Select Page

Rørlegger

Er du i prosess meg å pusse opp kjøkken eller bad? Arbeid med rør bør gjøres av en kvalifisert rørlegger. Hvis du gjør det selv kan det få konsekvenser for forsikringen. Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg med å finne beste rørlegger i ditt område.
Sammenlign rørlegger

Har du behov for rørlegger?

Å finne en rørlegger kan være vanskelig, enten det er til nybygg eller til problemer som oppstår i heimen eller i bedriften. Men ved å følge noen enkle retningslinjer kan du finne en god rørlegger som kan stille opp når du trenger det.

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Hva gjør en rørlegger?

En rørlegger har ekspertise på rørtekniske installasjoner og monterer blant annet rørsystemer og komponenter for andre typer installasjoner. Rørleggere jobber både i forhold til vann, vannbåren varme, medisinske gassanlegg, trykkluft g brannslukkingsanlegg. Rørleggeren installerer vann- og avløpsledninger. De kan også montere ledningsnett, armatur og utstyr i forskjellige sanitæranlegg enten det er privat bolig og offentlige eller kommersielle boliger eller bygg. Rørleggeren er også utdannet til å montere gass-, sprinkler-, trykkluft-, og isvannslanlegg. Når installasjonene er utført følger rørleggeren så opp med dokumentasjon, videre servicearbeid og kundekontakt. Rørleggerfaget i seg selv er strengt regulert med lover og forskrifter som de er helt nødt til å følge for kundenes sikkerhet.

Hvordan velge rett rørlegger?

Når man skal velge rørlegger er det viktig å tenke nøye gjennom hva man ønsker og at man har alle planene for prosjektet klare. Gjør også grundig research av forskjellige rørleggere for å være sikker på at du finner den som passer best for deg og dine behov.

Når du skal velge rørlegger er det greit å bruke litt tid, spesielt når det gjelder til nybygg ettersom 3 av 4 byggeskader oppstår som resultat av fukt på grunn av dårlig rørleggerarbeid ifølge Statens Byggtekniske etat. Dette er skader som kan føre til at man må renovere hele badet og det kan fort bli kostnader opp i 100 000 klassen. Bransjen selv er veldig opptatt av at folk velger riktig og organisert bedrift for å unngå sånne problemer som er med på å gi bransjen et dårlig rykte. For å bekjempe dette så har de startet en nettside som heter skikkeligrorlegger.no og her finner du masse informasjon om bransjen.

Undersøk markedet

Det første steget er å undersøke markedet og se hvilke rørleggere som finnes i ditt område. Snakk med folk du kjenner og se hvilke erfaringer de har gjort seg med rørleggere de har brukt. Du kan sjekke ut forskjellige rørleggere på anbudstjenester hvor du vil finne tilbakemeldinger fra folk som har brukt rørleggere i ditt område. Tilbakemeldingene vil gjerne dreie seg om pris, pålitelighet og hvor fort jobben ble gjort. Sørg for å be om referanser, og undersøk hele det tilbudet som du får fra rørleggeren, slik at det ikke oppstår noen uenigheter i løpet av prosjektet.

Velg totalleverandør

Husk at på et bad er det mange forskjellige håndverkere som jobber, så det er viktig at alt går så knirkefritt som mulig. Derfor er det også en fordel om du velger en totalleverandør som kan stille med alle håndverkerne som trengs til ditt prosjekt. De er vant til å jobbe sammen og det vil gjøre hele prosessen mye kjappere. Det betyr at du trenger bare å forholde deg til en motpart i avtalen, istedenfor flere leverandører og flere avtaler hvor du gjerne ender som mellommann.

ER FIRMAET REGISTRERT?

Ikke vær redd for å gå firmaet og rørleggeren litt i sømmene, en god rørlegger tåler dette. Sjekk Brønnøysundregistrene for å finne ut om firmaet faktisk er registrert. Sjekk at rørleggerne er registrert hos Direktoratet for Byggkvalitet og at de er registrert i Mesterregisteret. Det er også viktig at det er medlem i bransjeorganisasjon og at de er godkjent som bedrift i Fagrådet for våtrom. Er disse tingene på plass så har du faktisk funnet et bra rørleggerfirma som du kan være sikker på at gjør jobben tilfredsstillende.

SOLID KONTRAKT

Se etter rørleggere som kan dokumentere og garantere for den jobben de har gjort enten det er rehabilitering eller nye boliger det er snakk om. Ved rehabilitering og oppussing av bad sørg alltid for å få en DDV instruks etter endt arbeid. Ha alltid gode skriftlige avtaler i bunn og sørg for at du leser de papirene som avtalen inneholder. Det er beste måten å unngå kluss som følge av misforståtte forventninger. Kom derfor med dine ønskede endringer til avtalen, slik at din rørleggerbedrift vet akkurat hva du forventer fra dem og hvordan du ønsker de skal jobbe. Du kan jo tenke at dette er en selvfølge, men det er faktisk mange som slurver når det kommer til kontraktene. De fleste rørleggere vil komme med en kontrakt, så fremt de er seriøse, og om de ikke gjør det, vel tenk deg om to ganger før du begynner arbeidet med å få utformet en kontrakt. Et av de viktigste punktene på listen bør alltid være pris slik at prosjektet ikke ender opp med å koste veldig mye mer enn det du har budsjettert med. Sånn blir det tvister og konflikter av, og du kan ende opp med et uferdig bad og masse utgifter til advokater om du er ekstra heldig.

Ved å velge bedrifter som jobber hvitt og som er organiserte er du mer eller mindre sikret at du får rørleggere som er godt kvalifiserte for jobben som skal gjøres. 45 % av alle nordmenn trenger rørlegger en eller annen gang i løpet av året og da velger heldigvis 90% hvitt arbeid. Det er stadig flyt av arbeidere fra utlandet som vi ikke har noen garanti for at har de rette kvalifikasjonene. De jobber gjerne i egne byråer og har gjerne ekstremt lave priser. Det gjør det vanskelig for de kvalifiserte å konkurrere på pris, hvilket for mange kunder er en avgjørende faktor.

Godkjent for alt arbeid

Sørg for at leverandøren du velger er godkjent for absolutt alt arbeid den skal levere til deg, ettersom de nye regelendringene har gjort at du som oppdragsgiver har ansvaret for å velge kvalifisert arbeidskraftslik at prosjektet skal bli gjennomført i henhold til lover og regler og ikke føre til store skader senere. Vær også bevist på leverandørens produktvalg, slik at du er sikker på at det er produkter i god kvalitet som er godkjente og dermed også trygge.

Følger du disse retningslinjene og er bevisst på ditt valg av rørlegger vil du få en rørlegger som du kan forholde deg til over flere år, som alltid gir deg gode priser og ikke minst god service. Du får produkter og tjenester av ypperste kvalitet og det er liten sjanse for fuktskader i boligen. Det blir også lettere å vedlikeholde med en kjent elektriker.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!