Select Page

Taktekker

Har du behov for reparasjon av tak, eller ønsker du å få lagt et nytt? En taktekker kan hjelpe deg med dette. I tillegg kan de også blikkenslagertjenester dersom du skulle ønske å bytte takrenner i tillegg. Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg med å finne beste taktekker i ditt område.
Sammenlign taktekker

På jakt etter taktekker?

Taket ditt er det som beskytter resten av huset mot de ytre elementer. Derfor er det viktig at du velger de rette materialer og en taktekker som er dyktig på å tekke taket med nettopp det materialet du foretrekker. Men hva bør du se etter hos en taktekker?

Noen velger å tekke taket sitt selv, spesielt om de er veldig nevenyttige av seg. Men det kan være greit å ha en taktekker om man har lite eller ingen peiling på hvordan man tekker et tak. Det å tekke et tak betyr i praksis å feste shingel, membran, takstein eller takbelegg på tak med hjelp av ballast, asfalt, lim, sveising, bolter eller skruer. En taktekker utfører dette arbeidet på nye hus, kommersielle bygninger, blokker, idrettshaller og taktekkeren rehabiliterer også eksisterende tak. Taktekkeren kan også utføre arbeid i våtrom, på terrasser som for eksempel å legge membran.

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Hva er taktekkerens oppgaver?

Når du skal få taket ditt tekket er det greit å engasjere taktekkeren tidlig i prosessen slik at han kan få vurdert jobben som skal gjøres og så planlegge jobben slik at den utføres i henhold til lover og regler. Taket skal ikke bare beskytte mot regn, snø, vind og sol, det skal også holde varmen i bygget inne slik at man har en mer energivennlig bolig. Andre oppgaver inkluderer følgende:

  • tekke flate tak, skråtak og andre takformer
  • tekke membraner inne og ute
  • feste sluk og enkle beslag
  • vurdere behov for omtekking av tak og membraner
  • vurdere underkonstruksjoner

Taktekkeren har også ansvar for at alt arbeidet skal gjennomføres så sikkert som mulig gjennom å vurdere hvorvidt det er fare for brann eller noen form for lekkasje, sette opp kollektive sikringer for ansatte i prosjektet og fremme bruk av personlig sikringsutstyr i jobben.

HVILKE TAK BØR DU GÅ FOR?

Om du skal legge nytt tak så er dette også noe taktekkeren kan hjelpe deg med i planleggingsprosessen. Det å finne de rette materialene for deg er jo avhengig a forskjellige ting. Først og fremst om du bare skal reparere taket ettersom du da trenger bruke det samme som allerede er brukt eller tilsvarende. Er det bare deler av taket som skal tas, eller er du faktisk nødt til å ta hele taket, eller skal du ha tak på et helt nytt bygg? Dette kan taktekkeren hjelpe deg med.

Hva slags utseende skal taket ditt ha? Dette er gjerne bestemt av design på huset, spesielt om det er en annen type hus en de tradisjonelle med takstein på toppen, eller kanskje et eldre hus med torv på taket. Fargen må gjerne stå til resten av huset, spesielt om det er et tak som er synlig og ikke flatt. Selvfølgelig er også prisen på taket veldig viktig. Man vil jo ikke betale mer enn man er nødt til, samtidig vil man ikke at lavere pris skal gå ut over kvaliteten på taket slik at man risikerer kortere levetid, mye vedlikehold, og vanskelige reparasjoner om noe blir ødelagt. Men hvilke taktyper finnes egentlig?

TAKSTEIN

De fleste av oss er vant til å se hus med helt vanlige takstein som er laget i betong, skifer eller tegl. Man får takstein i forskjellige farger og med forskjellige profiler og forskjellige krumninger. Så lenge man følger Norsk Standard Sintef Byggforsk sine retningslinjer for å legge tak med takstein, så vil sjansene for skade være minimale. Men vi bor i Norge, hvilket betyr mye snø og is, og dette kan i noen tilfeller være skadelig for taket.

ASFALTTAKBELEGG

Dette er et tak med veldig lang levetid, faktisk minst 25 år skal det holde. Når skiferbestrøingen begynner å falme og bli borte er det på tide å reparere taket ettersom det har blitt slitt, men dette er også et tak som er lett å reparere. Men om taket har oversteget eller nærmer seg sin levetid, er det ofte like greit å tekke om hele taket. Dette er ting som en taktekker kan hjelpe deg å vurdere og eventuelt utbedre.

TAKFOLIE

Dette er en form for PVC folie som avhengig av kvalitet, vedlikehold og skader kan ha levetid på 25 år. Her er det ekstremt viktig at man har kyndige taktekkere som legger folien ettersom den kan krympe og dermed også revne slik at isolasjonseffekten blir borte.

TRESHINGEL OG TAK MED BORD

I Norge er det også mange gamle bygg som gjerne har treshingel som tak og det finnes faktisk også de som velger treshingel til nye boliger. Trykkimpregnert treshingel har en levetid på omtrent 30 år, så lenge arbeidet under er godt nok gjennomført og kvaliteten på materialene er god. Ved å overflatebehandle treshingelen kan du forhindre at treet blir skadet av sopp og mose. Dette er spesielt viktig for bygninger som står i nærheten av skog og trær. Ellers er det lite vedlikehold som krevet annet enn å fjerne skitt og løv som samler seg der gjennom høsten og vinteren.

TORVTAK

Ønsker man et mer tradisjonelt utseende så kan man gå for et tak av torv. Det har en estetisk funksjon men det er faktisk også veldig lydisolerende slik at det kan forhindre støy fra veitrafikk og flytrafikk. Skal du skaffe deg torvtak er det viktig å få dette gjort ordentlig av en som virkelig kan det. Samtidig er det viktig at du setter deg inn i hva som trengs av vedlikehold og etterarbeide. Det kreves nemlig en del når man har lagt torvtak.

Med andre ord er det viktig å sørge for at du har en god taktekker, gjerne med fagbrev, som kan gjennomføre både planleggingen, gjennomføringen og eventuelt etterarbeid. Ta gjerne kontakt med flere taktekkere for å få forslag og prisoverslag om mulig. Det er også mulig å la for eksempel anbudstorget gjøre den delen for deg. Da kan du i ro og mak se over de tilbudene du får tilsendt og du kan også se over de anmeldelser som de forskjellige aktørene har fått på de jobbene som de har gjennomført før du tar det endelige valget.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!