Select Page

IVT Varmepumpe

Med IVT varmepumpe er du sikret god innetemperatur – hele året. Ikke nøye deg med å kun få tilbud på varmepumpe fra én leverandør. Da går du fort glipp av et kupp. Ved å sammenligne tilbud fra flere sikrer du deg riktig merke, til best mulig pris.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Varmepumpemerker

Sammenlign flere varmepumpemerker. Raskt og enkelt.

Toshiba varmepumpe
Panasonic varmepumpe
IVT varmepumpe
Bosch varmepumpe
Sharp varmepumpe
Nibe varmepumpe
Fujitsu varmepumpe
Sanyo varmepumpe
Mitsubishi varmepumpe
Fuji varmepumpe
Samsung varmepumpe
LG varmepumpe
Daikin varmepumpe

IVT varmepumpe

Er du på jakt etter en ny varmepumpe? Eller kanskje dette er din første? Uansett bør du vite om de ulike aktørene som er å finne på markedet. IVT er en av de som leverer en rekke ulike varmepumper.

Dette må du vite om IVT varmepumper

IVT er en av varmepumpeleverandørene der ute. De har fokus på hva slags varmekilde din bolig har behov for, og vet å finne hva som passer deg best. Det vil si at du må tenke gjennom hvilken varmekilde du kunne tenke deg, altså om du ønsker bergvarme, jordvarme, sjøvarme, luft/vannvarme eller luft/luftvarme. Du har mange valg, og dersom du finner det vanskelig å velge en kan du med fordel ta kontakt med selskapet IVT og de vil veilede deg.

IVT og Bosch

Flere har nok hørt om Bosch-gruppen. IVT er den del av Bosch som har ansvar for og utvikling innen varmepumper. Ettersom IVT har helt og holdent fokus på varmepumper, sitter de på mye kunnskap. Er det noe du lurer på er det altså bare å ta kontakt og de vil bistå deg i valget om hva slags varmepumpe som passer deg best.

Varmepumpe

Stadig flere går til innkjøp av varmepumper, nettopp fordi varmepumper gir et godt inneklima og det vil redusere strømutgiftene.  I tillegg vil du kunne få et behagelig inneklima også på sommeren når det er varmt. Pass da på at du går for en varmepumpemodell som kan fungere som aircondition. Det finnes nemlig en rekke modeller og typer der ute, og ikke alle fungerer som AC.

Varmepumpe pris

Prislappen på en varmepumpe vil variere ut ifra hvilken varmekilde du velger og hvilket merke du går for. I tillegg spiller også kvaliteten en god del inn. Du kan med andre ord velge en varmepumpe i mange prisklasser, men kvalitet er noe du bør sette fokus på. Tenk på det hele som en investering, og tenk langsiktighet. Ved å gå for en varmepumpe av god kvalitet vil du kunne få lavere strømregninger, og du kan” tjene inn igjen” det du brukte på å investere i en varmepumpe.

IVT

IVT, har som nevnt, fokus på kun varmepumper. Dette gjelder alt fra utvikling av varmepumper, til å hjelpe kunder å finne en varmepumpe som passer deres behov og møter forventningene som stilles. På grunn av deres spesialisering innen bransjen er IVT et godt merke å gå for når du skal kjøpe din første varmepumpe – eller oppgradere fra en tidligere varmepumpe.

Varmepumpe IVT

Ved å velge IVT har du et mangfoldig utvalg innen varmepumpemodeller. Det er ingen tvil om at du kommer til å finne en varmepumpe som dekker ditt behov og gir et godt inneklima i din bolig. IVT er likevel langt fra alene i bransjen, og du kan med fordel også sjekke ut andre leverandører for å sammenligne tilbud og pris. Det som er viktig for deg å huske på er at du finner en varmepumpe som bruker en varmekilde som passer deg og din bolig best.

Finn beste varmepumpe

Vurderer du å installere varmepumpe? Varmepumpe kan brukes både til varme og avkjøling. Sjekk hos flere leverandører hva det vil koste for deg. Sammenlign tilbud fra flere leverandører og velg det som passer for deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hvordan fungerer varmepumpe?

Varmepumper fordeler varme som blir transportert fra en lavere til en høyere temperatur utover hele rommet og huset. Varmen blir hentet ut fra luft, vann, fjell eller jord. Du vil senke kostnadene du bruker på strøm med en slik løsning fordi det blir brukt mindre elektrisitet på oppvarmingen. Ved å installere varmepumpe kan man faktisk halvere strømforbruket. For vanlige boliger er det stort sett uteluften som brukes som varmekilde. Fordelen med å bruke uteluften er at den ikke koster deg en krone, og den finnes overalt.

Forskjellig typer varmepumper

Det finnes flere typer varmepumpe. Det er viktig at du forhører deg med fagfolk før du bestemmer deg for hvilken type pumpe du skal gå for. De vil kunne hjelpe deg å finne ut hvilken som er best egnet for din bolig.

Luft/luft-varmepumpe

Luftvarmepumper er veldig gunstig hvis du har en lang fyringssesong. Luft/luft-varmepumpe har en utedel montert på utsiden av huset, men denne kan skjules med et varmepumpehus, som henter uteluft som varmes opp. Denne type pumpe passer også et sted med milde vintre og i en bolig som har en åpen planløsning slik at varmen fordeles lett i rommene som skal varmes opp. Med denne varmepumpen bør man også ha alternative varmekilder til de kaldeste periodene.

Luft/vann-varmepumpe

Her blir varmen hentet fra ute- eller avtrekksluft og blir så distribuert via vannbåren gulvvarme eller radiator inne i boligen. Fordelene med denne typen varme er at det blir bedre distribusjon og jevnere temperatur. Bruker du varmepumpen til oppvarming av tappevann og oppvarming får du lavere energiforbruk og sparer penger. Denne typen pumpe passer for deg som har vannbåren varmefordeling, og et stort forbruk av tappevann, i tillegg til milde vintre eller lang fyringssesong. Du bør også ha en annen kilde til oppvarming.

Væske/vann-varmepumpe

En væske/vann-varmepumpe henter varme fra sjøvann, jord eller fjell og distribuerer denne varmen i boligen via vannbåren gulvvarme eller radiatorer. Her brukes naturens naturlig varme til å varme opp boligen din. Varmen kan hentes fra solenergi dom er lagret i fjellet, solenergi fra jord eller myr, eller energi som er lagret i havet. Denne type pumpe passer best for deg som har vannbåren varme i boligen og har et stort forbruk av tappevann.

Avtrekksvarmepumpe

En avtrekksvarmepumpe bruker energien fra avtrekksluften. Denne luften er normalt varmet opp til over 20 °C. Den gjenvinner altså den varme luften og du taper ikke en masse energi. Avtrekksvarmepumpe egner seg best til ettermontering på et bygg med kun avtrekksventilasjon for å passe på at det er nok energi igjen til varmepumpen. Denne pumpen er avhengig av kontinuerlig luftstrøm gjennom pumpen slik at den fungerer stabilt.

Fordeler med varmepumpe

Du vil automatisk spare penger på strømregningen ved korrekt bruk, montering og oppsett på lang sikt. Dette er fordi en varmepumpe lager mye varme på lite elektrisitet. Varmepumpen kan styres på en effektiv måte som kan gi økt besparelse. Du kan få en varmepumpe med tidsstyring og temperaturkontroll. I tillegg kommer de fleste varmepumper nå med mulighet for kjøling eller aircondition.

Med en varmepumpe blir det lavere CO2-utslipp og er derfor mer miljøvennlig. Du vil også få et bedre inneklima enn hvis du skulle brukt en gammel vedovn. Det er viktig å ha rette innstillinger på varmepumpen for å utnytte den maks. Det er ikke like lurt å skru den av på nettene da den kommer til å bruke mye mer energi på å varme opp rommet igjen enn det den hadde brukt hvis den hadde stått på lavt kontinuerlig.

 

Tips til bruk

På ekstra kalde dager kan det være nødvendig med varme fra en ekstra varmekilde i huset, til tross for at en luft-til-luft varmepumpe som regel klarer å holde boligen varm ned til -25 grader. Det er viktig å ikke skru av varmepumpen helt om du bruker andre varmekilder. Ved å la den stå på holder du maskineriet i gang og du vil få litt luftsirkulasjon som kan hjelpe til å spre varmen fra de andre kildene også. Ikke sett varmepumpen på ”auto” på disse kalde dagene. Da kan du risikere at pumpen begynner å kjøle ned lufta. Les bruksanvisningen nøye for å få mest mulig ut av slike dager.

På varme dager på vår- og sommertid kan det være fristende å sette pumpen på auto. Det bør man ikke gjøre da den kan begynne å varme og avkjøle om hverandre. Da vil strømregningen bli dyrere uten at dere får noe nytte ut av varmepumpen. De fleste varmepumper kan også kjøle ned boligen. Hør med din leverandør hvordan varmepumpen din fungerer.

 

IVT Varmepumpe

På nettsidene til IVT,  finner du et utvalg IVT varmepumper.