Select Page

Maler

Har boligen din behov for å males? Få jobben gjort rast og effektivt med dyktige malere. De kan ta på seg oppdrag for maling både ute og inne. La en maler ta jobben, så kan du bruke tid på noe annet. Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg med å finne beste maler i ditt område.
Sammenlign malere

Trenger du hjelp av en maler?

I 2016 brukte nordmenn ikke mindre enn 70 milliarder på å pusse opp, hvilket gjør oss til Europamestere i oppussing. Er du en av de som har planlagt å pusse opp i 2017? Vi gir deg gode tips på veien når det gjelder å velge riktig malerfirma til ditt prosjekt.

En av de letteste måtene å skape endring i en bolig er ved å male veggene, gjerne i en ny og spennende farge. Alle som har malt selv vet at det er en tidkrevende oppgave og at det bør gjøres en del forarbeide før selve malerjobben utføres. Velger du derimot en malermester som skal gjøre jobben for deg, er det ikke så veldig mye du trenger å gjøre. Du kan enten hyre inn et malermesterfirma eller en maler som er selvstendig næringsdrivende. De fleste firma har malere som er spesialister på forskjellige områder som for eksempel dekorasjonsmaling, maling ute, maling av mur eller til og med gulvlegging.

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Hva kan du kreve av en maler?

Kort fortalt kan du kreve at maleren holder avtalen dere har skrevet sammen. Derfor er det viktig å spesifisere de punktene som er veldig viktige for deg i avtalen. For eksempel om det er bestemte tider på dagen arbeidet må gjennomføres, eller avsluttes, bør dette stå i kontrakten. Ellers risikerer du kanskje at maleren kommer og gjør jobben sent på kvelden når du og familien prøver å komme til ro. Er det bestemte rom maleren har lov eller ikke lov til å oppholde seg i løpet av arbeidsdagen? For store renoveringsprosjekter er det gjerne et portabelt toalett på byggeplassen. Men om det er snakk om et rom, er det greit å klargjøre om du ikke vil at maleren skal inn på andre rom foruten det han jobber og for eksempel bad og kjøkken. Viktigst av alt er det å ha en klar startdato og sluttdato for prosjektet. Du kan kreve at de forholder seg til disse datoene ellers kan du i noen tilfeller kreve erstatning.

Hva gjør en maler?

En malers oppgaver går i hovedsak ut på å vedlikeholde, restaurere, dekorere og fargelegge overflater inne eller ute i forskjellige typer bygninger og konstruksjoner som for eksempel vanlige boliger. Det er en malers jobb å vite mye om de forskjellige underlagene fungerer og bør behandles i forbindelse med et malerprosjekt. Maleren skal også ha god kunnskap om fargebruk og hvordan de forskjellige fargene forholder seg til hverandre. De fleste malere kan også tapetsere med papir, tekstil eller vinyl også i våtrom. Noen jobber maleren kan gjennomføre er som følger:

  • Flekk-, skjøt- og helsparkling av ulike underlag som tre, mur, betong og puss.
  • Grunne, preparere, prime og stryke lim- eller lakkløsning på alle flater som skal males.
  • Gjennomføre selve malingen med maling, lakk eller beis.
  • Fargesette, vedlikeholde, dekorere og restaurere.
  • Rette opp gulv med avretningsmasse.
  • Tilpasse, lime og sette opp tapet, vegg- og gulvbelegg.
  • Montere profiler og listverk etter gjennomført malerjobb.

Når du skal velge maler er det viktig at maleren faktisk har mesterbrev. Men det går også an å sjekke hva andre tidligere kunder har sagt om vedkommende gjennom å lete etter anmeldelser på internett. Gjerne gjennom Facebook først om de har en egen side der, eller gjennom uavhengige nettsider som ikke er knyttet til bedriften. Da får du et mer riktig bilde enn om du går etter anmeldelsene på bedriftens hjemmeside. Det er også muligheter for å legge jobben din ut på anbudssider, slik at du kan motta flere anbud og sjekke opp de aktuelle kandidatene for jobben, på siden. Dette er en måte å spare mye tid og penger på, da du slipper å gjøre veldig mye research for å finne rette maleren for deg til rett pris.

Male inne

Når du skal male inne kan du velge oljemaling, lateksmaling, glasur eller beis. Du kan også bruke forskjellige typer maling til grunning. Foruten disse typene maling finnes det lakk, lut, metallmaling og magnetisk maling. Du finner maling på en skala fra matt til blank, og den veldig blanke er gjerne den som er lettest å holde rent og reflekterer mer lys. Men her er det viktig at man faktisk gjør veldig godt forarbeid og er veldig nøye når man gjennomfører malingen. Den matte malingen vil tørke mye fortere og den har bedre dekke enn den blanke. Du trenger også færre strøk med matt maling, så det kan fort bli billigere. Men det gjelder å være obs om man for eksempel har veldig lite vinduer, om det er i kjeller eller om det generelt sett bare er et mørkt rom, da matte farger svelger lyset istedenfor å gjøre det lysere i rommet.

Male ute

Når det er selve huset som skal vedlikeholdes eller males, er det også en del ting det er verdt å merke seg. Med nytt klima kommer det også nye krav til hva husveggene våre må tåle, hvor ofte vi må drive vedlikehold eller male huset på nytt. Det er viktig at malingen gir veggene en solid overflatebehandling som kan tåle all slags vær. Hva du skal bruke er jo avhengig av hva slags resultat du ønsker, men du har som regel et valg mellom Oljedekkbeis og oljemaling.

Ikke vær redd for å benytte deg av malerens ekspertise, da får du faktisk det absolutt beste resultatet slik at du slipper unødvendig vedlikehold av hus, garasje og kanskje til og med terrasse. Det sparer deg for mange unødige timer med planlegging, forberedelser og gjennomføring av noe som kan se ut som et uhyre vanskelig prosjekt å sette i gang med! Så spør gjerne maleren om råd.

Be om råd

Vær ikke redd for å be maleren om gode råd når det kommer til hvilke produkter maleren mener har best kvalitet og til best pris. Maleren har sannsynligvis jobbet med produktene over veldig lang tid, og har sett hvor lett eller vanskelig det er å jobbe md produktene og ikke minst hvor god kvalitet de forskjellige produktene har. Dette gjelder enten du skal male inne eller male/beise ute.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!