Select Page

Maskinentreprenør

Skal du utføre grunnarbeid på tomta eller drenering til oppkjørselen? En maskinentreprenør kan hjelpe deg med jobben. Det er mye penger å spare på å velge det riktige selskapet for jobben som skal gjøres. Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg med å finne beste maskinentreprenør i ditt område.
Sammenlign maksinentreprenør

Leter du etter maskinentreprenør?

Enten du driver bedrift eller du skal gjøre byggearbeid på egen bolig og tomt, er det greit å ha kontakt med en god maskinentreprenør. Vi gir deg noen tips til hvordan du skal finne den rette maskinentreprenøren for deg.

Nøkkelordet her er vel strengt tatt entreprenør. Maskinentreprenør kan sies å være et større firma som fokuserer på maskiner og bruk av disse når man skal rive eller bygge og har behov for maskiner til dette. En entreprenør leverer både tjenester og materialer til arbeid som skal gjøres, i dette tilfelle for en byggherre og på privat, offentlig eller kommersiell eiendom.

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Velg riktig entreprenør

Det finnes forskjellige typer entreprenører som for eksempel totalentreprenør som har muligheter til å ta jobben i fra prosjekteringen og planleggingen til å gjennomføre selve prosjektet, samt alt papirarbeid som for eksempel tillatelser og dokumentasjon på at alt er gjort ifølge norske standarder og lover. Du kan også ha en generalentreprenør som er en av mange entreprenører på et prosjekt hvor det finnes en hovedentreprenør som er den oppdragsgiveren har kontrakt med. De andre er da hans underentreprenører.

En entreprenør som skal ha ansvar i henhold til plan- og bygningsloven må ha godkjenning i henhold til forskriftene i denne loven. Når en entreprenør har en avtale med forbruker så gjelder loven om håndverkertjenester til forbrukere og bustadoppføringsloven.

Hvem jobber hos en maskinentreprenør?

Det du gjerne bør se etter når du skal finne en maskinentreprenør er hva slags folk som jobber hos vedkommende. Her er en grei oversikt over ferdighetene ansatte hos en maskinentreprenør kan ha.

Anleggsmaskinførere

Se gjerne etter anleggsmaskinførere. Disse er utdannet til å kjøre store maskiner som for eksempel gravemaskin, hjullaster, anleggsdumper, doser, veihøvler og traktorgraver. De fleste har også kompetanse til å utøve vedlikehold på de forskjellige maskinene, noe som igjen kan spare tid om det skulle oppstå feil på maskinene. Da kan nemlig anleggsmaskinføreren fikse det på stedet istedenfor å måtte vente på nye maskiner om de har dette, eller at maskinen blir reparert et annet sted. Det er variert arbeid og en anleggsarbeider kan også bruke løfte-, komprimerings- og boreutstyr.

Fjell- og bergverksarbeidere

Du kan også treffe på fjell- og bergverksarbeidere hos maskinentreprenører. Deres jobber er som regel fokusert rundt planlegging og konstruksjon av tomter, tuneller, veier og arbeid med fjell. Veldig ofte er det snakk om boring i fjell, sprenging og uthenting av mineraler fra fjell og til dette bruker de forskjellige anleggsmaskiner. Disse jobbene gjøres gjerne i forbindelse med at det skal settes opp bygninger eller boliger. Men det kan også være i forbindelse med bygging av veier og tuneller. De bidrar også til å sikre fjell, planlegge prosjekter og måle opp for eksempel tomter. Norge er et land med ulendt terreng og det er derfor nødvendig med disse fagarbeiderne som kan jobbe med berggrunnen og gjøre det på en sikker måte slik at ingen blir skadd under for eksempel boring eller sprenging.

Vei- og anleggsarbeidere

Vei- og anleggsarbeider er de du ser i veikanten når det er arbeid med avløp, vann og vei. De jobber for eksempel med oppmåling, grunnarbeid, transport og legging av vann- og avløpsledninger på tomter. De kan også utføre sprenging i forbindelse med vei- og anleggsarbeidet. De er også med i planlegging og arbeidsvarsling, samt stikking og måling som utføres i forbindelse med prosjektet. De er også ansvarlige for bygging, drift av og vedlikehold av veier.

Asfaltører

Avhengig av hvor stort firma det er snakk om, kan det også være asfaltører hos en maskinentreprenør. Asfaltørene jobber med å asfaltere veier og uteområder, enten offentlig, privat eller kommersielt. Oppgavene er varierte og kan inneholde vedlikehold av maskin og utstyr som brukes til oppdragene. De kan også utføre stikkings- og oppmålingsarbeider. Det er viktig med god kunnskap til planering av underlag før et område skal asfalteres. De skal også kunne rapportere og dokumentere gjennom prosjektet og når det er avsluttet. Andre oppgaver de kan ha er arbeidsplanlegging, kvalitetssikring av prosjektet, arbeidsvarsling og laboratoriearbeid.

Anleggsgartner

Etter som det gjerne er snakk om større anlegg kan det også være nødvendig for maskinentreprenøren å ha en anleggsgartner som kan ta seg av planlegging, oppbygging av og vedlikehold av uteområder. Anleggsgartnere jobber gjerne med mindre jobber som ikke nødvendigvis grever de store maskinene annet enn traktorer, store gressklippere og lignende men de trengs gjerne i forbindelse med alt det andre anleggsarbeidet for å få et helhetlig produkt.

Hvordan finne den beste maskinentreprenøren for ditt prosjekt?

Det gjelder det samme her som andre plasser, nemlig gjør research. Sjekk med familie, venner eller andre firma som har benyttet seg av maskinentreprenører og se hvem de anbefaler til nettopp ditt prosjekt. Når du har fått noen alternativer der kan du også sjekke på nettet og Facebook, for å se hva som sies om disse alternativene eller finne flere alternativer. Det er også mulig å bruke anbudstjenester hvor du finner både positive og negative tilbakemeldinger på forskjellige maskinentreprenører.

Det viktige er at du finner maskinentreprenør som kan levere så mange av de tjenestene du trenger få gjennomført på ditt anlegg, enten det nå er en svær hage, grave en tomt eller legge vei fra kommunale veier og inn til din bolig. Den maskinentreprenøren som er nærmest en totalentreprenør for deg, er jo den du bør velge, rett og slett for å minske antallet leverandører du er nødt for å forholde deg til i løpet av prosjektet.

Møt entreprenørene

Når du har lokalisert noen alternative maskinentreprenører så er det på tide å se akkurat hva de kan gjøre med nettopp ditt anlegg. Be dem gjerne om å komme på befaring, slik at de får en følelse av anlegget og prosjektet og dermed kan presentere deg for hva de kan tilby og til hvilken pris. Dette er mennesker du skal jobbe en del med, så vær sikker på at det er noen du kan klare å komme overens med over lengre tid. Slike prosjekter varer gjerne over flere måneder og jo nærmere de er din bolig eller dine kontor, er det viktig at de ikke oppleves som invaderende men hyggelige og respektfulle ovenfor de som holder til i de aktuelle lokalene. Husk også en ordentlig og tydelig skriftlig avtale for prosjektet.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!