Select Page

Plastisk kirurgi

Vurderer du plastisk kirurgi, men er usikker på hvilken klinikk du skal bruke? Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg å finne en klinikk i ditt området. Du kan enkelt søke opp og finne klinikker i ditt området, og velge å legge inn timebestilling. Tjenesten er helt gratis og alle kostnader blir mellom deg og klinikken som vanlig.
Sammenlign plastisk kirurgi-klinikker

Vurderer du plastisk kirurgi?

Det er flere ting du bør tenke på når du skal velge en plastisk kirurg til den jobben du ønsker eller trenger å få gjennomført. Vi gir deg de beste tipsene! Det er mange grunner til å vurdere plastisk kirurgi. Det kan være helsemessige årsaker som for eksempel brannsår, brudd på nese eller kjeve og ønske om å endre utseende til noe man anser som bedre eller penere. Mange blander også selve begrepene innen plastisk kirurgi, som for eksempel estetisk plastisk kirurgi, kosmetisk kirurgi, plastisk kirurgi og plastikkirurgi. Det de alle har til felles er at man gjør kirurgiske inngrep for å gjøre noe med utseende. Men her er det også viktig å huske at det finnes ikke-kirurgiske behandlinger som for eksempel Botox og restylane som brukes i ansiktet for å fjerne rynker og få større lepper.

Les og velg

Finn klinikker eller leger i ditt området enkelt! Les og velg inntil tre klinikker nær deg. Du slipper å lete etter leger eller klinikker selv, vi gjør det for deg.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut din informasjon og eventuelle spørsmål som blir sendt direkte til valgte leger eller klinikker. Du kan også legge inn timebestilling direkte hos utvalgte klinikker.

Motta informasjon

Du vil da motta informasjon og tilbud fra klinikkene. Dette er helt uforpliktende, og du vil i ro og mak kunne velge det alternativet som passer best for deg.

Velg riktig klinikk

Nøkkelen til å få en så suksessfull operasjon som mulig er å velge den rette klinikken og en kirurg som ser deg og dine behov. Folketrygden kan dekke hele eller deler av operasjoner med «Medisinsk indikasjon» hvilket i praksis vil si operasjoner som er nødvendig for at pasientens helse og livskvalitet skal forbedres. Den medisinske indikasjonen er utløsende faktor for rettigheter i folketrygden og hos NAV. Dette er også inngrep som kan gjøres på offentlige sykehus. De inngrepene som er regnet som operasjoner med kosmetisk indikasjon gjøres bare på private klinikker, pasienten får ingen sykemelding og pasienten må betale hele operasjonen selv.

Sjekk anmeldelser

Når du skal velge en kirurg så bør du gjøre nøye research. Hvem har hatt gode ting å si om klinikken, hvem har hatt negative ting å si? Er det slik at man blir solgt haugevis av operasjoner som man ikke ønsker om man kontakter dem? Sjekk gjerne også opp at vedkommende har de nødvendige autorisasjoner til å utføre operasjonene, og at de som jobber i operasjonssalen også har det. Ta gjerne en av de uforpliktende samtalene som mange av dem tilbyr, og se hvor komfortabel du er med legen som skal utføre operasjonen. Det er viktig at du føler deg trygg på vedkommende.

Noen ganger er det nødvendig

Plastisk kirurgi har gått et ufortjent dårlig rykte, og folk som benytter seg av det stigmatiseres som forfengelige og usikre mennesker som er avhengig av å se ut som om de kommer rett fra den røde løperen hver eneste dag for å føle seg bra. Når man ser alle prosesser og operasjoner som kjendiser går igjennom for å se bra ut, så er det kanskje fort gjort å trekke den konklusjonen. At mange jager etter følelsen av å alltid se ung og frisk ut. Ser man på stjernene som i dag er over 50 og 60 år, så ser de helt annerledes ut enn en vanlig 50-åring for 20 år siden. Det kommer stadig nye metoder man kan bruke til å forbedre utseende. Samtidig er det økt kunnskap om godt kosthold og hva den rette næringen betyr for kroppen og ikke minst sinnet.

Økt livskvalitet

Men i noen tilfeller det faktisk helt nødvendig å gjennomføre plastiske operasjoner, for å oppnå en god helseeffekt. Et eksempel her er brystreduksjoner, som kan være med å øke livskvaliteten til en pasient ganske radikalt. Store bryster kan være veldig tunge og de kan faktisk ødelegge holdningen til en person såpass at det blir slitasjeskader på ryggsøylen og i nakkeområdene. Dette betyr mye smerter og kan føre til at pasienten må bruke mye smertestillende og i verste fall sykemelde seg ofte fra jobb på grunn av store smerter. Da er det en fordel å ha et valg, man kan ta en brystreduksjon slik at man får fjernet vekt fra brystene og dermed sørger for at de ikke belaster rygg og nakke like mye.

Forskjellen på plastisk- og kosmetisk kirurgi

Når en pasient har store brannskader etter brann eller ulykke, kan det også være nødvendig med plastisk kirurgi. Det er dette som skiller plastisk kirurgi fra kosmetisk kirurgi, den plastiske kirurgien er nødvendig medisinsk for å sikre at pasienten har en god helse og fullverdig liv på tross av omstendigheter som for eksempel for store bryster og ulykker med brannskader. Den kosmetiske eller estetiske kirurgien skal endre utseende til pasienten slik at pasienten får det de mener er et bedre utseende. De vanlige eksemplene her er brystforstørrelse gjerne med silikonimplantater, ansiktsløft, øyelokksoperasjoner, fettsuging, endring av nese og ikke minst implantat i rumpa.

Finn beste helsetjeneste

Ser du etter klinikk, lege eller behandler? Søk opp og sammenlign helsetjenester basert på pris, område og fasiliteter. Vi videreformidler forespørsler og bestillinger til rett klinikk for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende. Alle kostnader blir mellom deg og klinikk eller valgte lege som vanlig.