Select Page

Helse

Ser du etter klinikk, lege eller behandler? Vi gir deg nyttige råd og tips innen helse som kan hjelpe deg med å ta rett valg akkurat når du trenger det. Søk opp og sammenlign helsetjenester basert på pris, område og fasiliteter. Vi videreformidler forespørsler og bestillinger til rett klinikk for deg.
Sammenlign helsetjenester

Helse

Helsen din er det viktigste du har og derfor ekstremt viktig å ta vare på. Helse omhandler så mangtHH, alt fra å unngå sykdom og skader, til forutsetningene for å holde seg frisk. Generelt er helse et mer helhetlig begrep som er en tilstand av fullstendig fysisk, mentalt og sosialt velvære, og ikke kun sykdom. Hverdagen kan by på helseproblemer, der stress er en stor faktor. I arbeidssammenheng kan stressfaktorer føre til sykefravær noe som verken er hensiktsmessig for arbeidstaker eller arbeidsgiver. Videre gir det naturligvis redusert livskvalitet om man får problemer med helsa. Da gjelder det å få hjelp så kjapt slik at du kan bli frisk så fort som mulig.

Les og velg

Finn klinikker eller leger i ditt området enkelt! Les og velg inntil tre klinikker nær deg. Du slipper å lete etter leger eller klinikker selv, vi gjør det for deg.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut din informasjon og eventuelle spørsmål som blir sendt direkte til valgte leger eller klinikker. Du kan også legge inn timebestilling direkte hos utvalgte klinikker.

Motta informasjon

Du vil da motta informasjon og tilbud fra klinikkene. Dette er helt uforpliktende, og du vil i ro og mak kunne velge det alternativet som passer best for deg.

Helseforsikring

Stadig flere bedrifter i Norge skaffer seg helseforsikring til sine ansatte, slik at man unngår sykefravær. Flere privatpersoner har også skaffet seg helseforsikring fordi det kan være dyrt å la være. Ved helseforsikring blir fort dørstokkmila til legekontoret noe mindre.

Helseproblemer grunnet jobb

Med mange stillesittende jobber rundt om i Norge, merker det fort på kroppen om man ikke er særlig aktiv ellers. Det er ikke til å legge skjul på at å sitte foran pc´en hele dagen gjør noe med holdningen. For å rette på holdningen eller bedre allerede spenninger i nakken og ryggen, kan en kiropraktor benyttes. Fysioterapeuter er også behjelpelig her, samt massasjeterapeuter.

Det er viktig at arbeidsgivere legger til rette for å unngå at arbeiderne får vondt i nakke- og ryggregionen. Dette kan gjøres ved å kjøpe gode stoler, pulter som kan heves og senkes noe som gjør at det er muligheter for å stå, og det bør oppfordres til aktivitet utenfor jobbsammenheng. I tillegg bør de ansatte oppfordres til å ikke sitte for lenge av gangen. Gå å hent et glass vann, kaffekopp eller te, eller ta en liten 5-minutters spasertur. Gå bort til kollegaen man skal sende mail til og gi beskjeden muntlig istedenfor og lignende for å holde seg litt aktiv å få i gang blodgjennomstrømmingen.

Tips for aktivitet:
  • Gå tur mens du snakker i telefonen eller under lunsjpausen
  • Sosiale, aktive sammenkomster utenfor arbeidstiden både med venner, familie eller kollegaer
  • Ta trappene istedenfor heisen
  • Gå eller bruk sykkelen til butikken, jobb og andre steder man skal i løpet av dagen

Flere typer helseplager

Aktiv jobb og yrkesskade

Flere har også en aktiv jobb. Dersom man har en jobb der man er veldig aktiv, for eksempel der man løfter mye, kan det være fort gjort å få skader. Ved et slikt yrke kan det fort oppstå at man løfter feil eller gjør en vridning som gjør at man trenger en kiropraktor, fysioterapeut eller lignende. Det er bedre å få fikset problemet når det oppstår, enn at personen venter og venter fordi de tror det forsvinner av seg selv. Det er jo naturligvis viktig å løse problemet før man kan risikere at det blir kronisk.

 

Hodepine og migrene

Migrene og hodepine er nok et problem for stadig flere. Spenningshodepine kan komme av at stress setter seg fysisk i nakken. Igjen kan en kiropraktor eller annet helsepersonell hjelpe til løsne opp spenningene her.

Migrene og hodepine kan også oppstå dersom det er noe feil med synet. Dette kommer av at øynene må jobbe hardere for å korrigere for eventuelle avvik, og musklene rundt øyet og i ansiktet spenner seg. Sliter man med stadig hodepine kan det derfor være lurt å få sjekket synet og korrigere med briller eller linser om nødvendig. Synskirurgi er først aktuelt om synet har vært uforandret over tid. Tannhelsen er også viktig da tannverk kan føre til hodepine. Regelmessig sjekk hos tannlegen er derfor lurt om du ønsker en optimal helse.

Hodepine kan også oppstå som et symptom på at man ikke drikker nok vann. Pass derfor på at selv om man er opptatt på jobb å ha med seg en vannflaske eller hente flere glass vann i løpet av dagen på jobb. De fleste arbeidsplasser har i dag tilrettelagt for godt drikkevann.

 

Psykisk helse

Dersom man sliter med å mestre dagens hverdagslige problemer, takler stress negativt eller har andre ting man sliter med er et alternativ å gå å snakke med en psykolog eller bruke en psykomotorisk fysioterapeut. Det er ingen skam å trenge å snakke med noen, og din psykiske helse spiller en stor rolle for din generelle helse. Mye som sitter psykisk forplanter seg også fysisk. Blir det ikke håndtert, kan det fort gi flere konsekvenser, og i dag er det flere og flere som blir utbrent. Kanskje har man til og med gått igjennom en alvorlig sykdom selv som kreft og sliter med å komme tilbake til hverdagen etter at man er friskmeldt. Husk også at god helse er mer enn fravær fra sykdom.

Finn beste helsetjeneste

Ser du etter klinikk, lege eller behandler? Søk opp og sammenlign helsetjenester basert på pris, område og fasiliteter. Vi videreformidler forespørsler og bestillinger til rett klinikk for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende. Alle kostnader blir mellom deg og klinikk eller valgte lege som vanlig.