Select Page

Bilverksted

Trenger bilen din en sjekk eller oppgradering? Ønsker du et dyktig bilverksted til å gjøre jobben for å sikre kvalitet? Det er mye penger å spare på å velge det rette verkstedet for jobben som skal gjøres. Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg med å finne beste bilverksted i ditt område.
Sammenlign bilverksted

Leter du etter bilverksted?

Har du en eller annen form for motorisert kjøretøy er det gull å knytte til seg en god bilmekaniker og bilverksted. Men hvordan skal du finne det rette bilverkstedet og mekaniker for deg?

Det å finne en god bilmekaniker og et godt verksted er ikke alltid like lett. Det er en del ting som skal til for at det skal klaffe. Hvilken bil eller motorisert kjøretøy har du? Dette er første punktet du må tenke på. Mange bilverksteder og bilmekanikere har spesialisert seg på forskjellige bilmerker og biltyper. Derfor er det første du skal se på, hvorvidt bilverkstedet faktisk har ekspertise på nettopp din bil. Bruk tid på å finne en mekaniker slik at når du først får et problem så vet du hvem du skal gå til. Det er litt dumt å bruke masse tid og krefter på å finne mekaniker når du har noe på bilen som må fikses og da er man også mer tilbøyelige til å ta det første og beste man finner. Det kan fort bli en dyr opplevelse.

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Så hva bør du se etter?

En bilmekaniker er utdannet innenfor lette eller tunge kjøretøy, noen ganger kan du være heldig og treffe noen som kan begge deler. Du kan finne bilmekanikere hos bilverksted, bilforhandler eller i små selvstendige verksted. Noen av oppgavene de utfører er å diagnostisere ved hjelp av PC eller annet diagnoseverktøy. De søker også etter eventuelle mekaniske feil og gjennomfører service og vedlikehold av bilen. Er det behov for det vil de utføre de nødvendige reparasjoner og skifte de deler som må skiftes.

FINN BESTE BILVERKSTED

Her har vil samlet noen enkle tips du kan tenke gjennom for å finn beste bilverksted.

Søk informasjon på nett

Det er mange måter du kan lokalisere en mekaniker og et bilverksted som er perfekt for deg. Begynn med å spørre folk rundt deg. Hvilken erfaring har de med de forskjellige bilverkstedene i området? Er det noen bilverksteder som ligger litt lengre borte som det kan være verdt å prøve? Så kan man begynne å sjekke litt ut på nett. Det kan du gjøre med å lete litt på forskjellige nettsider, sjekke på Facebook, eller ved å benytte deg av en anbudstjeneste. En anbudstjeneste er bra fordi du legger ut hva du vil ha gjort og så kontakter de forskjellige bilverkstedene deg med tilbud som du så kan sammenligne for å se hva som passer deg best.

 

Besøk verkstedene

Føler du deg fremdeles ikke sikker, så bør du ta en tur til bilverkstedene for å sjekke dem ut. Se gjerne etter hvilke biler som de jobber med, det gir en pekepinn på hvorvidt de jobber med alle andre biltyper enn din. Du vil ha en som er ekspert på ditt bilmerke, og i praksis kan alle bilmekanikere si at de er det, uten å egentlig ha snøring på din biltype. Ved å besøke verkstedet får du en feeling av hvordan de jobber er de organiserte, jobber de kjapt eller sitter de helst og drikker kaffe mens bilene står i kø utenfor. Har de gode verktøy som får jobben gjort og hvor mange arbeidsstasjoner har dem? Er det et lite eller stort verksted? Sjekk gjerne også hvordan de ligger an med deler, det er noe som gjerne tar tid å bestille, derfor er det gunstig for deg om de har de fleste deler på lager.

Sjekk Statens vegvesen

En tjeneste du antagelig vil bruke dem til med sånn ca 2 års mellomrom er en EU-kontroll. Så sjekk gjerne i Statens vegvesen sine registre for å se om de er godkjente for å gjennomføre dette. Er du nysgjerrig på økonomien kan du sjekke bilverkstedet i Brønnøysundregistrene for å se regnskapstall og lignende. Det kan jo gi en indikasjon på om selskapet er i stand til å leve tjenester til deg, for eksempel om de har kreditt så de kan bestille delene som trengs til din bil. Har de mye minus kan det være at de rett og slett ikke har en god og stabil bedrift.

Tilleggstjenester

Se også nøye på hvilke tilleggstjenester de har. Hva om du må levere inn bilen til reparasjon, er det da slik at du må ta kollektiv transport hjem om dette i det hele tatt finnes i nærheten av verkstedet. Eller er det kanskje slik at du faktisk kan få lånebil så du ikke har noen som helst problemer med å komme deg dit du skal, selv om bilen din er på verksted. Selvfølgelig er jo lånebil å foretrekke, da ditt liv ikke blir noe forstyrret av å ha bilen på verksted, og du bare leverer den inn igjen når du henter bilen din etter endt reparasjon.

Når du har valgt

Når du har valgt deg en mekaniker du er interessert i å prøve ut, så ringer du dem opp og ber om å få dem til å se over bilen og gi et kostnadsoverslag på hva det vil koste å fikse bilen om det i det hele tatt er noe galt med den. Se så på hvordan bilverkstedet håndterer dette besøket, hvordan de håndterer bilen og hva slags kostnadsoverslag de kommer med. Dette kan variere veldig fra sted til sted. Noen vil ikke klare å finne alle feilene, noen vil finne feil der det ikke er feil. Noen jobber veldig treigt, mens andre jobber mer effektivt. Alt dette er med å påvirke kostnadsoverslaget. Be dem gå gjennom problemene med bilen sammen med deg og vise deg hva som er galt. Det er vanskeligere å lure en kunde som er aktivt med i prosessen. Når du har funnet en bilmekaniker og et verksted du vil holde deg til, la dem få vite at du kommer til å være en lojal kunde. Se om de har forskjellige serviceavtaler som du kan gjøre deg nytte av.

Husk også at det å ha god og tydelig kommunikasjon med bilmekaniker og verksted er med på å sikre at dere har et godt samarbeid om din bil. Følg alltid opp slik at du har gode skriftlige avtaler og kontrakter på arbeidet som skal gjøres, til hvilken tid det skal være ferdig og hva det vil koste slik at det er lettest mulig å unngå tvister.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!