Select Page

Transport

Skal du flytte i ny bolig og har et lass som skal flyttes? Eller kanskje du har noen varer du ønsker å frakte? Da kan det være lurt å bruke en transporttjeneste til å hjelpe deg. Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg med å finne beste tilbud av transport i ditt område.
Sammenlign transport

Behov for transport?

De fleste av oss trenger å få transportert noe innimellom og da er det greit å ha tilgang på forskjellige transporttjenester. Men dette er en bransje med veldig store prisforskjeller og det betyr også at det er en del penger å spare. Vi gir deg gode tips!

Enten du lever på landet eller i en storby, kan det være at du trenger å få flyttet noe fra punkt A til punkt B og dette vil de fleste ha gjort så billig som overhode mulig. Det finnes utrolig mange store transportbyråer rundt om i landet. Men trenger du egentlig et stort byrå, eller kan du prøve å få fatt i mindre byråer og bedre betingelser? Pris er jo selvfølgelig avhengig av hva det er du skal sende og hvor stort det er. Skal det sendes innenfor bygrensene eller skal det til andre siden av landet?

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Hva må du tenke på før transport?

Før du skal bestille transport er det en del informasjon du må ha klart som for eksempel størrelse og vekt på det som skal sendes. Du må ha et klart hentepunkt og leveringspunkt, og gjerne et leveringstidspunkt. Har du allerede pakket det som skal sendes eller er dette noe som må gjøres når transportbyrået kommer? Når du har all denne informasjonen klar kan du begynne å lete etter rette transporttjenesten for deg.

Finn rett transport

Dette kan du gjøre enten ved å google transportbyråer i ditt område eller snakke med folk rundt deg og se hvilke byråer eller tjenester de bruker. Du kan også bruke en anbudstjeneste hvor du legger ut din transportjobb og så vil de forskjellige transportbyråene som er tilknyttet den anbudstjenesten ta kontakt med deg og levere et anbud. Her er det viktig at du legger frem så mye nødvendig informasjon som mulig, så slipper du å ende opp med feil anslag i pris og leveringer på feil tidspunkt. Det fine med disse sidene er at her kan du også lese folks tilbakemeldinger på de forskjellige tjenestene og se hvorvidt de har godt eller dårlig rykte. Dette er en grei åte å gjøre det på da det sparer deg for mye tid og krefter ettersom du slipper å lete frem de forskjellige selskapene og kontakte hvert selskap for priser og leveringsbetingelser.

En annen ting du bør tenke på er hvorvidt dette er noe som skal skje ofte og regelmessig. Si for eksempel at du holder på å starte opp en nettbutikk og du trenger å sende ting med jevne mellomrom. Da gjelder det å knytte til seg et godt transportbyrå som kan konkurrere på pris og som ikke spiser for mye av din fortjeneste pr solgte produkt. I noen tilfeller holder det med posten, men med postens priser som stadig øker kan det være like greit å ha et budbilfirma eller transportbyrå som tar seg av alle dine forsendelser.

 

Stort eller lite transportbyrå?

Så kommer spørsmålet om du kan velge et lite eller et stort byrå til å ta din jobb. Det er fordeler og ulemper med begge.

Lite byrå

Er det snakk om ting som skal leveres lokalt og gjerne innen kort tid, kan små lokale byrå være en fordel. De har gjerne satt opp forskjellige runder til å plukke opp og levere pakker og brev. Samtidig er de nok mer fleksible med tanke på tidspunkt for henting og levering. Du vil kunne få informasjon om byråene fra venner og kjente for de fleste har nok benyttet seg av deres tjenester. Ettersom de har lokale ruter og ikke langdistanse, kan også prisene være lavere.

Stort byrå

Et stort byrå kan være en fordel om du har større ting som skal sendes og gjerne over lengre distanser. Disse byråene har gjerne etablerte ruter rundt omkring i landet, med lokale kontorer på forskjellige tettsteder. Dette nettverket gjør det lett å få sendt ting over lange strekninger, og ettersom det er mange kunder med pakker på hver last, er det gode priser for kundene også.

Internasjonal frakt

Er det snakk om internasjonal frakt er det også greit med store byråer som har alle papirene på stell slik at du som kunde må forholde deg til minst mulig papirarbeid. De store transportbyråene har gjerne gode avtaler inn med forskjellige transportører som for eksempel flyselskap, tog eller båt. Du kan være sikker på at din last vil bli fraktet etter alle kunstens regler slik at den kommer fra Norge til landet det skal leveres, så helt som overhode mulig. Men det avhenger selvfølgelig av pakking og sikring av lasten.

Når du har valgt byrå

Når du har gått gjennom prosessen med å lete frem et byrå som passer til ditt behov, som privatperson eller bedrift, er det på tide å inngå avtalen. Du som kunde vet hva ditt behov er og du må sørge for at alle punkter i avtalen er korrekte med tanke på pris, tidspunkt for henting og levering, pakkens størrelse og vekt og hvorvidt transportør må pakke produktet eller ikke. Alt skal inn i kontrakten som er med å sikre leveringen av din pakke. Sørg også for at tjenesteleverandøren er forsikret og at den levering kan forsikres om det er en verdifull pakke.

Følg pakken på veien

Avhengig av hva det er som skal sendes er det viktig at du følger opp forsendelsen nøye. Dette kan bety å følge opp på sporingstjenester på nettet, som gjerne er aktuelt for mindre pakker. Men er det snakk om større pakker og lass, kan det være greit å følge opp transportøren mer personlig. Dra å se på når leveransen blir pakket, se til at den sikres riktig og at alt er helt når det sendes.

Når din pakke er levert hos mottager, eller du selv er på adressen for leveringen som gjerne ved flyttelass, er det viktig at du eller mottager sjekker at absolutt alt er som det skal være med forsendelsen. Har pakken blitt behandlet riktig, slik at ikke innholdet har blitt skadet på noe vis? Som regel går det hele smertefritt for seg, og pakken leveres uten skader, men i de tilfeller det ikke skjer, må du ta ansvar.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!