Select Page

HUSFORSIKRING

Huset er noe av det vi verdsetter høyest. Det er viktig å beskytte din bolig mot vannskade, brann, tyveri og lignende med en husforsikring. Det er store forskjeller mellom vilkår og priser hos de forskjellige forsikringsselskapene. Sammenlign og se hvem som gir deg best tilbud.
Sammenlign husforsikring

Husforsikring

Du trenger en husforsikring enten du eier leilighet, rekkehus, enebolig, tomannsbolig eller vertikal tomannsbolig. Ved å ha en husforsikring kan du sove godt om natten og den sikrer du din bolig mot brann, tyveri, skadedyr, naturskade og vannskade.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Egenandel på husforsikring

Det beløpet som trekkes fra erstatningsoppgjøret etter en skade er egenandelen. Som regel er det du som kunde som velger hvilken egenandel du ønsker å ha og ofte er egenandelen på 4000, 8000 og 16000 kroner. Forsikringen blir billigere jo høyere egenandel du velger.  Du sparer på å øke egenandelen, jo dyrere boligen du skal forsikre er.

Husforsikring best i test

Hvilken husforsikring som er best i test er det vanskelig å si noe om. Forsikringsselskapene beregner risiko ulikt og prisen er satt etter ulike parametere. Disse parameterne er for eksempel bosted, egenandel, alder, dekning og så videre. Forsikringsselskapene baserer altså prisene sine på ulike premisser.  Det er derfor lurt å sjekke opp forsikringene sine ofte og også hos flere forsikringsselskaper. Det handler om å finne forsikringen som er best for deg, ikke hvilken av forsikringene som kommer best i ut i test. Du kan motta tilbud fra mange forsikringsselskaper gjennom Tjenestetorget, så her kan du velge det tilbudet som passer best for deg.

Pris på husforsikring og boligforsikring

Prisene på husforsikring varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Prisen vil blant annet avhenge av hvilken dekning du ønsker å ha. Ved hjelp av forsikringskalkulatorer, kan du selv beregne pris på forsikringen. Hvis du kjøper flere forsikringer i et forsikringsselskap, er det mange som også gir deg samlerabatt på forsikringene dine. Dersom du installerer boligalarm eller iverksetter andre sikkerhetstiltak i boligen din, vil du også kunne få ekstra rabatt på forsikringen.

Vannskade forsikring

Noe som er uforutsigbart og fort kan bli kostbart, er vannskader. Når uhellet først er ute, er det ikke mange av oss som vet hvor god eller dårlig forsikring vi har. Forsikringen dekker ikke alt av fukt- og vannskader. Mye av vannskadene som oppstår i norske hjem er fukt, drypplekkasje fra ødelagte pakninger, kondens og råte. En vanlig husforsikring dekker ikke slike skader. Ved bytte av husforsikring er det derfor viktig å sette seg inn i forsikringsvilkårene, hvis ikke kan det bli en uhyggelig overraskelse dersom vannskader skulle oppstå.

Totalskadegaranti

Det beregnes som en totalskade dersom det er skade over 75 eller 80 prosent. Totalskade betyr at det ikke er hensiktsmessig eller mulig å reparere boligen.

Fullverdigaranti

Du kan få bygget opp et helt nytt hus ved totalskade, uten fradrag for aldring og slitasje, ved å ha en fullverdigaranti. Med andre ord vil det si at du er garantert total gjenoppbygging av boligen, uten fradrag annet enn egenandelen, dersom boligen skulle brent ned. Forsikringsselskapet vil sette erstatningen til hva kostnaden vil bli ved å reparere eller bygge en tilsvarende bolig.

Hva dekker husforsikring

En husforsikring dekker:

  • Tyveriskader
  • Vannskader
  • Brannskader
  • Skadedyr (rotter og andre gnagere)
  • Naturskader (flom, storm, skred)

Det er viktig å lese forsikringsvilkårene til de ulike selskapene, da hva du får dekket avhenger av hvilket forsikringsselskap og hvilke vilkår de har.

Hva er en villaforsikring?

En villaforsikring og en husforsikring er det samme.

SPAR PENGER PÅ FORSIKRING

Trenger du forsikring eller ønsker du å redusere prisen du betaler i dag? Ved å fylle ut ett enkelt skjema, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende og du sparer både tid og penger!