Select Page

HYTTEFORSIKRING

Husk å beskytte hytta med hytteforsikring, så er den like trygg uansett hvor du er. Da er du dekket hvis det skulle oppstå små eller store skader. Det er store forskjeller mellom vilkår og priser hos de forskjellige forsikringsselskapene. Sammenlign og se hvem som gir deg best tilbud.
Sammenlign hytteforsikring

Hytteforsikring

Det finnes vel ikke noe bedre enn en helgetur til hytta? Du trenger en hytteforsikring dersom du eier en fritidsbolig eller hytte på fjellet eller ved sjøen. Du kan få dekket vannskade, brannskade, naturskade, tyveri med mer når du har en hytteforsikring. Du kan også få en enda bedre dekning om du har en superforsikring.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Pris på hytteforsikring

Det varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap hva hytteforsikring ligger på i pris. Før du bestemmer deg er det derfor viktig at du sjekker vilkår og priser hos de ulike selskapene. Du kan være sikker på at du finner den beste forsikringen til din hytte eller fritidsbolig dersom du sammenligner tilbud fra de ulike selskapene. Gjennom Tjenestetorget kan du enkelt gjøre dette, du vil også spare tid! Det du trenger å gjøre er å fylle ut et skjema og her velger du hvilke forsikringsselskap du ønsker å sende det til. Deretter vil du vil kontaktet med tilbud fra de ulike selskapene og du kan på denne måten lett sammenligne og velge det tilbudet som er best for deg.

Hva dekker hytteforsikring?

Hytteforsikringer dekker skader ved:

  • Tyveri
  • Brann
  • Vann
  • Naturskader (skred, storm, flom og så videre)
  • Skadedyr (rotter og andre gnagere)

Du får også dekket det mest nødvendige om noe skulle hende:

  • Skader på hytta med ubegrenset sum (fullverdigaranti)
  • Skader på hage med ubegrenset sum (eksempelvis trær, varmekabler og så videre)
  • Skader på fastmontert brygget som er tilknyttet hytta

Hvilken hytteforsikring bør du velge?

Hva du skal velge til din hytte, er det vanskelig å komme med et konkret forslag til, for det avhenger av mange ulike faktorer. Du må først og fremst lese og vurdere vilkårene til de ulike forsikringsselskapene i forhold til økonomiske konsekvenser om det skulle oppstå skade. Dersom du velger en standard hytteforsikring, må du tåle den økonomiske påkjenningen det blir for å fikse opp i for eksempel sopp- og råteskader. Slike skader dekkes kun av superforsikringen. Dersom du ønsker en enda bedre dekning enn hva hytteforsikringen tilbyr, kan du hos mange forsikringsselskap velge å kjøpe tilleggsforsikringer.

Totalskade i hytteforsikring

Når det ikke er hensiktsmessig eller mulig å reparere hytta kalles det en totalskade. Det er smartere å bygge en ny hytte ved totalskade. Det er vanlig å få tilbud om totalskade dersom hytta er mer enn 75 prosent skadet. I praksis betyr dette å starte helt på nytt og rive bygningsrester og gammel grunnmur.

Fullverdigaranti i hytteforsikring

Du får også tilbud om fullverdigaranti i forbindelse med totalskade. Dette betyr at forsikringsselskapet garanterer å betale kostnadene i forbindelse med gjenoppbygging av boligen, uten fradrag fra aldring og slitasje.

Rettshjelp

Om du som eier pådrar skade på andre personer eller andres eiendeler, dekker hytteforsikringen det rettslige erstatningsansvaret. Du får også dekket utgifter til rettshjelp dersom du som eier blir part i en tvist knyttet til boligen. Eksempler på tvister er nabotvister, eiendomstvister og tvister med håndverkere. Forsikringen vil i slike tilfeller dekke utgifter til advokat, sakkyndige, retten og vitner.

SPAR PENGER PÅ FORSIKRING

Trenger du forsikring eller ønsker du å redusere prisen du betaler i dag? Ved å fylle ut ett enkelt skjema, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende og du sparer både tid og penger!