Select Page

BOBILFORSIKRING

Med riktig bobilforsikring kan du trygt nyte livet på veien. Da vet du at skulle det skje noe på turen er du dekket av forsikringen din. Det er store forskjeller mellom vilkår og priser hos de forskjellige forsikringsselskapene. Sammenlign og se hvem som gir deg best tilbud.
Sammenlign bobilforsikring

Har du forsikret bobilen din?

Ifølge Norsk Caravanclub er det omtrent 250 000 som eier bobil eller campingbil i Norge og det er en helt egen kultur knyttet til nettopp denne hobbyen. Ja, for det er nesten å regne som en hobby. Bobileiere bruker bobilen til å reise på ferie året rundt, det er jo tross alt ganske praktisk å ha med seg hotellrommet bak i bilen. Det å kjøpe en bobil er riktignok en investering, da gjerne på mellom 600 000-900 000 kr avhengig av størrelse, utstyr og kvalitet selvsagt. Fordelen er at det gjør det lettere å reise rundt billig! Du trenger tross alt ikke å ha hotellrom noe sted mens du reiser. Du har gjerne kjøkken om bord så du trenger ikke spise ute hele tiden, du kan lage mat i bobilen! Men det er viktig å huske at en bobil faktisk også er et kjøretøy med alt det nedfører.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Hva risikerer du?

For det første så er bobilen et motorisert kjøretøy og det betyr at man kan faktisk være utsatt for ulykker. Enten som man er skyld i selv, eller som andre er skyld i. Det kan også være at man er skyld i personskade for eksempel med en påkjørsel. Da er det viktig at man har en god forsikring som dekker det meste. Selve bobilen er gjerne veldig verdifull og det kan koste en del å få den fikset om den skulle være ute for et uhell. Det er gjerne vanskeligere å få fikset ting når man er ute og reiser, avhengig av hvor nær man er til et verksted som har ekspertise på bobiler.

Ha forsikringene i orden

Man kan også være uheldig å være utsatt for innbrudd i bobilen, der gjenstander av verdi blir stjålet. Er du riktig uheldig kan faktisk hele bobilen og alle verdiene i den bli stjålet. Er du ute på reisefot kan dette skape ganske mange problemer. Man trenger gjerne et sted å bo mens man venter på at ting skal ordnes. Man kan trenge reise hjem eller til et annet sted i nærheten.

Med andre ord så er det en del ting som man bør tenke på når man skal skaffe forsikring. Først og fremst må du være realistisk med tanke på hvilken risiko du og bobilen blir utsatt for i løpet av det neste året. Hvor mye har du tenkt å bruke bobilen og hvordan har du tenkt å bruke den? Har du tenkt å ta noen helgeturer rundt i Norge eller har du tenkt å reise til utlandet med bobilen? Hvor mange km forventer du å kjøre med bobilen i løpet av året?

Sørg for at tingene i bobilen er dekket av egen forsikring, slik at du er sikret om det skulle være et innbrudd i bobilen ettersom de færreste bobilforsikringer dekker tyveri av personlige ting i bobilen. Det kan lønne seg å bli medlem i noen foreninger knyttet til bobil, og så bør du sjekke ut hvorvidt disse har spesielle avtaler og tilbud med forsikringsselskaper slik at du kan spare på forsikringen. Når du skal velge forsikring er det greit å sjekke ut noen forskjellige selskap først både i henhold til priser og vilkår for å se hvor du kan få det beste tilbudet. Det er ikke nødvendigvis de største selskapene som har de beste avtalene. Dette kan spare deg for en god del penger. Om du er utsatt for småulykker eller hendelser, så vurder hvorvidt det er nødvendig å ta saken via forsikringsselskapet. Husk at jo flere uhell og ulykker du dekker gjennom forsikringsselskapet, jo større vil dine egenandeler og dine premier bli. For å gi deg et lite inntrykk av hvilke egenandeler som gjelder har vi hentet en liten oversikt hos bobilportal.no.

  • Kasko: 4 000 kroner som standard. Beløpet kan forhøyes
  • Brann og tyveri: 4 000 kroner
  • Veihjelp: 500 kroner.
  • Ingen egenandel ved ansvar eller ulykke
  • Glass: Ingen egenandel ved reparasjon. 2 000 kroner ved skifte av rute

Kasko eller delkasko?

Det kan lønne seg å velge den mest komplette bobilforsikringen om man skal bruke bobilen veldig mye. Denne forsikringen dekker absolutt alt i den lovpålagte ansvarsforsikringen. Når det kommer til personskade dekker kasko ubegrenset beløp og er det skade på andres eiendommer kan kaskoen dekke opp til 10 millioner. Du kan også få dekket et visst beløp til advokat i en eventuell tvist. Foruten å dekke alt dette, dekker kasko også det meste av skader på din bobil og utstyret til bobilen.

Et eksempel på hva som dekkes ved veihjelp. Da får du selvfølgelig dekket skade som du er forsikret for, driftsstopp eller startvansker. Du kan få hjelp om du har mistet nøkkelen eller om den har brukket i låsen. Går du tom for bensin eller har bilen vært utsatt for hærverk/tyveri så kan du få assistanse. Det er alltid fare for at noen kan bli plutselig syke, dør eller av en eller annen grunn ikke kan fortsette reisen, så sørger også forsikringen for assistanse på veien.

Har elementene gjort sitt og bobilen rammes av lynnedslag, brann eller eksplosjon så vil forsikringen dekke skadene som oppstår på bobilen, lovlig fastmontert utstyr som CD-spiller og radio med inntil 10 000 kr og personlig løsøre. Det siste dekkes også om det har blitt stjålet. Tyveri av eller skader på bobilen og noen personlige løsøre (inntil 10 000 kr) inni bobilen dekkes også av kasko. Ellers dekker kasko også skader som oppstår ved sammenstøt, utforkjøring, velting og hærverk. Du kan også få dekket bruddskader på glassrutene på bobilen, dette må da oppstå ved plutselig ytre påvirkning.

En delkasko vil i praksis bare dekke deler av dette, men dette er ting du er nødt for å sjekke ut når du skal kjøpe bobilforsikringen din. Ettersom vilkår og pris varierer fra sted til sted, og gjerne også med tanke på hvor lenge du har hatt bobilen din. Sjekk gjerne med forskjellige forsikringsselskap for å se hvor nettopp du kan få den beste forsikringen til din bobil. Det kan gjerne være fristende å gå til det selskapet du har samlet alle forsikringer i, men det vil ikke nødvendigvis være der du får det beste tilbudet.

SPAR PENGER PÅ FORSIKRING

Trenger du forsikring eller ønsker du å redusere prisen du betaler i dag? Ved å fylle ut ett enkelt skjema, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende og du sparer både tid og penger!