Select Page

Snekker

Skal du sette i gang et byggeprosjekt og ønsker en dyktig snekker til å gjøre jobben? Kanskje du skal bygge ny garasje, terrasse, utebod eller tilbygg. Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg med å finne beste snekker i ditt område.
Sammenlign snekker

Trenger du snekker?

Det å finne en snekker kan være en krevende prosess, derfor har vi samlet noen gode råd til deg her.

Nordmenn er veldig ivrige på oppussing, renovering og rehabilitering. Noen ganger liker vi å prøve å gjøre ting selv, andre ganger hyrer vi inn andre som kan gjøre jobben for oss. De av oss som har tatt seg vann over hode, ender opp på TvNorge med Sinnasnekkeren hvis de er riktig heldige. Mens andre igjen må prøve så godt de kan å få prosjektet sitt ferdig. Men hvordan kan du finne en god snekker til en god pris uten at kvaliteten skorter?

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Først bør du gjøre dette

Ta en god gjennomgang av prosjektet du har foran deg enten det er snakk om å renovere hele eller deler av et hus, eller bygge nytt. Da får du en god oversikt over hvilke behov du vil ha og hva slags type snekker du faktisk trenger. Det kan være du trenger flere snekre som kan ta de forskjellige delene på boligen. Har du et stort behov for forskjellige typer snekre med fagbrev, kan det lønne seg å finne en god totalleverandør som har flere forskjellige typer snekre som kan gjøre så mye som mulig av snekringen på ditt prosjekt.

En viktig sjekkliste

For å unngå å gå i fellen og velge feil snekker for prosjektet ditt er det viktig å ha noen ting klart før man tar en avgjørelse. Nedenfor har vi samlet noen viktig punkter du bør tenke gjennom før du starter et prosjekt.

Step 1: FINN RETTE SNEKKER

Begynn å sjekke rundt og se hva dine venner og familie sier, hvilke erfaringer de har hatt med forskjellige snekre i området. De har gjerne prøvd forskjellige og kan gi deg informasjon om hva som har fungert bra og dårlig med de forskjellige. Om du ikke får nok informasjon der så kan du begynne å lete på nettet etter forskjellige totalleverandører. Du vet allerede hvilke typer snekker du har behov for, så da er det lettere å sortere ut hvilke leverandører som kan levere akkurat det du trenger. Hvis du ikke ønsker å gjøre alt arbeidet selv, kan du også benytte deg av anbudstjenester hvor du får totalleverandørene til å sende deg et tilbud basert på hva du ønsker. Eller så kan du bare bruke tiden der til å finne ut hva som faktisk blir sagt om de forskjellige totalleverandørene, både positivt og negativt.

Step 2: VALG AV SNEKKER

Så gjelder det å holde tunga rett i munnen. Ikke vær redd for å invitere de aktuelle totalleverandørene på befaring der jobben skal gjøres. Da får du en følelse av hvem de er og hvordan de jobber, slik at du kan se om de egner seg til å jobbe på nettopp ditt prosjekt i ditt hus eller i din bedrift. Det er ikke alle mennesker som fungerer så godt i sammen og når man skal ha noen inne i sitt privathus for eksempel, er det viktig at det er noen som ikke gjør det utrivelig for en.

Du må heller ikke glemme å sjekke at de forskjellige firmaene er registrert i Brønnøysund registrene slik at du faktisk er sikker på at det er en ordentlig bedrift som følger lover og regler. Sjekk også at de har arbeidere som faktisk har fagbrev eller mesterbrev eventuelt er i lære. Sjekk også firmaets økonomi, slik at du ikke risikerer å bli stående med et halvferdig prosjekt og snekkere som ikke kan gjøre jobben ferdig fordi bedriften har gått konkurs. Da må du sette i gang hele prosessen igjen, med eventuelle godkjenninger, tillatelser og ikke minst finne en ny totalleverandør.

For mange kan det være fristende å spare mye penger med å kjøpe snekkertjenester svart, slik at man sparer en god del kroner. Firma som lover billig arbeidskraft og vil fullføre prosjektet ditt for en brøkdel av prisen, har gjerne mange som arbeider svart og dermed også er uten rettigheter med tanke på riktig lønn for riktig jobb, feriepenger og ikke minst sykepenger om de skulle bli syke. I noen tilfeller kan du faktisk risikere at de pengene du betaler faktisk går inn i organisert kriminalitet som for eksempel trafficking av mennesker eller narkotika.

Step 3: LAG EN PLAN

Når du så har valgt ut din totalleverandør er det viktig å få utarbeidet gode avtaler og kontrakter slik at det ikke er noe spørsmål om hva som er forventet av begge parter. Det er også viktig å få inn ting som når det ikke er lov å arbeide på området. De færreste liker å ha folk oppå seg tidlig på lørdagsmorgen, eller søndagen for den slags skyld. Har arbeiderne lov til å benytte seg av toalett og kjøkken, eller er dette noe de må sørge for selv gjennom for eksempel portable toalett.

Noe av det som er viktigst er å sørge for at det er enighet om en tidsplan som er realistisk men sørger for at prosjektet ikke tar mer tid enn nødvendig, spesielt om det er i en bolig hvor folk faktisk bor. Det er utrolig slitsomt å ha byggearbeider over veldig lang tid på grunn av støy og det faktum at man har fremmede mennesker som går oppå en hele tiden.

Når prosjektet så starter er det greit å følge opp arbeiderne. Ta gjerne et møte med lederen en gang i uka for å se at de følger tidsplanen som er satt og hvis ikke kan det være greit å få en forståelse av hva det er som gjør at tidsplanen er i ferd med å ryke og om det er noe man kan gjøre noe med. Med stadige forsinkelser bør man trekke frem kontrakten som er skrevet, og legge press på dem slik at jobben faktisk blir gjort. Nei, du skal ikke henge over arbeiderne som en hauk og sjekke at alt blir gjort og da til den tiden det skal gjøres, men et visst overblikk er det allikevel greit å ha.

Når prosjektet er ferdig er det viktig at du og leder går over alt som er gjort og ser til at det er gjort og ser til at det er gjort etter alle lover og forskrifter. Når dette er gjort må dere sørge for at dere får all dokumentasjon på at alt er gjort riktig, sendt hjem til dere. Gjerne med garantier på kvaliteten av arbeidet som er gjort.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!