Select Page

Entreprenør

En entreprenør er et fellesbegrep for byggmestere og fagfolk innen tekniske fag som ofte tilbyr tjenester innenfor flere fag. Har du et omfattende byggprosjekt du ønsker utført? Da kan en entreprenør hjelpe deg. Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg med å finne beste entreprenør i ditt område.
Sammenlign entreprenør

Trenger du entreprenør?

Skal du hyre en entreprenør privat eller for din bedrift, er det greit å ha noen tips i lomma så du finner en skikkelig god entreprenør til nettopp ditt prosjekt. Vi har tipsene som kan gjøre ditt byggeprosjekt lettere!

En entreprenør kan være så mangt, det kan være en grunder som starter opp egne firma med nye og spennende konsepter, eller det kan være en entreprenør i byggebransjen som leverer tjenester til både offentlig, kommersielle og private. En entreprenør leverer gjerne materialer og mange forskjellige tjenester innen byggebransjen. Jo flere ting de leverer jo bedre er det for deg som kunde ettersom du kan samle dine behov hos en totalentreprenør istedenfor å gå til flere leverandører for å få alle de tjenester du har behov for i ditt prosjekt.

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Hvordan finne en god entreprenør?

Når du skal hyre en entreprenør må du gjerne gå frem litt annerledes enn om du skal hyre inn håndverker. Når du skal finne håndverker har du gjerne allerede prosjektet planlagt og gjerne en entreprenør som har sørget for planleggingen av prosjektet sammen med deg. Du bør ha en viss oversikt over hva prosjektet ditt innebærer, hva det er du vil ha gjort. Eventuelt hvordan du vil at enderesultatet skal se ut. Skal du ha en totalentreprenør så bør du la dem delta i prosjektet i fra planleggingsfasen.

Hva gjør en entreprenør?

En totalentreprenør kan hjelpe deg med prosjektet fra start til slutt om det er en som har en godt utviklet bedrift med alle tjenester du ønsker. De kan også hjelpe til med alt som trengs av offentlige dokumenter og tillatelser til ditt prosjekt og de kan gi deg den dokumentasjon og eventuelle garantier du trenger etter endt prosjekt. Det er viktig å ha alt dette i boks når prosjektet er ferdig slik at bygget eller boligen kan godkjennes for den bruken det er egnet for. Derfor er det også viktig at den entreprenøren som har ansvaret for prosjektet har godkjenningen i orden i forhold til plan- og bygningsloven. Er entreprenøren hyret av en privatperson så er det loven om håndverkertjenester til forbrukere og bustadoppføringsloven som gjelder for jobben som skal gjøres.

Erfaringer med entreprenør

Snakk gjerne med venner, familie og kollegaer om de har noen gode tips til totalentreprenører som kan hjelpe deg med å få ditt prosjekt i gang og ikke minst fullført. De vil nok ha gode ideer om noen som er bra i ditt nærområde. Du må selv vurdere om du vil jobbe med et stort eller et lite firma. Fordelen med de store er at de jo har muligheten til å tilby det meste av tjenester. Samtidig vil det ofte være begrenset hvor mye tid de har å sette av til hver kunde, og du kan ikke forvente at de alltid er på pletten når du har en bekymring eller en ide om noe som bør endres. Et mindre firma har gjerne ikke mulighetene til å tilby alle tjenestene som de store firmaene, men de tar seg gjerne bedre tid til hver kunde, hvilket er spesielt viktig i planleggingsfasen.

Firma versus anbudstjeneste

Bruk av firma

Større firma har alt på en plass, du slipper forholde deg til mange andre tjenesteytere på en gang og de kan gjerne tilby lavere priser på for eksempel materialer ettersom de kan handle inn i store kvanta. Mindre firma har nok ikke samme mulighetene til å tilby lavere priser på materialer, men de har kanskje ikke de store kostnadene på lokaler og stort antall ansatte, hvilket igjen kan bety at de kan konkurrere på pris på tjenestene.

Anbudstjeneste

Du kan legge ut et oppdrag med den informasjonen du har, og da vil totalentreprenørene kontakte deg ut i fra den informasjonen du gir, antagelig med pris på selve prosjekteringen av prosjektet og informasjon om hvilke tjenester de faktisk kan tilby til gjennomføringen av prosjektet.

Når du så har lagt ut og du har fått forskjellige anbud kan du begynne å se på de forskjellige anbudene du har fått, først på pris. Hvordan ligger de prismessig an i forhold til ditt budsjett? Da kan du luke ut de dyreste og fokusere på de som er innenfor din prisramme. Det neste steget blir å sjekke ut totalentreprenørene på papiret. Er de registrert i Brønnøysundregisteret og har de alle nødvendige tillatelser i orden? Har de folk med fagbrev? Mistenker du at de bruker svart arbeidskraft eller arbeidere som kan jobbe for ekstremt lave lønninger og dermed får dårligere arbeidsvilkår? Dette er også ting som spiller inn på om du kan forvente et godt produkt når alt er ferdig. Sjekk gjerne også økonomien, ettersom en totalentreprenør som har dårlig økonomi, antagelig har det av en grunn.

Befaring

Så kommer det neste punktet som kan være med å hjelpe deg til å velge den rette totalentreprenøren, nemlig befaring og gjerne da med en liten brainstorming med ideer om hva du faktisk ønsker. Klarer entreprenøren å se din visjon og dine ønsker? Klarer han å jobbe utfra den informasjonen du har gitt ham og det aktuelle området han har å jobbe utfra? Og sist men ikke minst, er det en person du kan se for deg å jobbe tett med over en god periode?

Dette er tross alt mennesker som vil tråkke oppå deg en stund mens prosjektet skal fullføres. Spesielt er det viktig at du har rett person i planleggingsfasen, fordi det er her dine visjoner skal gjøres om til plantegninger og prosjektet skal gjøres klart for gjennomføring. Det er viktig at du og din totalentreprenør har god kommunikasjon slik at dere kommer i mål med prosjektet på tilfredsstillende vis. Det vil si at det ikke oppstår store konflikter underveis. At totalentreprenøren velger å følge sine visjoner og tanker for prosjektet og ikke dine, og ender opp med å overkjøre deg i planleggingsprosessen. Så når du har valgt den rette, sørg for at alt av avtaler og tillatelser kommer på plass, så både du og totalentreprenøren er sikret om det skulle oppstå noe i løpet av prosjektet, som for eksempel at ansatte blir syke og ute av stand til å gjennomføre.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!