Select Page

ELBIL-FORSIKRING

Prisene på elbil-forsikring varierer enda mer enn for bensinbiler da forsikringsselskapene baserer priser på flere forskjellige faktorer. Det er derfor enda viktigere å sammenligne priser på elbil-forsikringer for å spare penger. Sammenlign og se hvem som gir deg best tilbud.
Sammenlign Elbil-forsikring

Elbil-forsikring

I Norge har antall elbiler vokst kraftig de siste årene, men hvilken forsikring bør du velge? For å kunne kjøre på veien må du ha betalt den lovpålagte elbil-forsikringen. Du får elbil-forsikring i fire ulike typer; ansvar, delkasko og fullkasko. Du får også et alternativ om en ekstra god kasko hos de fleste forsikringsselskapene. Hvilken type forsikring du ønsker til din elbil er opp til deg selv å velge, men ansvarsforsikring er minstekravet. Det avhenger av hvilken type bil du har og hva dine behov er når du skal finne riktig forsikring for deg.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Pris på elbil-forsikring

Det lønner seg og er utrolig viktig å sjekke priser hos ulike forsikringsselskaper hvis du vil ha det beste tilbudet. Prisforskjellene hos de ulike selskapene er store og det er derfor lurt å sjekke både priser og vilkår før du tar et valg. Det er både tids- og energikrevende å gjøre dette, men Tjenestetorget gjør dette enkelt for deg. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle ut et skjema med nødvendig informasjon og velge hvilke selskaper du ønsker å motta tilbud fra. Deretter vil du bli kontaktet med tilbud, så du enkelt kan velge det tilbudet som passer deg best.

Kjøre elbil uten forsikring

Å kjøre uten forsikring er ulovlig. Du kjører ulovlig dersom du ikke har betalt veiavgiften din. Dersom du skulle bli tatt i å kjøre ulovlig, vil du ikke bare motta en bot, du vil også få elbilen avskiltet på stedet. Bilen vil være avskiltet frem til boten, forsikringen og veiavgiften er betalt. Det kan få alvorlige konsekvenser dersom du kjører elbil uten forsikring og du havner i en ulykke, for du må ta betale erstatningen ut av egen lomme og det kan bli dyrt. Kostnadene kan komme opp i flere millioner kroner når det kommer til personskader og andre materielle skader og i verste fall blir du en gjeldsslave for resten av livet. Det har tidligere skjedd at sjåfører har måtte betale opp til fem millioner kroner i erstatning, men dersom ulykken skylle være katastrofal, kan beløpet bli enda større enn dette. Ved et eierskifte er det også viktig å huske på å ha elbil-forsikringen på plass.

Hva dekker en elbil-forsikring?

Elbil-forsikring gjelder hovedsakelig for personbiler og varebiler med en totalvekt inntil 3500 kg. Hva bilforsikringen dekker avhenger av hvilken dekning du har valgt. En ansvarsforsikring er eksempelvis mye mer begrenset enn en fullkaskoforsikring. Men andre ord vil en ansvarsforsikring dekke mindre og den er som følge av dette et billigere alternativ.

Hva dekker elbil-ansvarsforsikring?

Ansvarsforsikring er minstekrav til alle biler med skilter. Ansvarsforsikring dekker ikke skader på din egen elbil, kun skader du påfører andre, noe som gjør den til den rimeligste bilforsikringen.

Hva dekker elbil-delkasko?

En elbil-delskaskoforsikring dekker skade på/ved brann, glassrute, tyveri/tyveriforsøk og også redning og veihjelp. Denne typen forsikring kan være aktuell og gunstig dersom du eier en eldre bil. Bilen vil da ofte være mindre verdt og om den skulle bli ødelagt vil ikke økonomiske kostnadene være så store. Når det gjelder elbiler, er disse ofte relativt nye, så det vil kanskje ikke være like aktuelt.

Hva dekker elbil-kasko?

Elbil-kaskoforsikringen dekker skade ved velting, utforkjøring, hærverk, kollisjon, samt annen tilfeldig plutselig og ytre påvirkning. Om elbilen har høy verdi eller om den er ny, noe som ofte er tilfellet med elbiler, lønner det seg med en full kaskoforsikring. Mange forsikringsselskaper tilbyr også et enda bedre alternativ enn full kasko, en slags toppforsikring som ofte kalles for “kasko ekstra” eller “kasko super”. Denne forsikringen koster enda mer, men har også en bedring dekning enn fullkasko.

Forsikring Tesla

Elbilen Tesla er stadig mer å se på veiene i Norge, men den er ikke blant de vanligste bilene. Dette fører til at det finnes en begrenset historikk på Tesla. Det vil si at forsikringsselskapene fortsatt vet lite om hvordan bilen opptrer skademessig. Dette fører til at forsikringsselskapene har veldig ulik pris på forsikring av Tesla.

Forsikring Nissan LEAF

Det er forskjeller i pris fra forsikringsselskap til forsikringsselskap. Noen har høye priser på elbilforsikring og andre har gunstige priser. Prisene på elbilforsikring justeres jevnlig hos forsikringsselskapene. Det anbefales sterkt at du sammenligner ulike selskap dersom du skal forsikre en Nissan Leaf, da er det stor sjanse for at du vil finne en billig og god forsikring.

SPAR PENGER PÅ FORSIKRING

Trenger du forsikring eller ønsker du å redusere prisen du betaler i dag? Ved å fylle ut ett enkelt skjema, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende og du sparer både tid og penger!