Select Page

Anleggsgartner

Vurdere du å oppgradere hagen eller uteområdet ditt? Vil du ha fokus på planter eller ønsker du en mer praktisk løsning med passasje til gårdsplass? Det finnes mange alternativer. Kom i kontakt med en anleggsgartner som kan hjelpe deg med ditt prosjekt!
Sammenlign annlegsgartnere

Har du behov for anleggsgartner?

Har du stort hageanlegg eller har du ansvar for parker, torg, kirkegårder eller idrettsanlegg? Da kan det være smart å ha en anleggsgartner på laget. Vi gir deg tips til hvordan du skal finne en god anleggsgartner.

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Hva gjør en anleggsgartner?

En anleggsgartner jobber stort sett med jord, planter, stein og tre, for eksempel i hageanlegg, i parker, på torg, kirkegårder eller idrettsanlegg. Anleggsgartneren kan jobbe innenfor offentlig sektor eller i private foretak og det finnes egentlig ikke grenser for hvilke jobber de kan ta så lenge det er ute i natur. Anleggsgartneren jobber gjerne med landskapsarkitekt, landskapsingeniør, anleggsgartner-mester og anleggsgartnerteknikere. Anleggsgartnere kan være ufaglærte men de kan også ha fagbrev som anleggsgartner.

En anleggsgartner har gjerne ansvar for mer enn selve plantene og gresset, det kan i noen tilfeller være at de må vedlikeholde mindre veier, grusplasser, trapper, gjerder og andre ting i det aktuelle anlegget. Det kan være at de også må jobbe med forskjellige natursteinprosjekter som stier og trapper i brostein, skifer eller granitt.

HVORDAN VELGE RETT ANLEGGSGARTNER

Det er mange faktorer som spiller inn når man skal ansette en anleggsgartner til et prosjekt. Ta for eksempel et borettslag med store uteområder som er på jakt etter en anleggsgartner. Her kan det være snakk om veldig varierte arbeidsoppgaver og da må man sørge for at anleggsgartneren har erfaring og kompetanse på samtlige av disse områdene. Derfor er det viktig at man gjør research og finner flere kandidater før man bestemmer seg. En av de bedre måtene å gjøre dette på er ved å legge ut jobben på en anbudsside hvor du da kan få anbud fra flere som kan være interesserte i jobben enten det er prosjekt eller en fast stilling.

Undersøk firmaet

Når du har fått anbud eller interessenter til stillingen du utlyser, så bør du sjekke ut vedkommende, først gjennom tilbakemeldinger på anbudssidene. Så bør du ta kontakt med de referanser som anleggsgartneren har oppgitt. Hva du spør dem om er jo litt opp til deg, men det finnes en del ting som er viktige for deg som ansetter anleggsgartneren. Først er det hvorvidt anleggsgartneren er pliktoppfyllende og fullfører arbeidet i henhold til de gitte tidsfrister, og hvis ikke, hvordan anleggsgartneren forholder seg til disse forsinkelsene.

Hvordan er kompetansenivået til anleggsgartneren, er det enkelte ting som han er bedre på enn andre, og hvordan løser han utfordringer som kan oppstå i hverdagen. Er han kreativ og løsningsorientert eller blir han irritert og provosert når ting ikke fungerer. Hvordan forholder anleggsgartneren seg til andre, som for eksempel i et borettslag? Er han omgjengelig og respektfull ovenfor beboerne eller er han en einstøing som blir irritert om folk snakker til han. Dette har mye å si for hvordan de som bruker det aktuelle området oppfatter stedet. Ingenting er for eksempel verre enn å være på en kirkegård og spørre anleggsgartneren om hvor det finnes vannpunkt eller hageredskaper til å fikse på en grav, og bare få et surt snøft tilbake.

Befaring

Når du så har gått gjennom de aktuelle kandidatene og luket ut noen som du tror kan passe til den aktuelle jobben, så kan du ta det neste steget, ta dem på befaring og intervju. En ting er hva du leser om en person, men en annen er hvordan du opplever personen. Er dette en person du faktisk kan jobbe med? Når du er på befaring med personen merker du fort hvordan kjemien er. Du får vist frem det aktuelle området som skal vedlikeholdes eller opparbeides. Da får du stilt faglige spørsmål for å få sjekket kunnskap og kompetanse hos anleggsgartneren. Kom gjerne med noen utfordrende spørsmål om konkrete problemer som kan dukke opp, og se hvordan anleggsgartneren ville løst det aktuelle problemet. Se også etter initiativ, plukker anleggsgartneren opp noe som kunne vært forbedret eller har han noen spennende ideer om noe som kunne vært gjort bedre eller annerledes?

Finn en dyktig anleggsgartner

Når du har bestemt deg for alle detaljene i prosjektet ditt er det på tide å få tilbud fra anleggsgartnere. Finn en dyktig anleggsgartner som kan hjelpe deg raskt og enkelt. Gå nøye gjennom tilbudene du mottar for å finne det riktige firmaet for deg og dine behov.

Gode avtaler gir godt samarbeid

Ja, så enkelt kan det sies. Sørg for gode skriftlige avtaler i bunn der det er spesifisert hvilke oppgaver anleggsgartneren har, og hvilken tidsramme prosjektet har. Spesifiser også eventuelle service og vedlikeholdsavtaler slik at dere har et godt utgangspunkt for samarbeidet. Dette gjelder selvfølgelig uansett hva slags prosjekt det er snakk om, enten det er offentlig, kommersielt eller privat.

 

Gode avtaler

Det er mange punkter du bør få inn i en slik avtale, selvfølgelig avhengig av om det er offentlig, kommersielt eller privat. For eksempel bør det være bestemt hvilke arbeidstider som er greie og hvilke tider det er uaktuelt å jobbe. Dette gjelder spesielt om det er et privat anlegg. Kunder kan bli lit mugne om man dukker opp med gressklipper på full guffe når klokka er 8.30 på lørdag eller søndagsmorgen. Avtalen i seg selv bør også være tidsbestemt og det bør være avklart akkurat hva som skal gjøres og når. Er det spesielle ting som er spesielt viktig for eksempel når prosjektet skal være ferdig, må dette stå i kontrakten. Kanskje man vil at hagen skal være fin og ferdig til for eksempel et sommerbryllup, så er det greit at dette står svart på hvitt.

Noen ganger er det sånn at ting endrer seg. Det kan være ditt behov som kunde endrer seg og at du kanskje ikke har bruk for tjenestene lenger, eller at du rett og slett føler det er vanskelig å jobbe med vedkommende. Det bør være punkter i kontrakten som forholder seg til dette slik at du kan komme deg ut av kontrakten på lovlig vis, uten at det blir store konflikter med anleggsgartneren. Et bør også være punkter i kontrakten som sier noe om hva som skal skje om ikke anleggsgartneren kan levere tjenesten lengre.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!