Select Page

Håndverker

Holder du på med et prosjekt du trenger hjelp av profesjonelle håndverkere med? Eller planlegger du å sett i gang oppussing av hus eller hage? Vi gir deg nyttige råd og tips som kan hjelpe deg å velge best håndverker for ditt prosjekt.
Sammenlign håndverkere

Hvordan finner du en god håndverker?

Det å finne gode håndverkere i dag kan være vanskelig, ikke for at det er en mangel på dem, men fordi det er mange om beinet, både faglærte og ufaglærte. Vi leser også stadig om folk som har brent seg på å velge feil håndverker. Det må da kunne gå an å unngå det hvis man tar noen forhåndsregler? Vi hjelper deg med å finne beste håndverker for jobben din.

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Unngå fellene

Norge er en nasjon som elsker å pusse opp med alt det innebærer. Vi liker å følge trendene og er ikke redde for å gjøre endringer i boligen ved jevne mellomrom. Det betyr at vi også trenger håndverkere ganske ofte, så selv om bransjen hadde en liten nedgang for noen år siden, er den ganske greit i gang igjen nå. Men det alle ønsker er å få inn gode håndverkere til sine prosjekt slik at ting blir gjort når de skal, har god kvalitet og lav pris. Men mange går seg vekk i jungelen, noen velger svart arbeid andre er uheldige med valg av håndverker og slurver med avtalene. Det betyr problemer og at man i noen tilfeller kan sitte igjen med uferdig prosjekt og uten rettigheter. Vi har samlet noen gode råd du bør ta med deg når du skal velge håndverker for ditt prosjekt.

Før du velger håndverker

For å unngå å gå i fellen og velge feil håndverker for prosjektet ditt er det viktig å ha noen ting klart før man tar en avgjørelse. Nedenfor har vi samlet noen viktig punkter du bør få med deg før du starter et prosjekt.

Kommunikasjon er nøkkelordet

Alt handler om kommunikasjon og hvorvidt den er god eller dårlig og hvorvidt den skaper for store eller for små forventninger til hva som skal skje. Så når du skal ta inn en håndverker er det viktig at du selv er tydelig og vet hva du skal ha. Derfor bør du sette deg ned og jobbe nøye med planlegging av prosjektet slik at du får en oversikt over akkurat hvilke håndverkere du trenger og hva du trenger dem til. Se nøye på budsjettene du har og se hva du har å bruke på håndverkere. En god prosjektbeskrivelse er nøkkelen om du har tenkt å få gode og ikke minst riktige prisoverslag fra håndverkere.

En annen ting du bør prøve å få til er å finne en totalleverandør som kan levere så mye som mulig av tjenestene, utstyret og materialene du trenger. Det betyr færre å forholde seg til for deg, og det igjen betyr at det er mindre sjanser for misforståelser og utydelig kommunikasjon. Med en totalleverandør vil de ta seg av all koordinering og kommunikasjon med de forskjellige underleverandørene, og du slipper forholde deg til det. Så lenge du har gitt klar og tydelig kommunikasjon til totalleverandør skal det meste fungere veldig bra.

Hvordan gå frem i jakten?

Her er det mange alternativer, men en måte å gjøre det på er ved å begynne med å sjekke venner og familie sine erfaringer med forskjellige håndverkere. Har de noen totalleverandører å anbefale eller noen de absolutt ikke går god for? Det er en god måte å få en pekepinn på hva som finnes på markedet og hvorvidt de forskjellige leverandørene er pålitelige eller ikke.

Begynn også gjerne med å sjekke på google eller kanskje til og med Facebook for å finne forskjellige totalleverandører i ditt område. Her kan du finne masse god informasjon, men det kan bli mye å lese seg opp på også. Du skal jo ikke legge eksepsjonelt mye tid i dette heller, så du må finne ut hvor mye tid du er komfortabel med å bruke på disse tingene.

Få anbud på håndverkere

Har du en god prosjektbeskrivelse kan du også benytte deg av anbudstjenester. Dette er en god måte å spare tid og penger på ettersom du legger ut ditt prosjekt og så vil totalleverandørene ta kontakt med deg med forskjellige anbud på den jobben du legger ut. En anbudstjeneste vil også ha både gode og negative tilbakemeldinger fra tidligere kunder. Dette gjør det lettere for deg når du skal velge totalleverandør til ditt prosjekt. Hvem gidder vel å velge noen som har fått ekstremt dårlige tilbakemeldinger på for eksempel utnyttelse av tid, effektivitet eller for sein levering av tjenesten? Man vil jo ha ting ferdige til en bestemt tid, særlig om man har spesifisert det. Det kan for eksempel være at man skal ha et stort arrangement hjemme, og trenger en del gjort hjemme før den tid, som for eksempel å bygge en terrasse eller en paviljong i hagen. Om det da ikke er ferdig til den avtalte tiden kan det være katastrofe for det planlagte arrangementet.

Befaring

Om nødvendig så bør du også ha befaring med de som du anser som aktuelle kandidater. Spesielt om det er snakk om for eksempel bygging eller terreng som må endres gjennom sprenging. Dette er ting som er såpass store og kan påvirke miljøet rundt om det ikke gjøres ordentlig og med tanke på både sikkerhet og miljøet når det gjennomføres. Ikke vær redd for å stille håndverkeren spørsmål, utfordre dem litt og se hvem av dem som du føler deg mest komfortabel med. Det er tross alt noen du kommer til å tilbringe en del tid med og de kommer sannsynligvis til å jobbe tett på i perioder, spesielt om det er prosjekter i en allerede oppført bolig eller bygning.

Ha håndverkerkontrakt i orden

Dette er et område som mange slurver med av ulike årsaker og det kan virkelig gi deg store problemer om noe skulle gå galt. Du kan faktisk risikere å sitte igjen med uferdig prosjekt, store regninger og uten håndverker. Det er derfor de første stegene i prosessen er så utrolig viktige, nemlig det å ha klar og tydelig kommunikasjon. En seriøs håndverker vil møte deg på dette og sørge for at de også klarer å kommunisere ordentlig. En seriøs håndverker vil og så gi deg de skriftlige avtaler og dokumenter som trengs, men om de ikke gjør det er det faktisk ditt ansvar å sørge for at alle avtaler og kontrakter er i orden og ikke minst underskrevet.

Møter du en håndverker som driter i eller som ikke vil ha avtaler, er det greit å bare skygge unna. Det betyr at vedkommende ikke har alt på stell, bruker svart arbeidskraft og i verste fall ikke har noen faglærte som kan utføre jobben. Så veg håndverker med omhu og sørg for at alt er skriftlig!

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!