Select Page

Kiropraktor

Har du plager nerver, muskler eller skjelett, og behov for kiropraktor? Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg å finne en dyktig kiropraktor i ditt området. Du kan enkelt søke opp og finne klinikker i ditt området, og velge å legge inn timebestilling. Tjenesten er helt gratis og alle kostnader blir mellom deg og klinikken som vanlig.
Sammenlign kiropraktor

Hvordan velge en kiropraktor?

I Norge er det er godt utvalg kiropraktorer å velge mellom. Det er også viktig at du går til en kiropraktor som du vet er god på det du trenger behandling til. Det er flere måter du kan bestille time hos kiropraktor på. Du kan bestille time hos kiropraktor ved å ringe, sende sms, sende e-post eller bestille direkte via nettsiden til kiropraktoren.

Les og velg

Finn klinikker eller leger i ditt området enkelt! Les og velg inntil tre klinikker nær deg. Du slipper å lete etter leger eller klinikker selv, vi gjør det for deg.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut din informasjon og eventuelle spørsmål som blir sendt direkte til valgte leger eller klinikker. Du kan også legge inn timebestilling direkte hos utvalgte klinikker.

Motta informasjon

Du vil da motta informasjon og tilbud fra klinikkene. Dette er helt uforpliktende, og du vil i ro og mak kunne velge det alternativet som passer best for deg.

Finn en kiropraktor

Prisen på behandling hos kiropraktor vil variere og det kan derfor være lurt å sjekke opp dette før du velger. Førstegangskonsultasjon hos en kiropraktor vil ha en høyere pris enn oppfølgende behandling. Dette er fordi kiropraktoren som tidligere nevnt, har en lang og grundig samtale med pasienten under førstegangskonsultasjonen. Prisen på førstegangskonsultasjon ligger ofte på rundt 650 kroner og oppfølgende behandling ligger på rundt 400 kroner. Enkelte kiropraktorer kan også gi en rabattert pris, for eksempel er det noen som tilbyr studentpris.

Hva er en kiropraktor?

Kiropraktor er en beskyttet yrkestittel. Kiropraktorer har som hovedvirke å behandle muskellidelser og skjelettlidelser hos oss mennesker. Behandlingen som kiropraktorer gir oss, kalles for kiropraktikk. I dag er det slik at de fleste kiropraktorene i Norge arbeider i privat praksis som offentlig autorisert helsepersonell.

Kiropraktoren sitt virkeområde omfatter diagnostikk, behandling og forebyggelse av lidelser i nerve-muskel-skjelett-systemet. Og spesielt tilstander som involverer ryggsøylen og dens effekt på nervesystemet vårt. Kiropraktoren vet at nervesystemet forgrener seg ut fra ryggsøylen og for optimal bevegelsesfunksjon i ryggsøylen er man avhengig av riktige nervesignal. Har man nedsatt bevegelsesfunksjon over lengre tid, vil dette forårsake feil nervesignaler til støttemuskulaturen og gjør denne svak over tid. Menneskekroppen sin toleranse for belastninger vil svekkes og resultatet blir derfor ofte akutte smerter i nakke eller rygg. Dette er plager verdt å oppsøke kiropraktor for. Kiropraktoren kan hjelpe deg med å opprettholde optimal funksjon i ryggsøylen og holde deg smertefri.

Visste du dette om kiropraktorer?
 • Kiropraktorer har fem års universitetsutdannelse pluss ett år i turnus
 • Kiropraktorer er primærkontakter i det norske helsevesen
 • Kiropraktorer og fysioterapeuter er de eneste manuelle behandlingsformer i Helsedirektoratet har innvilget offentlig autorisasjon
 • Kan sykemelde
 • Kan henvise til røntgen, MR og CT undersøkelser
 • Kan henvise til spesialist, sykehus og fysioterapi

Hvordan blir man en kiropraktor?

For å få offentlig autorisasjon og for å kunne praktisere som autorisert kiropraktor i Norge, må man først gjennom en 5-årig utdannelse og deretter gjennomføre en obligatorisk turnustjeneste hos en godkjent turnusveileder. Dette turnusforløpet må være godkjent av Statens Autorisasjons Kontor for helsepersonell.

Kiropraktorer har som oftest også den egenskapen at de er flinke til å kommunisere og er imøtekommende mot mennesker. Andre egenskaper er at de er selvstendige, løsningsorienterte, har god vurderingsevne og flinke til å samarbeide. Å jobbe som kiropraktor forutsetter også at man er flink til å observere og har god kroppsbeherskelse.

Kiropraktoren sine rettigheter

En kiropraktor kan henvise pasienten sin for billeddiagnostikk, slik som Røntgen, MR og CT. De kan også henvise pasienten sin til spesialist, som for eksempel en lege, ortoped eller nevrolog. Kiropraktorer har sykemeldingsrett inntil 12 uker og trygderefusjon på behandling.

En oversikt over hva kiropraktikk kan hjelpe for:

 • Ryggsmerter
 • Isjias
 • Hodepine
 • Migrene
 • Idrettskader
 • Nakkesmerter
 • Kjevesmerter
 • Smerte mellom skulderbladene
 • Skuldersmerter
 • Armsmerter
 • Brystsmerter
 • Knesmerter
 • Hofte- og lyskeplager
 • Ankelsmerter
 • Fot/Ankel/Håndleddsmerter
 • Svimmelhet
 • Bekkenplager

Hva slags behandling kan du få hos en kiropraktor?

Skal du til kiropraktor trenger du ingen henvisning fra legen din. I dag jobber kiropraktorer typisk med undersøkelse, diagnostikk, behandling eller utredning av muskellidelser og skjelettlidelser. Dette gjør de ofte i samarbeid med en eller flere andre helseprofesjoner. Kiropraktorer opplever at de får henvendelser på grunn av at mennesker opplever smerter i nakke, rygg, armer eller ben. Mange har også andre problemer, slik som for eksempel langvarig hodepine.

Når du ankommer kiropraktorens kontor, har dere en samtale hvor du forklarer om ditt problem slik at kiropraktoren kan få en oversikt over hva du trenger av kiropraktorbehandling. Under den første konsultasjonen vil undersøkelsen bestå av en generell helsebetraktning, som deretter blir etterfulgt av en mer spesifikk undersøkelse av deg for å lokalisere smertene dine. Kiropraktoren stiller ofte utdypende spørsmål for å kunne kartlegge opprinnelsen til problemet ditt og derfor er sykdomshistorien din en viktig del av hele prosessen.

Kiropraktorer behandler på den måten at de kan gi smertelindring til pasienten og kan også finne ut av hvilke forebyggende tiltak du selv kan ta for å løse årsaken til problemet slik at du til slutt kan bli helt frisk fra din lidelse. Pasientene vil også få god informasjon og kunnskap om hva de selv kan gjøre for å kunne opprettholde en fullgod funksjon. Personer i alle aldre er velkomne og kiropraktorene gir veiledning og hjelper personer med å forbedre kroppens bevegelsesapparat.

Hvem oppsøker en kiropraktor?

I Norge er det over 700 autoriserte kiropraktorer og årlig utfører disse over to millioner undersøkelser og behandlinger. Det har seg dessverre slik at så mange som 75 prosent av alle voksne i Norge opplever smerter eller plager fra muskel- og skjelettsystemet i løpet av en måned. Hvert år oppsøker ca. 10 prosent av nordmenn kiropraktor i følge tall fra helseundersøkelser til Statistisk Sentralbyrå. I nyere studier kan vi se at så mange som 1 av 3 nordmenn har oppsøkt kiropraktor for sine muskel- og skjelettlidelser. Man kan derfor slå fast at kiropraktorene i Norge gjør en betydelig innsats og utgjør en viktig og stor del av helsetjenestetilbudet på dette området.

Akutt hjelp hos kiropraktor

Det er også enkelte kiropraktorer som tilbyr akutthjelp dersom du har behov for det. En akutt behandling hos kiropraktor vil innebære justering av ledd. Om du skulle oppleve direkte symptomer som for eksempel smerte eller nedsatt bevegelse i deler av kroppen kan kiropraktoren foreta akutte justeringer. En kiropraktorklinikk med akuttmottak vil som oftest være åpen hver dag hele året, også på helligdager.

 

Finn beste helsetjeneste

Ser du etter klinikk, lege eller behandler? Søk opp og sammenlign helsetjenester basert på pris, område og fasiliteter. Vi videreformidler forespørsler og bestillinger til rett klinikk for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende. Alle kostnader blir mellom deg og klinikk eller valgte lege som vanlig.