Select Page

FALKEN ALARM

Ikke nøye deg med å kun få tilbud på boligalarm fra ett selskap. Da risikerer du å bruke mer penger enn du må. Få tilbud fra flere alarmselskaper! Da sikrer du deg best mulig pris og får en alarm som er tilpasset ditt behov.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Falken Alarm

Allerede i 1949 startet Falken opp i Norge innen sikkerhetsbransjen. Med firmanavnet Falck Norsk Redningskorps AS og bak norske Arne Andresen ble det norske selskapet startet opp, som opprinnelig kom fra det danske Falck.Det tok ikke lang tid før selskapet endret navnet sitt til Falken Redningskorps AS.

Hovedfokuset ved oppstart var bilberging, men i de senere årene gikk selskapet gradvis inn i andre områder innen sikkerhet.

Falken tilbydde boligalarm

Med en så tidlig oppstart som 1949 er Falken et av Norges første selskaper innen alarmtjenester. På 1950 startet selskapet å tre inn i alarmbransjen, og fra 1960-70 tallet ble boligalarmer en bi-inntekt for selskapet Falken. På dette tidspunktet drev selskapet både med boligalarmer og bilberging og redningstjenester.

For å kunne tilby alarmtjenester begynte Falken å alliere seg med ande selskaper og ellers småkonkurrenter gjennom ulike partneravtaler. Med en partneravtale mellom Falkens redningskorps og AS Norsk Vaktselskap (senere Securitas Direct), kunne Falken også levere boligalarmtjenester. Det ble en vinn-vinn situasjon for både Falken og deres samarbeidspartnere ettersom konkurrentene ikke hadde økonomien til å ansette sine egne vektere til sentralstasjonene. I stedet leiet de inn Falken sine vektere da Falkens redningskorps ikke ble brukt til redningstjenester. Dette var imidlertid bare en foreløpig plan, for i 1975 kom Falken ut med egne boligalarmer.

Det første egne alarmtilbudet

Det første egne alarmtilbudet Falken leverte ble trygghetsalarmer for eldre, handikappede og ellers folk som hadde behov for økt sikkerhet. Trygghetsalarmene gikk under navnet Eversafe Plus, men med en rekke tekniske problemer, ble slengnavnet” Neversafe” bruk blant kundene. Man skulle kanskje tro at dette var slutten for Falkens alarmtilbud, men til tross for at trygghetsalarmen ikke ble en suksess hadde Falken tatt et viktig steg innen alarmtjenester. Dette viste seg gjennom at Falken stadig vokste seg større i årene som gikk, og allerede i 1976 kom Falken ut med en egen innbruddsalarm. De startet opp i Rogaland området, men det tok ikke lang tid før de utvidet seg til Østlandet og Sørlandet.

Satsningen inne alarmtilbudet var preget av usikkerhet i mange år ettersom grunnleggeren Arve Andresens var i tvil om videre satsning og utvikling innen alarmtjenester. I tillegg krevde det videre investering i teknologien bak alarmtjenesten om Falken skulle fortsette i boligalarm markedet.

Fokus på innbruddsalarm

Med tiden ble Falken stadig dyktigere innen boligalarmtjenesten. En stor milepæle for selskapet var i 1982 da de endelig fikk sine boligalarmer FG-godkjent etter å ha bygget en hovedalarmsentral. Denne sentralen ble bygget på Tåsen i Oslo.

Årene gikk og neste generasjon tok over. Dette førte til at det ble videre investering i selskapet, og i 1988 hadde Falken en omsetning på 18% innen alarmtjenester. De stod altså nå stødig innen alarm-markedet, og allerede samme året ble alarmvirksomheten gjort om til et datterselskap – Falken Alarm og Sikkerhetsteknikk (FAS) AS. Lederen ble ingeniøren Tore Nordberg.

Oppgangstider

Etter en større satsning innen alarmtjenester gikk det stadig fremover for Falken. Bare fire år senere, 1992, var omsetningen innen boligalarmer på 28% av totalomsetningen i selskapet. På dette tidspunktet hadde selskapet også ekspandert til å levere ransalarmer, båtalarmer og heisalarmer. I tillegg til både røyk- og brannalarmer. Videre leverte de en rekke tekniske alarmer, adgangskontroller, fysisk sikring, overvåking, uttrykning og vakttjenester. I 1993 når de nådde 1000 nye anlegg i året, gikk Falken inn i en gullalder.

I 1995 gjorde det amerikanske selskapet Napco og Falken en avtale, noe som førte til at de gikk godkjenning fra både Teletilsynet og FG. Boligalarmsentralen Magnum 1000 kom nå til Norge, og ble så populært at det dukket opp i en av episodene i det populære TV-shower ”Mot i brøstet”. Falken ble nå overlegen i det norske markedet innen alarmtjenester, og etter at Morten Stokke overtok lederrollen i FAS i 1996 ble hele 6000 boligalarmanlegg installert dette året. Det var derfor ikke uvanlig å se et alarmklistremerke fra Falken-selskapet rundt på norske husvegger, med et godt synlig klistermerke i gull og blått – ”alarm tilknyttet Falken”.

Oppkjøp og fusjon

Etter en tid med suksess, var starten på slutten nærme. Både oppkjøp og fusjon gjorde at det ble omorganisering av selskapet. I 1996 kjøpte det danske Falck-konsert ut Andresen-familien for å kunne satse større innen Norden. Det ble en fusjon i 1998 mellom FAS og Falken AS, og Falken ble en del av fem divisjoner, under divisjonen Sikkerhet. Senere ble divisjonen Sikkerhet kaldt for Alarm. Fusjonen i 1998 var ikke den første, for allerede i 2000 ble selskapet Falck fusjonert sammen med det britiske selskapet Group 4.

Alarmsjefen Stokke gikk av i 2001, og en ekstern leder med navnet Johny Ristan tok over. Hans inntreden gjorde at alarmdivisjonen fikk en drastisk endring for å kunne møte konkurransen man så i markedet. Blant annet konkurrenten Sector Alarm stod sterkt, særlig etter deres lansering av enkronerstilbudet. Provisjonselgerene i Falck hadde fått rimelig frie tøyler til å selge alarmene, noe som førte til både at salgskostnadene ble høye og kundene ble misfornøyde. Den sterke konkurransen gjorde at Falck fikk store kostnader for å kunne prismatche med Sector Alarm. Dette gjorde at selskapet Falck ble stemplet som en useriøs aktør inne alarmmarkedet.

Stempel som useriøst alarmselskap

I 2001 mistet Falck sin FG-godkjenning etter en feilslått samarbeidsprosjekt med Rimi og mange misfornøyde kunder. De ble sett på som en useriøs aktør, noe som førte til et tapsresultat på flere titalls millioner. Topplederen Arne Fr. Marhiesen i Falck måtte derfor gå av som leder i 2002.

De som tok over hadde en stor oppgave med å rydde opp i alarmtjenesten. De valgte derfor å splitte alarmvirksomheten fra hovedvirksomheten innen redningstjenesten. Den norske virksomheten ble i 2003 splittet til Falck Redning AS og Falck Norge AS. Splittelsen innebar også en navnendring fra Falken til Falck.

Flere navnskifter

Dette ble ikke det første navnskifte Falken selskapet opplevde. Dersom du har vært Falken-kunde siden de startet opp, har du vært igjennom navnebytte hele fem ganger. Falken – Falck – G4S – Nokas – Sector Alarm. Her er historien bak alle navnskiftene selskapet gjennomgikk.

I 2004 ble morselskapet Group 4 Falck splittet på en tilsvarende måte som Falken selskapet opplevde i 2003. Group 4 Falck ble i 2004 splittet i to der Group 4 stod for alarm- og vakt-tjenester, mens Falck hadde redningstjenestene. I tillegg fusjonerte Group 4 med Securicor og ble til G4S det samme året.

Videre i 2004 byttet Falck Norge AS navn til G4S Security Systems AS, der datterselskapet G4S Alarm AS stod for boligalarmvirksomheten. Falck Redning AS ble altså et eget redningskonsern.

G4S fortsatte Falkens tidligere alarmvirksomhet, men kun frem til 2011. Da ble G4S alarmvirksomhet videresolgt til Nokas. Det tok ikke lang tid før Nokas igjen videresolgte de opprinnelige Falken-kundene til Sector Alarm, knapt 1 måneds tid.

Som en føniksfugl

Her skulle man tro at alarmhistorien for Falken selskapet stoppet, men den gang ei. For Falck Redning AS kom igjen inn på boligalarm-markedet i 2012 med en egen boligalarmtjeneste. Dersom du ønsker å lese videre om deres nye boligalarmtjeneste så kan du trykke her.

Spar penger NÅ

Alarmen sikrer deg uansett om du er hjemme eller reiser bort. Ønsker du å skaffe deg boligalarm? Ved å fylle ut ett enkelt skjema, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende og du sparer både tid og penger!