Select Page

Mitsubishi Varmepumpe

Med Mitsubishi varmepumpe er du sikret god innetemperatur – hele året. Ikke nøye deg med å kun få tilbud på varmepumpe fra én leverandør. Da går du fort glipp av et kupp. Ved å sammenligne tilbud fra flere sikrer du deg riktig merke, til best mulig pris.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Varmepumpemerker

Sammenlign flere varmepumpemerker. Raskt og enkelt.

Toshiba varmepumpe
Panasonic varmepumpe
IVT varmepumpe
Bosch varmepumpe
Sharp varmepumpe
Nibe varmepumpe
Fujitsu varmepumpe
Sanyo varmepumpe
Mitsubishi varmepumpe
Fuji varmepumpe
Samsung varmepumpe
LG varmepumpe
Daikin varmepumpe

Mitsubishi varmepumpe

Dersom du leter etter en ny varmepumpe og vurderer ulike merker, er Mitsubishi et merke som ofte dukker opp. Mitsubishi leverer varmepumper av god kvalitet, samt at de kan både design og utforming. Det vil si at dersom du er på jakt etter en moderne varmepumpe i boligen din, gjør du lurt i å sjekke ut hva selskapet Mitsubishi leverer av varmepumper.

Gjør det bra i test

Flere av Mitsubishi sine varmepumper kommer stadig godt ut i ulike tester som gjøres. De har til og med klatret helt til topps. Slikte tester gi en god indikator på hvilken varmepumpe som er beste på markedet, men husk å sjekke dato da testen ble gjort, hvem som utførte den og hvordan. En varmepumpe som vandt en test for 5 år siden er ikke nødvendigvis den beste per dags dato. Du bør også lese testene med en klype salt, for det kommer an på hvilke faktorer som har blitt vektlagt.

Varmepumper fra Mitsubishi

Dersom du går inn på Mitsubishi sin nettside vil du finne et godt utvalg av en rekke varmepumper. Her kan du også lese informasjon om hver enkel varmepumpe. Det er likevel å anbefale å sjekke flere varmepumpeselskaper og innhente informasjon fra andre forhandlere.

Per dags dato er det Kaiteki som rangerer som toppmodell fra Mitsubishi. Dette er en varmepumpe som mange ønsker, og den finnes i både flere utganger og ulike farger. Du kan derfor være sikker på at den vil passe rett inn i boligen din ved å velge riktig utforming og farge.

Ulike modeller fra Mitsubishi

Varmepumpemarkedet er i stadig endring, så selv om Kaiteki i dag er toppmodellen, kan dette raskt endre seg.  Kaiteki er heller ikke den eneste varmepumpen fra Mitsubishi. De har også en varmepumpe som er spesiallaget med tanken på design. Denne varmepumpen har fått navnet ”zen”, og vil passe deg ypperlig dersom du er opptatt av design.

Ønsker du derimot en gulvmodell, har Mitsubishi flere av disse også. Ikke alle har muligheten til å ha en varmepumpe som er festet til veggen, og da er en gulvmodell et godt alternativ. Mitsubishi leverer blant annet modellen Kirigamine, som kan leveres med furo 3400 eller furo 4300. De to ulike Kirigamine modellene skilles på prisen med noen tusenlapper i forskjell.

Dersom du heller har ønske om en liten varmepumpe som er svært stillegående, kan ”Lenta Silent” være noe for deg. Denne er også en god modell å velge dersom du er på jakt etter en varmepumpe for hytta.

Å velge varmepumpe

Det er i dag mange modeller av varmepumper på markedet, for ikke å snakke om flere leverandører. Prosessen med å velge en varmepumpe kan derfor virke lang og vanskelig. Det første du bør gjøre er derfor å kartlegge dine behov, og finne ut av hva slags type varmepumpe du er på jakt etter.

Den vanligste varmepumpen i Norge i dag er luft-til-luft varmepumpe. Denne fungerer ved å hente kald luft utenfra og føre den gjennom varmepumpesystemet, for deretter å gi fra seg varm luft inne. Det vil si at du har en varmepumpedel inne og en del ute. Grunnen til at mange velger denne løsningen er for å spare penger. Du kan nemlig halvere oppvarmingsutgiftene ved å benytte deg av en slik varmepumpe. Nøyaktig hvor mye akkurat du kan spare vil variere med boligtypen din.

En annen positiv side med bruk av varmepumpe er bedre inneklima. Varmepumpe gjør huset ditt varmt gjennom hele vinteren, men kan også brukes til å få en behagelig temperatur på sommeren. Da vil varmepumpen fungere som en air condition. Dette er noe mange lar seg friste av, for et behagelig inneklima året rundt gjør hverdagen bedre.

Varmepumpe pris

Før du går til innkjøp av en varmepumpe lurer du nok på hva det vil koste deg. Ettersom det finnes utrolig mange forskjellige varmepumper og merker, vil også prisene variere i stor grad. Det vil også si at hva du må ut med, vil komme an på hvilken varmepumpe du går for.

Noen varmepumper ligger så lavt som fem –seks tusen kroner, men det er nok heller vanligere å falle for en varmepumpe på pris rundt 20 000 kroner. Deretter har man toppmodellene som raskt kan komme opp i 50 000 kroner. Ved å gå for de rimeligste modellene er det ikke sikkert at varmepumpekjøpet vil lønne seg i lengden.  Husk at en varmepumpe er noe du skal ha i lang tid, og da må den fungere slik du ønsker.

Montering og ekstrautstyr

Ved siden av selve prisen for varmepumpen kommer kostnaden for installasjon og eventuelt ekstrautstyr. Ekstrautstyr kan være filter eller hus/tak til utedelen. Det vil altså si at totalsummen ofte vil være noe høyere enn prisestimatet ovenfor. Du bør derfor finne ut hvor romslig budsjettet ditt er, hvor mye du har tenkt til å bruke på investeringen av varmepumpe og hvilken modell som passer deretter. Ved å hente inn flere tilbud fra ulike leverandører vil du raskt finne ut av hvilket tilbud som passer best deg, og slik sparer du både penger og tid. Ved å henvende deg til flere leverandører vil du også kunne presse prisen for å få den modellen du ønsker. De ulike aktørene i markedet kjemper om deg som kunde, og er ofte villig til å strekke seg på prisen slik at du velger akkurat de.

Mitsubishi Electric varmepumpe

For igjen å gå tilbake til selskapet Mitsubishi, så har du sikkert hørt om de før gjennom andre markeder. Det ikke alle vet er at de også leverer varmepumper, da gjennom selskapet «Mitsubishi Electric».

Modeller fra Mitsubishi Electric:

  • KAITEKI 6300
  • KAITEKI 6300 HAIRLINE
  • KAITEKI 6600
  • KAITEKI 6600 HAIRLINE
  • KAITEKI 8700
  • KIRIGAMINE HARA 6,3
  • KIRIGAMINE HARA 6,6
  • KIRIGAMINE HARA 8,7
  • KIRIGAMINE FURO 3400
  • KIRIGAMINE FURO 4300
  • LENTA SILENT
  • ZEN DESIGNMODELL
  • KIRIGAMINE DUO 6400
  • NORDIC MULTI

Hvordan fungerer en Mitsubishi varmepumpe?

Ettersom Mitsubishi leverer mange varmepumpemodeller, finner du garantert en du blir fornøyd med. Som vi allerede har nevnt er Lurt-til-luft er den mest populære varmepumpen i dag. Mitsubishi leverer flere modeller av denne populære typen, men de har også vannbåren varmepumpe gjennom luft-til-vann. Denne fungerer noe annerledes enn luft-til-luft typen, for her blir kald luft utenfra ført inn til en vannbåren oppvarming inne. Dette kan være alt fra varmekabler i gulvet til ellers radiatorsystemer. En varmepumpe av denne typen vil sikre deg en jevn innetemperatur, og dersom du skal bygge ny bolig eller allerede har et vannbårent system, er dette løsningen å gå for.

Du velger selv hvilken type varmepumpe du skal gå for, men er du usikker på hva som passer best din bolig er det bare å ta kontakt med Mitsubishi, så vil de hjelpe deg.

Mitsubishi varmepumpe FH35

FH35 er en av varmepumpene Mitsubishi leverer. Denne har en prislapp på rundt 13 000 kroner ekskludert monteringsprisen, og er et godt valg for mange. Denne modellen egner seg best til boliger som er noe mindre i størrelsen, og arealet bør ikke overstige 170 kvadratmeter. Har du en større bolig enn dette bør du ta kontakt med Mitsubishi som heller kan anbefale deg andre modeller som er beregnet på større overflater.

Mitsubishi kirigamine hara 6 6

En annen modell som er populær fra Mitsubishi er Kirigamine Hara 6.6. Denne skiller seg ut fordi den er svært stillegående, og Mitsubishi selv har uttalt at «ingenting er overlatt til tilfeldighetene»

Her er de inne på noe, for mange ønsker en varmepumpe som ikke lager mye lyd. Kirigamine Hara 6.6 har mange positive egenskaper og kommer på en prislapp omkring 19 000 kroner pluss montering. Den er verken den billigste eller dyreste på markedet, men her får man mye for pengene. Er du på jakt etter kvalitet og en varmepumpe som holder lenge, er dette en modell for deg.

Varmepumpe fra Mitsubishi

Du bør nå sitte med noe mer kunnskap innen varmepumper, og forhåpentligvis ha skaffet deg en oversikt over hva Mitsubishi leverer. Vi håper dette gjør valget ditt enklere, men er du fremdeles i tvil er det bare å ta kontakt med leverandører av varmepumper. De vil kunne svare på alt du måtte lure på, og ingen spørsmål er for dumme. De er der for å hjelpe deg til å finne den varmepumpen som vil gi din bolig best effekt slik at dine behov blir dekket. Varmepumpene fra Mitsubishi kommer godt ut og her er det mye å velge mellom. De har modeller tilpasset design, er stillegående og god effekt på inneklimaet.  Uansett ha du velger så håper vi du bli fornøyd med ditt nye inneklima. Husk også at ved å skaffe deg en varmepumpe trenger du ikke tenke på strømregningene dine lenger!

Finn beste varmepumpe

Vurderer du å installere varmepumpe? Varmepumpe kan brukes både til varme og avkjøling. Sjekk hos flere leverandører hva det vil koste for deg. Sammenlign tilbud fra flere leverandører og velg det som passer for deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hvordan fungerer varmepumpe?

Varmepumper fordeler varme som blir transportert fra en lavere til en høyere temperatur utover hele rommet og huset. Varmen blir hentet ut fra luft, vann, fjell eller jord. Du vil senke kostnadene du bruker på strøm med en slik løsning fordi det blir brukt mindre elektrisitet på oppvarmingen. Ved å installere varmepumpe kan man faktisk halvere strømforbruket. For vanlige boliger er det stort sett uteluften som brukes som varmekilde. Fordelen med å bruke uteluften er at den ikke koster deg en krone, og den finnes overalt.

Forskjellig typer varmepumper

Det finnes flere typer varmepumpe. Det er viktig at du forhører deg med fagfolk før du bestemmer deg for hvilken type pumpe du skal gå for. De vil kunne hjelpe deg å finne ut hvilken som er best egnet for din bolig.

Luft/luft-varmepumpe

Luftvarmepumper er veldig gunstig hvis du har en lang fyringssesong. Luft/luft-varmepumpe har en utedel montert på utsiden av huset, men denne kan skjules med et varmepumpehus, som henter uteluft som varmes opp. Denne type pumpe passer også et sted med milde vintre og i en bolig som har en åpen planløsning slik at varmen fordeles lett i rommene som skal varmes opp. Med denne varmepumpen bør man også ha alternative varmekilder til de kaldeste periodene.

Luft/vann-varmepumpe

Her blir varmen hentet fra ute- eller avtrekksluft og blir så distribuert via vannbåren gulvvarme eller radiator inne i boligen. Fordelene med denne typen varme er at det blir bedre distribusjon og jevnere temperatur. Bruker du varmepumpen til oppvarming av tappevann og oppvarming får du lavere energiforbruk og sparer penger. Denne typen pumpe passer for deg som har vannbåren varmefordeling, og et stort forbruk av tappevann, i tillegg til milde vintre eller lang fyringssesong. Du bør også ha en annen kilde til oppvarming.

Væske/vann-varmepumpe

En væske/vann-varmepumpe henter varme fra sjøvann, jord eller fjell og distribuerer denne varmen i boligen via vannbåren gulvvarme eller radiatorer. Her brukes naturens naturlig varme til å varme opp boligen din. Varmen kan hentes fra solenergi dom er lagret i fjellet, solenergi fra jord eller myr, eller energi som er lagret i havet. Denne type pumpe passer best for deg som har vannbåren varme i boligen og har et stort forbruk av tappevann.

Avtrekksvarmepumpe

En avtrekksvarmepumpe bruker energien fra avtrekksluften. Denne luften er normalt varmet opp til over 20 °C. Den gjenvinner altså den varme luften og du taper ikke en masse energi. Avtrekksvarmepumpe egner seg best til ettermontering på et bygg med kun avtrekksventilasjon for å passe på at det er nok energi igjen til varmepumpen. Denne pumpen er avhengig av kontinuerlig luftstrøm gjennom pumpen slik at den fungerer stabilt.

Fordeler med varmepumpe

Du vil automatisk spare penger på strømregningen ved korrekt bruk, montering og oppsett på lang sikt. Dette er fordi en varmepumpe lager mye varme på lite elektrisitet. Varmepumpen kan styres på en effektiv måte som kan gi økt besparelse. Du kan få en varmepumpe med tidsstyring og temperaturkontroll. I tillegg kommer de fleste varmepumper nå med mulighet for kjøling eller aircondition.

Med en varmepumpe blir det lavere CO2-utslipp og er derfor mer miljøvennlig. Du vil også få et bedre inneklima enn hvis du skulle brukt en gammel vedovn. Det er viktig å ha rette innstillinger på varmepumpen for å utnytte den maks. Det er ikke like lurt å skru den av på nettene da den kommer til å bruke mye mer energi på å varme opp rommet igjen enn det den hadde brukt hvis den hadde stått på lavt kontinuerlig.

 

Tips til bruk

På ekstra kalde dager kan det være nødvendig med varme fra en ekstra varmekilde i huset, til tross for at en luft-til-luft varmepumpe som regel klarer å holde boligen varm ned til -25 grader. Det er viktig å ikke skru av varmepumpen helt om du bruker andre varmekilder. Ved å la den stå på holder du maskineriet i gang og du vil få litt luftsirkulasjon som kan hjelpe til å spre varmen fra de andre kildene også. Ikke sett varmepumpen på ”auto” på disse kalde dagene. Da kan du risikere at pumpen begynner å kjøle ned lufta. Les bruksanvisningen nøye for å få mest mulig ut av slike dager.

På varme dager på vår- og sommertid kan det være fristende å sette pumpen på auto. Det bør man ikke gjøre da den kan begynne å varme og avkjøle om hverandre. Da vil strømregningen bli dyrere uten at dere får noe nytte ut av varmepumpen. De fleste varmepumper kan også kjøle ned boligen. Hør med din leverandør hvordan varmepumpen din fungerer.