Select Page

Hesteforsikring

Hester kan være noe av det kjæreste vi har. Ved å skaffe deg en god hesteforsikring vil du unngå store veterinærutgifter hvis uhellet skulle være ute. Det er store forskjeller mellom vilkår og priser hos de forskjellige forsikringsselskapene. Sammenlign og se hvem som gir deg best tilbud.
Sammenlign hesteforsikring
Sammenlign hesteforsikring

SAMMENLIGN Hesteforsikring

Å eie en hest er en dyrebar investering. Har du en hesteforsikring, kan du føle deg trygg dersom noe skulle skje. Skulle hesten din bli syk, skadet eller dør, er det fint å vite at hesten din er trygt forsikret og at du ikke trenger å bekymre seg over det økonomiske aspektet. Det er flere ulike forsikringer du kan velge mellom som kan dekke ditt behov.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Forsikre din hest?

Du kan velge mellom mer enn en type forsikring for hesten din. Hva forsikringene dekker, hva slags forsikringsvilkår de har og hva forsikringene koster vil være varierende fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Du kan også kjøpe forsikringer som er spesielt tilpasset din type hest og ofte kan man finne egne forsikringer til aktive trav- galopp og montèhester. Noen ganger vil man trenge en veterinærattest for å kunne tegne eller endre forsikringen og denne kan ikke være eldre enn 30 dager fra den dagen forsikringen eller endringen skal starte og gjelde.

Hesteforsikring pris

Veterinærforsikring til hest

Veterinærforsikringen gjelder hele hesten sin levetid. En veterinærforsikring gir erstatning om hesten skulle bli syk eller skadet. Skulle hesten din bli syk eller skadet, er det viktig å ha muligheten til å gi hesten best mulig behandling. Det vil variere fra forsikringsselskapene, men ofte er det slik at forsikringen kan tegnes fra hesten sitt andre levedøgn eller fra den er ni dager gammel til og med det året hesten fyller 15 eller 16 år. Hva en slik type forsikring dekker vil varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap, det er derfor viktig at du leser deg grundig opp hos de ulike selskapene så du velger det forsikringsselskapet og den forsikringen som er riktig for deg og din hest. Her er eksempler på hva veterinærforsikringen kan dekke:

 • Veterinærutgifter
 • Veterinærutgifter for føll
 • Medisiner
 • Fysioterapi og rehabilitering
 • Tannbehandling som følge av ulykke
 • Fødselshjelp
 • Død eller avlivning
 • Kastrering på grunn av sykdom
 • Død eller avlivning på grunn av sykdom eller ulykke

Det finnes også en helt enkel hesteforsikring som ikke dekker veterinærutgifter. Dette er en rimelig forsikring som vil gi erstatning om hesten din skulle dø eller bli borte.

Egenandel

Egenandel er den delen av veterinærutgiftene du selv må betale. Du kan velge mellom fast eller bevegelig egenandel. Den bevegelige egenandel vil ligge på rundt 20 % hos de ulike selskapene. Jo eldre hesten blir, jo mer vil egenandelen øke.

Livsforsikring til hest

Noe man også har muligheten til, er å kjøpe en livsforsikring til hesten. Her velger du en forsikringssum som tilsvarer hesten sin verdi. Det vil ofte være en reduksjon av livsforsikringen med om lag 20 % hvert år fra hesten har fylt 16 år. Livsforsikringen gjelder til hesten er 22 år og dekker dødsfall og om hesten skulle bli borte. Her betaler du ikke egenandel.

Det er også mulig å kjøpe en livsforsikring som gjelder ulykke. Dette er en begrenset livsforsikring og kan også tegnes for eldre hester, til og med det året hesten fyller 21 år.

Tilleggsforsikring til hest

Tilleggsforsikring til hest er også mulig å få kjøpt. Det er mulig å kjøpe tilleggsforsikring som dekker:

 • Om foster eller føll dør eller avlives
 • Halthet
 • Løpshest bruksverdi
 • Avl bruksverdi

Du som hesteeier har et ansvar. Skulle hesten din skade andre personer eller andre personer sin eiendom eller eiendeler, kan erstatningsansvar oppstå. Dette vil ikke være dekket av hesteforsikringen, men det inngår i en innbo- eller husforsikring.

Hva koster en hesteforsikring?

Kostnaden, altså premien, for en hesteforsikring påvirkes av ulike faktorer; hvilket forsikringsbeløp du har valgt, hvilken type forsikring du har og hvilken egenandel du har valgt.

Hesteforsikring pris

Har du flere hester forsikret i samme selskap, vil det også kunne være muligheter til å få en rabattert pakkepris. Bestiller du forsikring over internett kan du også få internettrabatt.  Sjekk pris hos Gjensidige Hesteforsikring og Agria Hesteforsikring.

SPAR PENGER PÅ FORSIKRING

Trenger du forsikring eller ønsker du å redusere prisen du betaler i dag? Ved å fylle ut ett enkelt skjema, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende og du sparer både tid og penger!