Select Page

Daikin Varmepumpe

Med Daikin varmepumpe er du sikret god innetemperatur – hele året. Ikke nøye deg med å kun få tilbud på varmepumpe fra én leverandør. Da går du fort glipp av et kupp. Ved å sammenligne tilbud fra flere sikrer du deg riktig merke, til best mulig pris.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Varmepumpemerker

Sammenlign flere varmepumpemerker. Raskt og enkelt.

Toshiba varmepumpe
Panasonic varmepumpe
IVT varmepumpe
Bosch varmepumpe
Sharp varmepumpe
Nibe varmepumpe
Fujitsu varmepumpe
Sanyo varmepumpe
Mitsubishi varmepumpe
Fuji varmepumpe
Samsung varmepumpe
LG varmepumpe
Daikin varmepumpe

Daikin varmepumpe

Er du på jakt etter en varmepumpe? Da bør du lese her for å bli kjent med et av selskapene på markedet. Daikin er en var mange aktører som leverer og produserer varmepumper.

Sjekk ut Daikin varmepumper

Daikin har flere modeller innen varmepumper, samt også flere typer. De leverer både luft-til-vann varmepumpe og vann-til-væske varmepumpe. Ettersom du har flere ulike modeller, har de nok også en som passer akkurat deg.

Merket Daikin

Daikin som merke er kanskje ikke like godt kjent som andre merker på markedet innen varmepumpe. Dette er nok også fordi flere av de andre merkene produserer en rekke produkter i ulike markeder, mens Daikin har større fokus på å produsere varmepumper. Med mange års erfaring i bransjen og med samarbeid med flere forhandlere her i Norge så kan Daikin sitt område – varmepumper!

Daikin aircondition

Daikin er kjent for både å ha en god varmepumpe, og en god aircondition. Det vil si at ved å velge en varmepumpe fra Daikin får du to-i-en, nemlig alt samlet i ett produkt. Du får altså et godt inneklima året rundt, uansett hva gradestokken måtte vise ute.

Å velge varmepumpe

Kanskje er du en som allerede har bestemt deg for å skaffe deg en varmepumpe? Eller sjekker du bare opp hva som finnes der ute innen oppvarming? Uansett hvem du måtte være så gjør en varmepumpe inneklimaet mye mer behagelig. I tillegg gjør det inneklimaet godt og varmt i vinterhalvåret, og du sparer lommeboken for den økte strømregningen som har en tendens til å dukke opp i disse månedene. Med en varmepumpe fra Daikin får du ikke bare et godt inneklima på vinteren, du vil også få en behagelig sommer. Selv om somrene ikke blir alt for varme ”her i det kalde nord”, hender det at boligen kan bli litt for klamt og varmt innendørs. Da kan varmepumpen gjøres om til aircondition og du får igjen et godt og behagelig inneklima.

Daikin varmepumpe pris

Daikin leverer mange modeller, og prislappen vil variere ut ifra hvilket produkt du går for. I tillegg vil prisen variere med leverandøren, og eventuelt ekstra kostnader for montering. For et prisestimat kan du tenke at varmepumpen fra Daikin kommer på rundt 16 000 kroner + montering.

Varmepumpe Daikin

Selskapet Daikin leverer gode varmepumper som passer godt klimaet vi har her i Norge. Dette innebærer blant annet at varmeeffekten er god – noe som er alfa og omega for en effektiv varmepumpe.

Noen av modellene Daikin leverer:

  • Moskus
  • Synergi
  • Daikin Emura
  • Daikin Nexura
  • Multi

Hvilken av disse du velger å gå for vil avhenge av faktorer som boligtype, hvor stor boligen er og dine personlige preferanser. Finner du det vanskelig å velge en er det bare å ta kontakt med en leverandør og spørre om råd. De er der for å hjelpe deg slik at du bli fornøyd!

Finn beste varmepumpe

Vurderer du å installere varmepumpe? Varmepumpe kan brukes både til varme og avkjøling. Sjekk hos flere leverandører hva det vil koste for deg. Sammenlign tilbud fra flere leverandører og velg det som passer for deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hvordan fungerer varmepumpe?

Varmepumper fordeler varme som blir transportert fra en lavere til en høyere temperatur utover hele rommet og huset. Varmen blir hentet ut fra luft, vann, fjell eller jord. Du vil senke kostnadene du bruker på strøm med en slik løsning fordi det blir brukt mindre elektrisitet på oppvarmingen. Ved å installere varmepumpe kan man faktisk halvere strømforbruket. For vanlige boliger er det stort sett uteluften som brukes som varmekilde. Fordelen med å bruke uteluften er at den ikke koster deg en krone, og den finnes overalt.

Forskjellig typer varmepumper

Det finnes flere typer varmepumpe. Det er viktig at du forhører deg med fagfolk før du bestemmer deg for hvilken type pumpe du skal gå for. De vil kunne hjelpe deg å finne ut hvilken som er best egnet for din bolig.

Luft/luft-varmepumpe

Luftvarmepumper er veldig gunstig hvis du har en lang fyringssesong. Luft/luft-varmepumpe har en utedel montert på utsiden av huset, men denne kan skjules med et varmepumpehus, som henter uteluft som varmes opp. Denne type pumpe passer også et sted med milde vintre og i en bolig som har en åpen planløsning slik at varmen fordeles lett i rommene som skal varmes opp. Med denne varmepumpen bør man også ha alternative varmekilder til de kaldeste periodene.

Luft/vann-varmepumpe

Her blir varmen hentet fra ute- eller avtrekksluft og blir så distribuert via vannbåren gulvvarme eller radiator inne i boligen. Fordelene med denne typen varme er at det blir bedre distribusjon og jevnere temperatur. Bruker du varmepumpen til oppvarming av tappevann og oppvarming får du lavere energiforbruk og sparer penger. Denne typen pumpe passer for deg som har vannbåren varmefordeling, og et stort forbruk av tappevann, i tillegg til milde vintre eller lang fyringssesong. Du bør også ha en annen kilde til oppvarming.

Væske/vann-varmepumpe

En væske/vann-varmepumpe henter varme fra sjøvann, jord eller fjell og distribuerer denne varmen i boligen via vannbåren gulvvarme eller radiatorer. Her brukes naturens naturlig varme til å varme opp boligen din. Varmen kan hentes fra solenergi dom er lagret i fjellet, solenergi fra jord eller myr, eller energi som er lagret i havet. Denne type pumpe passer best for deg som har vannbåren varme i boligen og har et stort forbruk av tappevann.

Avtrekksvarmepumpe

En avtrekksvarmepumpe bruker energien fra avtrekksluften. Denne luften er normalt varmet opp til over 20 °C. Den gjenvinner altså den varme luften og du taper ikke en masse energi. Avtrekksvarmepumpe egner seg best til ettermontering på et bygg med kun avtrekksventilasjon for å passe på at det er nok energi igjen til varmepumpen. Denne pumpen er avhengig av kontinuerlig luftstrøm gjennom pumpen slik at den fungerer stabilt.

Fordeler med varmepumpe

Du vil automatisk spare penger på strømregningen ved korrekt bruk, montering og oppsett på lang sikt. Dette er fordi en varmepumpe lager mye varme på lite elektrisitet. Varmepumpen kan styres på en effektiv måte som kan gi økt besparelse. Du kan få en varmepumpe med tidsstyring og temperaturkontroll. I tillegg kommer de fleste varmepumper nå med mulighet for kjøling eller aircondition.

Med en varmepumpe blir det lavere CO2-utslipp og er derfor mer miljøvennlig. Du vil også få et bedre inneklima enn hvis du skulle brukt en gammel vedovn. Det er viktig å ha rette innstillinger på varmepumpen for å utnytte den maks. Det er ikke like lurt å skru den av på nettene da den kommer til å bruke mye mer energi på å varme opp rommet igjen enn det den hadde brukt hvis den hadde stått på lavt kontinuerlig.

 

Tips til bruk

På ekstra kalde dager kan det være nødvendig med varme fra en ekstra varmekilde i huset, til tross for at en luft-til-luft varmepumpe som regel klarer å holde boligen varm ned til -25 grader. Det er viktig å ikke skru av varmepumpen helt om du bruker andre varmekilder. Ved å la den stå på holder du maskineriet i gang og du vil få litt luftsirkulasjon som kan hjelpe til å spre varmen fra de andre kildene også. Ikke sett varmepumpen på ”auto” på disse kalde dagene. Da kan du risikere at pumpen begynner å kjøle ned lufta. Les bruksanvisningen nøye for å få mest mulig ut av slike dager.

På varme dager på vår- og sommertid kan det være fristende å sette pumpen på auto. Det bør man ikke gjøre da den kan begynne å varme og avkjøle om hverandre. Da vil strømregningen bli dyrere uten at dere får noe nytte ut av varmepumpen. De fleste varmepumper kan også kjøle ned boligen. Hør med din leverandør hvordan varmepumpen din fungerer.

 

Daikin Varmepumpe

På nettsidene til Daikin,  finner du et utvalg Daikin varmepumper.