Select Page

Murer

En murer kan hjelpe deg med muring av ildsted både inne, for å holde det varmt på vinteren, og ute, for sommergrilling og uteliv. Det er mye penger å spare på å velge det riktige selskapet for jobben som skal gjøres. Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg med å finne beste maskinentreprenør i ditt område.
Sammenlign murere

På jakt etter murer?

Enten du skal sette opp et murbygg, bygge vegger eller detaljer i mur i din bolig, er det viktig å ha en god murer. Men hvorfor bør du velge mur og hva bør du se etter i en god murer?

Det å bygge med mur har vært mer vanlig i andre land enn i Norge, foruten offentlige og kommersielle bygg. Men stadig flere har sett nytten av å bygge en helt vanlig bolig av mur noe som gir oss som står utenfor og ser et lite blikk inn i middelhavsområdene hvor mur er veldig vanlig. De som eier en bolig bygget i mur kan også fortelle oss om alle de fordelene som det er ved å ha en bolig bygget i mur.

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Hvordan velge murer?

Når du skal velge murer, må du gjøre research i forkant for det er viktig å ha en som er kvalifisert til nettopp din jobb. En murer kan jobbe med forskjellige former for muring som for eksempel teglmuring, blokkmuring, pussing, natursteinsarbeider og flislegging av våtrom og andre rom i hus. En murer vil også jobbe med rehabilitering og vedlikehold av bygninger som er laget av mur.

Hva gjør en murer?

En murer kan jobbe selvstendig eller være tilknyttet et selskap. Når du skal finne en murer er det greit å sjekke ut flere selvstendige eller selskap for å se hvem som kan gi deg den rette prisen på nettopp din jobb uten at det betyr at du får arbeide av lavere kvalitet. Du kan også ta i brud anbudstjenester hvor du gjerne kan lese andres anmeldelser av de forskjellige arbeiderne som gir deg tilbud. Hvis ikke kan du også sjekke ut ved å lete på nettet etter tilbakemeldinger på de forskjellige som er aktuelle for nettopp din jobb. Noen typiske oppgaver en murer vil ha er som følger:

  • teglsteins- og blokkmuring
  • flislegging, våtromsarbeider, smøremembraner
  • skifer- og natursteinmuring

 

  • puss- og overflatebehandling
  • muring og montering av peis og andre ildsteder
  • muring og montering av piper og pipeelementer

 

FORDELENE VED Å BYGGE I MUR

Det finnes flere fordelere med å bygge hus i mur. Her er en kort liste med noen av grunnene til at man bør vurdere å bygge med mur.

Sikkerhet
Det første elementet handler om sikkerhet. Spesielt i tettbygde strøk er det smart å sette opp boliger bygget i mur. Hvorfor? Fordi mur og betong ikke brenner. Faktisk så er det med å hindre spredningen av brann. Siden utviklingen av brannen blir hemmet, øker også den tiden man har for å få evakuert folk. Det betyr at man kan redde menneskeliv ved å ha boliger bygget i mur og betong. Når ytterveggene er bygget i betong eller mur, er det også vanskelig for eventuelle pyromaner å sette fyr på boligene, noe so er en fordel ettersom 1/3 av branner i storbyer er påsatt.
Bedre inneklima
En ting som de fleste er enige om er at strøm er ekstremt dyrt i Norge og det har jo sine årsaker som blant annet et varierende klima. Men vi kan alle gjøre mye for å kutte ned strømkostnadene i vår bolig. Mur er et materiale som absorberer og avgir fukt, samtidig som det puster. Hverken mugg eller sopp kan sette seg i murstein, hvilket gjør murstein perfekt for rom som kjøkken og bad. Murens kvaliteter gjør at det tar lang tid før huset kjøles ned eller varmes opp alt etter hva klimaet ute tilsier at er ønskelig, men dette betyr også at det holder godt på temperaturen når det er oppnådd riktig temperatur inne i boligen. Dette betyr at man kan spare store penger på oppvarmingen av boligen ettersom den kan holde varmen i boligen lengre. Det betyr også at det er lettere å få boligen kjølig og holde den kjølig på sommeren, så det er ikke sikkert at det trengs vifter eller aircondition for å kjøle ned huset.
Lyddempende
Men et murhus har også andre gode kvaliteter. Det er for eksempel glimrende til å sørge for lydisolering. Det kommer veldig lite lyd inn, og det går veldig lite lyd ut. Det betyr at du kan legge deg til å sove og det faktisk er stille. Du slipper at naboene kan høre den minste krangel eller diskusjon i huset, privatliv skal være privat.
Lite vedlikehold
Et murhus krever også veldig lite vedlikehold, det eneste er hvis det blir skader på muren av en eller annen grunn, og den må repareres. Det lønnes seg å håndtere eventuelle sprekker eller skader så fort de oppstår, og gjerne la fagpersoner fikse det slik at du er sikker på at det gjøres riktig.

Ha alt skriftlig

Når du etter hvert har funnet en murer som er klar til å ta på seg ditt prosjekt er det også en del ting som bør komme på plass, blant annet en skriftlig avtale om arbeid og pris, samt spesielle betingelser som har noe å si for når og hvordan arbeidet gjennomføres. Er det snakk om et helt hus eller et helt bygg i mur, så kan det være greit å ha på plass retningslinjer for å være til minst mulig sjenanse for naboer. Er det arbeid som skal gjøres i en privat bolig, så bør det skje uten at arbeidet er til sjenanse for de som bor i boligen. Sørg for at det ligger til grunn en god fremdriftsplan som sier noe om når arbeidet begynner og ikke minst når det slutter. Da har du som arbeidsgiver kontroll over hva som skal skje når og du kan se om arbeiderne skeier ut og det blir store forsinkelser i forhold til avtalen.

Det er nettopp derfor det er viktig å gjøre undersøkelser på forhånd slik at du kan velge bort murere som kaster bort ikke bare sin tid men også din tid. Når man har en avtale å gå etter har man også et pressmiddel i forhold til å få arbeidet gjort til avtalt tid. Det betyr at man også kan kreve erstatning eller å få kutt i pris på grunn av mislighold av avtale. Det er selvfølgelig veldig kjipt når sånne konfliktsituasjoner oppstår, men ved å ha en godt utformet skriftlig avtale har du så absolutt ditt på det rene og det er lettere å få gjort noe.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!