Select Page

Flislegger

Ønsker du å flislegge bad eller kjøkken? Det er mulig å utføre arbeide selv, men de fleste forsikringsavtaler vil kreve at det er utført av profesjonelle når det gjelder våtrom. Nå kan du enkelt sammenligne tilbud fra flere flisleggere. Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg med å finne beste flislegger i ditt område.
Sammenlign flislegger

Flislegger

Fliser på gulv, vegger og i tak blir stadig mer populært. Det er absolutt muligheter for å legge fliser selv, men til noen ting bør man vurdere en profesjonell flislegger.

Å legge fliser er en fin måte å friske opp et rom eller en uteplass, og det trenger hverken være dyrt og vanskelig. Er du en som er skikkelig handy og kan gjøre litt research, finner du fort ut hvordan du kan klare å legge fliser selv. Det finnes guider og tips på youtube og sider på nettet. Er du en av de som har ti tommeltotter og ikke orker tanken på å sette i gang med et fliseprosjekt så kan du jo få noen til å gjøre jobben for deg. Men her gjelder det også å sjekke nøye før man velger flislegger, ellers kan man gå på en dyr smell.

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Hva skal du se etter i en flislegger?

Det å velge en flislegger kan være vanskelig om man ikke vet hva man skal se etter og det er også avhengig av hva det er som skal flislegges. Om du bruker god tid på planlegging så kan du faktisk spare en god del kroner uten at det går ut over kvaliteten på flisene og flisleggeren. Det finnes mange måter du kan planlegge prosjektet ditt på.

Sammenlign FLISLEGGER

Du kan starte med å bestemme hvilket område i din bolig som skal flislegges. Er det gulv, vegg eller tak? Hva slags fliser ønsker du å benytte, store eller små fliser og hvilket materiale skal de være? Er det våtrom eller er det kanskje en gang eller et kjøkken? I noen tilfeller kan det være at du ønsker å få flislagt uteplass. Så kan du begynne å sjekke rundt etter steder å handle flisene for å få de beste prisene selvsagt. Skal du legge flisene selv, så er du jo helt fri til å handle flisene akkurat hvor du vil for å få akkurat de flisene du ønsker.

Men det er nå en gang sånn at det å planlegge og ikke minst legge fliser er tidkrevende og det er ikke alle som nødvendigvis har tid og lyst til å gjøre jobben selv. Da er det greit å finne firma som har bred erfaring med å legge flis og ikke minst et stort utvalg i fliser. Da får du all den hjelp du måtte trenge gjennom planleggingsprosessen, gjennomføringen av selve flisleggingen og god oppfølging fra firmaet om noe mot formodning skulle gå galt. Du kan enten hente inn all informasjon selv eller du kan legge ut anbud på den jobben du vil ha gjort, slik at du får gode tilbud du kan velge mellom. Da kan du også lese de forskjellige tilbakemeldingene de forskjellige flisleggerne har fått. Det gjør det lettere å velge den rette flisleggeren for deg. Vær også sikker på at flisleggeren er autorisert og kan utføre jobben hos deg lovlig.

Hvordan velge fliser?

Det er mange ting å tenke på når man skal velge fliser. Om man skal engasjere flislegger så kan gjerne flisleggeren også komme med anbefalinger til nettopp ditt prosjekt. Ønsker du å finne flisene selv, så er det noen enkle huskeregler.

Det første spørsmålet er selvfølgelig hvor flisene skal legges. Fliser som skal på veggene trenger ikke være så slitesterke som de flisene man bruker på gulvet. En annen ting som ikke betyr noe på veggfliser er sklisikkerhet.

I vindfanget eller gangen er det gjerne slik at man kommer inn med våte sko og det drypper vått over alt. Vanlige keramiske fliser blir veldig glatte og dermed er det lett å falle og skade seg. Det samme gjelder på badet hvor man gjerne går rundt barbeint og hvor det lett kommer vann på gulvet.

Med alle tipsene og rådene nedenfor er det bare å sette i gang slik at du får gjort ferdig prosjektet ditt raskt!

VÅTROM

Her opereres det med en skala som deler flisene inn i forskjellige grupper. Når det kommer til våtrom så markeres flisene etter barfotkategori A, B eller C. Gruppe C er den som har den aller største sklisikkerheten, og dermed trygt kan brukes i våtrom og andre rom hvor gulvene har en tendens til å bli våte. Gruppe A er minst sklisikker og egner seg dermed dårligere til bruk i våtrom. Disse flisene kan derimot gjerne brukes på tørre gulv, vegg eller i tak, ettersom det ikke er samme sklifaren der.

INNGANGSPARTI

Inngangspartiet blir gjerne preget mye av utesko, av sand og steiner som sitter fast under skoene. Derfor er det viktig at flisene tåler noe slitasje som resultat av hverdagsbruk. Flisene må også tåle en del slag og støt uten at de knuser slik at man unngår unødvendige og ikke minst dyre reparasjoner av enkeltfliser. Disse flisene merkes med bokstaven R og så et tall som sier noe om sklisikkerheten til flisen. Selvfølgelig er det slik at jo høyere tall, jo bedre sklisikkerhet. Men det er også sånn at de med høyest sklisikkerhet er vanskeligere å holde rene, så her blir det en vurderingssak hvor høyt man skal gå.

Hvor slitesterk en flis er har noe med hvor tett selve godset på flisen er. Her opererer man med en inndeling på 3 grupper hvor gruppe 3 er den mest porøse som også tar opp vann. Dette er gjerne fliser som er best å ha på veggene. Den har gjerne også en glasur som ikke tåler all verden og det anbefales derfor ikke å bruke den på gulv. Du bør med andre ord sette deg inn i en del ting før du handler fliser, deriblant kvalitetsklasse, skliklasse, glasur og forskjellige formater.

UTSEENDE

En siste ting du må tenke på er hvilken størrelse og hvilken farge du vil ha på flisene. Velger du farger som er for sterke eller rett og slett spesielle, kan det påvirke hvor lett det blir å selge boligen når dere har vokst ut av den. Men fargene skal selvsagt også tilfredsstille deres ønsker og behov. Så her blir det en vurderingssak, spesielt om du vil ha veldig sterke eller veldig mørke farger.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!