Select Page

Nibe Varmepumpe

Med Nibe varmepumpe er du sikret god innetemperatur – hele året. Ikke nøye deg med å kun få tilbud på varmepumpe fra én leverandør. Da går du fort glipp av et kupp. Ved å sammenligne tilbud fra flere sikrer du deg riktig merke, til best mulig pris.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Varmepumpemerker

Sammenlign flere varmepumpemerker. Raskt og enkelt.

Toshiba varmepumpe
Panasonic varmepumpe
IVT varmepumpe
Bosch varmepumpe
Sharp varmepumpe
Nibe varmepumpe
Fujitsu varmepumpe
Sanyo varmepumpe
Mitsubishi varmepumpe
Fuji varmepumpe
Samsung varmepumpe
LG varmepumpe
Daikin varmepumpe

NIBE varmepumpe

NIBE er en av aktørene ute på varmepumpemarkedet i dag. Dersom du vurderer å skaffe deg en varmepumpe, bør du lese videre for å lære om NIBE selskapet og hvorfor du bør skaffe deg en varmepumpe i dag.

Merket NIBE

NIBE er et selskap som stort sett har fokusområdet sitt i Nord-Europa. De leverer en rekke varmeløsninger, der de blant annet fokuserer på gode varmepumper og løsninger som passer været og klimaet i det kalde Nord.

Varmepumpe NIBE

NIBE er et selskap du trygt kan velge for en god varmepumpe. De har flere ulike systemer og modeller, men en som er verdt å trekke frem er ”NIBE Uplink”. Det spesielle med denne modellen er at det har et innebygget system som lar deg styre og overvåke både varmepumpen og temperaturen i boligen din. Ved hjelp av denne teknologien får du raskt overblikk over boligen og status, slik at du kan enkelt justere temperaturen til et behagelig nivå – til for eksempel når du kommer hjem fra jobb eller ferie.

Før du velger NIBE varmepumper

NIBE er et stort merke, og du finner de i totalt 50 ulike land. Ettersom NIBE er et stort selskap, betyr også dette at de har marginer til å stadig oppgradere seg selv og varmepumpeproduktene de leverer. NIBE leverer altså mange ulike varmeløsninger, og du kan være sikker på at du vil finne en varmepumpe som tilfredsstiller dine behov.

Hvordan virker en NIBE varmepumpe?

I dag har man flere ulike varmepumpetyper på markedet. Hvilken du går for vil avhenge av boligtype du har, samt også hva du er villig til å bruke i investeringen. NIBE er et selskap som leverer bergvarmepumper, avtrekksvarmepumper og luft-vann-varmepumper. Dersom en av disse tre er den varmepumpetypen du er på jakt etter så bør du sterkt vurdere NIBE som selskap.

Luft til vann varmepumpe

Selv om både bergvarmepumpe og avtrekksvarmepumper er gode begge to, er disse noe mer kostbare enn luft-til-vann varmepumpene som NIBE leverer. Det vil derfor også si at denne er den mer vanlige typen å gå for – og det er selvsagt en god løsning for de kalde vintrene her i Norge. Luft-til-vann varmepumpene fungerer ved at det hentes kald luft utenfra som går gjennom en oppvarmingsprosess, for deretter å bli ført inn i de vannbårne oppvarmingssystemene i boligen din.

Kjøpe varmepumpe?

Flere og flere får opp øyne for varmepumpetrenden og henger seg på. Det er ikke rart, for en varmepumpe bidrar til et godt inneklima – noe som kan påvirke både humøret og hverdagen.

Det er to grunner til at folk har kastet seg på trenden. Den ene er at man ønsker å redusere de høye strømregningene på vinterstid, mens den andre er at man rett og slett ønsker å holde det godt og varmt innendørs når det er kaldt ute. I tillegg kan også en varmepumpe reverseres, noe som gir air condition på sommerstid. Man får altså ”både i pose og sekk”, og da er det ikke rart at det er mange fornøyde varmepumpekunder der ute!

Varmepumpe pris

Prisen på en varmepumpe varierer mye, og du finner en i de fleste prisklasser. I tillegg kommer ofte installasjonskostnadene, så her er det viktig å holde tunge rett i munn og passe på å sammenligne totalsummen – og ikke kun varmepumpeprisene. Dersom du har et bestemt budsjett, bør du opplyse leverandøren om dette slik at de kan veilede deg til modellene innenfor denne prisklassen. Hent inn flere tilbud fra ulike leverandører, slik ser du fort hvem det lønner seg å velge!

Finn beste varmepumpe

Vurderer du å installere varmepumpe? Varmepumpe kan brukes både til varme og avkjøling. Sjekk hos flere leverandører hva det vil koste for deg. Sammenlign tilbud fra flere leverandører og velg det som passer for deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hvordan fungerer varmepumpe?

Varmepumper fordeler varme som blir transportert fra en lavere til en høyere temperatur utover hele rommet og huset. Varmen blir hentet ut fra luft, vann, fjell eller jord. Du vil senke kostnadene du bruker på strøm med en slik løsning fordi det blir brukt mindre elektrisitet på oppvarmingen. Ved å installere varmepumpe kan man faktisk halvere strømforbruket. For vanlige boliger er det stort sett uteluften som brukes som varmekilde. Fordelen med å bruke uteluften er at den ikke koster deg en krone, og den finnes overalt.

Forskjellig typer varmepumper

Det finnes flere typer varmepumpe. Det er viktig at du forhører deg med fagfolk før du bestemmer deg for hvilken type pumpe du skal gå for. De vil kunne hjelpe deg å finne ut hvilken som er best egnet for din bolig.

Luft/luft-varmepumpe

Luftvarmepumper er veldig gunstig hvis du har en lang fyringssesong. Luft/luft-varmepumpe har en utedel montert på utsiden av huset, men denne kan skjules med et varmepumpehus, som henter uteluft som varmes opp. Denne type pumpe passer også et sted med milde vintre og i en bolig som har en åpen planløsning slik at varmen fordeles lett i rommene som skal varmes opp. Med denne varmepumpen bør man også ha alternative varmekilder til de kaldeste periodene.

Luft/vann-varmepumpe

Her blir varmen hentet fra ute- eller avtrekksluft og blir så distribuert via vannbåren gulvvarme eller radiator inne i boligen. Fordelene med denne typen varme er at det blir bedre distribusjon og jevnere temperatur. Bruker du varmepumpen til oppvarming av tappevann og oppvarming får du lavere energiforbruk og sparer penger. Denne typen pumpe passer for deg som har vannbåren varmefordeling, og et stort forbruk av tappevann, i tillegg til milde vintre eller lang fyringssesong. Du bør også ha en annen kilde til oppvarming.

Væske/vann-varmepumpe

En væske/vann-varmepumpe henter varme fra sjøvann, jord eller fjell og distribuerer denne varmen i boligen via vannbåren gulvvarme eller radiatorer. Her brukes naturens naturlig varme til å varme opp boligen din. Varmen kan hentes fra solenergi dom er lagret i fjellet, solenergi fra jord eller myr, eller energi som er lagret i havet. Denne type pumpe passer best for deg som har vannbåren varme i boligen og har et stort forbruk av tappevann.

Avtrekksvarmepumpe

En avtrekksvarmepumpe bruker energien fra avtrekksluften. Denne luften er normalt varmet opp til over 20 °C. Den gjenvinner altså den varme luften og du taper ikke en masse energi. Avtrekksvarmepumpe egner seg best til ettermontering på et bygg med kun avtrekksventilasjon for å passe på at det er nok energi igjen til varmepumpen. Denne pumpen er avhengig av kontinuerlig luftstrøm gjennom pumpen slik at den fungerer stabilt.

Fordeler med varmepumpe

Du vil automatisk spare penger på strømregningen ved korrekt bruk, montering og oppsett på lang sikt. Dette er fordi en varmepumpe lager mye varme på lite elektrisitet. Varmepumpen kan styres på en effektiv måte som kan gi økt besparelse. Du kan få en varmepumpe med tidsstyring og temperaturkontroll. I tillegg kommer de fleste varmepumper nå med mulighet for kjøling eller aircondition.

Med en varmepumpe blir det lavere CO2-utslipp og er derfor mer miljøvennlig. Du vil også få et bedre inneklima enn hvis du skulle brukt en gammel vedovn. Det er viktig å ha rette innstillinger på varmepumpen for å utnytte den maks. Det er ikke like lurt å skru den av på nettene da den kommer til å bruke mye mer energi på å varme opp rommet igjen enn det den hadde brukt hvis den hadde stått på lavt kontinuerlig.

 

Tips til bruk

På ekstra kalde dager kan det være nødvendig med varme fra en ekstra varmekilde i huset, til tross for at en luft-til-luft varmepumpe som regel klarer å holde boligen varm ned til -25 grader. Det er viktig å ikke skru av varmepumpen helt om du bruker andre varmekilder. Ved å la den stå på holder du maskineriet i gang og du vil få litt luftsirkulasjon som kan hjelpe til å spre varmen fra de andre kildene også. Ikke sett varmepumpen på ”auto” på disse kalde dagene. Da kan du risikere at pumpen begynner å kjøle ned lufta. Les bruksanvisningen nøye for å få mest mulig ut av slike dager.

På varme dager på vår- og sommertid kan det være fristende å sette pumpen på auto. Det bør man ikke gjøre da den kan begynne å varme og avkjøle om hverandre. Da vil strømregningen bli dyrere uten at dere får noe nytte ut av varmepumpen. De fleste varmepumper kan også kjøle ned boligen. Hør med din leverandør hvordan varmepumpen din fungerer.

 

Nibe Varmepumpe

På nettsidene til Nibe,  finner du et utvalg Nibe varmepumper.