nemlig ofte villig til å strekke seg på prisen.

Hvordan fungerer en Bosch varmepumpe?

Bosch leverer flere ulike varmepumper, og har modeller innen typene luft til luft-varmepumpe, luft til vann-varmepumpe og væske til vann-varmepumpe. Du har altså mange valg dersom du går for en varmepumpe fra Bosch. Felles for alle typene er at de i utgangspunktet henter ”gratis” energi utenifra og gjør om energien gjennom en varmepumpeprosess, som deretter føres inn i boligen din – enten gjennom oppvarmet luft eller oppvarmet vann i dine vannbårne oppvarmingssystemer.

Varmepumpe Bosch

Ønsker du deg en varmepumpe fra Bosch? Da bør du ta kontakt med en forhandler for å høre om hvilken Bosch-pumper de kan levere. Er du usikker på hvilken modell du skal gå for, er det bare å spørre om veiledning. Husk å nevne din boligtype, størrelse og ellers personlige preferanser du måtte ha.

Finn beste varmepumpe

Vurderer du å installere varmepumpe? Varmepumpe kan brukes både til varme og avkjøling. Sjekk hos flere leverandører hva det vil koste for deg. Sammenlign tilbud fra flere leverandører og velg det som passer for deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hvordan fungerer varmepumpe?

Varmepumper fordeler varme som blir transportert fra en lavere til en høyere temperatur utover hele rommet og huset. Varmen blir hentet ut fra luft, vann, fjell eller jord. Du vil senke kostnadene du bruker på strøm med en slik løsning fordi det blir brukt mindre elektrisitet på oppvarmingen. Ved å installere varmepumpe kan man faktisk halvere strømforbruket. For vanlige boliger er det stort sett uteluften som brukes som varmekilde. Fordelen med å bruke uteluften er at den ikke koster deg en krone, og den finnes overalt.

Forskjellig typer varmepumper

Det finnes flere typer varmepumpe. Det er viktig at du forhører deg med fagfolk før du bestemmer deg for hvilken type pumpe du skal gå for. De vil kunne hjelpe deg å finne ut hvilken som er best egnet for din bolig.

Luft/luft-varmepumpe

Luftvarmepumper er veldig gunstig hvis du har en lang fyringssesong. Luft/luft-varmepumpe har en utedel montert på utsiden av huset, men denne kan skjules med et varmepumpehus, som henter uteluft som varmes opp. Denne type pumpe passer også et sted med milde vintre og i en bolig som har en åpen planløsning slik at varmen fordeles lett i rommene som skal varmes opp. Med denne varmepumpen bør man også ha alternative varmekilder til de kaldeste periodene.

Luft/vann-varmepumpe

Her blir varmen hentet fra ute- eller avtrekksluft og blir så distribuert via vannbåren gulvvarme eller radiator inne i boligen. Fordelene med denne typen varme er at det blir bedre distribusjon og jevnere temperatur. Bruker du varmepumpen til oppvarming av tappevann og oppvarming får du lavere energiforbruk og sparer penger. Denne typen pumpe passer for deg som har vannbåren varmefordeling, og et stort forbruk av tappevann, i tillegg til milde vintre eller lang fyringssesong. Du bør også ha en annen kilde til oppvarming.

Væske/vann-varmepumpe

En væske/vann-varmepumpe henter varme fra sjøvann, jord eller fjell og distribuerer denne varmen i boligen via vannbåren gulvvarme eller radiatorer. Her brukes naturens naturlig varme til å varme opp boligen din. Varmen kan hentes fra solenergi dom er lagret i fjellet, solenergi fra jord eller myr, eller energi som er lagret i havet. Denne type pumpe passer best for deg som har vannbåren varme i boligen og har et stort forbruk av tappevann.

Avtrekksvarmepumpe

En avtrekksvarmepumpe bruker energien fra avtrekksluften. Denne luften er normalt varmet opp til over 20 °C. Den gjenvinner altså den varme luften og du taper ikke en masse energi. Avtrekksvarmepumpe egner seg best til ettermontering på et bygg med kun avtrekksventilasjon for å passe på at det er nok energi igjen til varmepumpen. Denne pumpen er avhengig av kontinuerlig luftstrøm gjennom pumpen slik at den fungerer stabilt.

Fordeler med varmepumpe

Du vil automatisk spare penger på strømregningen ved korrekt bruk, montering og oppsett på lang sikt. Dette er fordi en varmepumpe lager mye varme på lite elektrisitet. Varmepumpen kan styres på en effektiv måte som kan gi økt besparelse. Du kan få en varmepumpe med tidsstyring og temperaturkontroll. I tillegg kommer de fleste varmepumper nå med mulighet for kjøling eller aircondition.

Med en varmepumpe blir det lavere CO2-utslipp og er derfor mer miljøvennlig. Du vil også få et bedre inneklima enn hvis du skulle brukt en gammel vedovn. Det er viktig å ha rette innstillinger på varmepumpen for å utnytte den maks. Det er ikke like lurt å skru den av på nettene da den kommer til å bruke mye mer energi på å varme opp rommet igjen enn det den hadde brukt hvis den hadde stått på lavt kontinuerlig.

 

Tips til bruk

På ekstra kalde dager kan det være nødvendig med varme fra en ekstra varmekilde i huset, til tross for at en luft-til-luft varmepumpe som regel klarer å holde boligen varm ned til -25 grader. Det er viktig å ikke skru av varmepumpen helt om du bruker andre varmekilder. Ved å la den stå på holder du maskineriet i gang og du vil få litt luftsirkulasjon som kan hjelpe til å spre varmen fra de andre kildene også. Ikke sett varmepumpen på ”auto” på disse kalde dagene. Da kan du risikere at pumpen begynner å kjøle ned lufta. Les bruksanvisningen nøye for å få mest mulig ut av slike dager.

På varme dager på vår- og sommertid kan det være fristende å sette pumpen på auto. Det bør man ikke gjøre da den kan begynne å varme og avkjøle om hverandre. Da vil strømregningen bli dyrere uten at dere får noe nytte ut av varmepumpen. De fleste varmepumper kan også kjøle ned boligen. Hør med din leverandør hvordan varmepumpen din fungerer.

 

Bosch Varmepumpe

På nettsidene til Bosch,  finner du et utvalg Bosch varmepumper.