Select Page

Elektriker

Har sikringsskapet ditt behov for en oppgradering eller ny kurs? Eller ønsker du for eksempel å få nye spotlys i taket eller varmekabler i gulvet? Disse typer jobber må være utført av elektrikere. Vi gir deg råd og tips, og hjelper deg med å finne beste elektriker i ditt område.
Sammenlign elektriker

Trenger du en elektriker?

De fleste av oss trenger tjenester fra elektriker, enten det er for å fikse ting hjemme eller i forbindelse med oppsett av nytt bygg eller hjem. Hvordan kan du finne den beste elektrikeren for deg og ditt prosjekt?

De fleste former for bygg og boliger i dag har behov for et eller annet slags lavspenningsanlegg, elektriske installasjoner og elektrisk utstyr. Dette er det elektrikeren sin oppgave å få på plass, reparere og utføre service på. For å kunne jobbe som elektriker må man være utdannet elektrofagarbeider og man må følge de el-sikkerhetskrav som tilsynsmyndighetene bestemmer. For å jobbe selvstendig som elektriker må man ha fagbrev, så når du skal hyre en selvstendig elektriker må du ha en som har fagbrevet.

l

Legg inn anbud

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere håndverkere. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter håndverker selv, vi gjør det for deg!

Z

Velg håndverker

Velg mellom tilbud fra flere dyktige håndverkere. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar tid og penger

Du sparer både tid og penger! Våre håndverkere vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Hva gjør en elektriker?

De fleste av oss tenker på elektrikere som noen som har kontroll på elektriske systemer i boligen, men faktum er at de gjør så mange flere jobber enn å sette inn stikkontakter. Elektrikere kan være spesialisert på forskjellige ting som for eksempel tog, fly, heis, skip, telekommunikasjon, transformatorer, data og energi. Men de fleste av oss trenger helt vanlige tjenester fra elektriker, som for eksempel reparasjon av el-anlegg hjemme, få på plass flere stikkontakter eller fikse nytt elektrisk anlegg.

Erfaring med elektriker

Ja, dette er vel måten de fleste av oss finner gode elektrikere, ved å høre på hva familie og venner har å si om elektrikere som de har brukt på sine prosjekt. Men det gjelder å holde tunga rett i munnen når du skal høre på andre. Er det slik at elektrikeren har gjort samme oppgaver de skal gjøre hos deg eller er det helt andre jobber de har gjort? Er det andre jobber enn du er på jakt etter, kan du liksom ikke vite helt. Så ikke vær redd for å spørre når du får anbefalinger. Det er bare sånn du får vite det du trenger å vite.

Det er nå en gang sånn at vi alle trenger forskjellige elektrikere til forskjellige ting. Men en enkel huskeregel er at jo større prosjektet er, jo viktigere er det å ha en totalentreprenør som kan ta på seg så mange av oppgavene som mulig. Da slipper du som kunde å ha kontakt med mange forskjellige leverandører av elektrikere. Det sparer deg masse penger og ikke minst arbeid og vi vet alle at tid er penger.

Nedenfor er en grei oversikt over hva du bør ha oversikt over før du ansetter en elektriker.

Når du skal begynne å finne elektriker er det viktig at du har prosjektet ditt klart. Det er fort gjort å tenke at jeg skal jo bare ha noen stikkontakter på plass, og ikke gjøre mer med det. Det er mange ting som spiller inn før en elektriker kan gi deg en riktig pris på ditt oppdrag, og alt baseres på den informasjonen du gir i utgangspunktet. Gir du dårlig og for lite informasjon oppstår det fort misforståelser og den jobben du skulle ha gjort blir kilde til konflikt istedenfor at det blir løst best mulig.

Det å tenke at ting er selvsagt er virkelig å gjøre seg selv en bjørnetjeneste. Ta disse stikkontaktene igjen, det er jo ikke noe problem å få på plass flere stikkontakter så lenge det er en gipsvegg og det er gjort godt arbeid når boligen var under oppføring og det er lett å finne steder å koble stikkontaktene på. Men hva om det er murvegg? Da får du en del helt andre problemstillinger og det er nye ting elektrikeren må forholde seg til, ting kan ta mer tid og det kan dermed bli mye dyrere. Så gi alltid den informasjonen som du ser på som viktig for at elektrikeren skal kunne gjøre sin jobb.

Du har lett på google og har funnet et hav av elektrikere som sier de kan ta jobben din til en veldig god pris, men du kjenner deg slettes ikke sikker på de du har sjekket ut. Eller du har rett og slett ikke lyst å bruke unødvendig tid på å grave frem en god elektriker. Da er det verdt å vurdere anbudstjenester. Du har jo allerede hele prosjektet ditt kartlagt allerede så hvorfor ikke la elektrikerne komme til deg med sine tilbud?

En anbudstjeneste fungerer slik at du legger ut ditt oppdrag med den informasjonen du har. Så gjelder det å vente til forskjellige elektrikere tar kontakt med deg og leverer et anbud som inneholder informasjon over jobben de gjør og hvilken pris de gjør den til. Så blir det din jobb å finne ut hvilket av anbudene du skal akseptere. Da er det viktig at du ser på helheten i anbudet. Tilbyr elektrikeren seg å gjøre hele eller deler av jobben du har lagt ut, og til hvilken pris? Det beste er jo alltid å få en elektriker som gjør hele jobben du vil ha gjort. Men hvilke garantier har du for at du får en god elektriker? Her gjelder det å lese tilbakemeldingene på de forskjellige elektrikerne som leverer anbud til deg. For på anbudssiden vil du finne både de positive og de negative tilbakemeldingene på elektrikeren, hvilket kan gjøre det lettere for deg å velge hvilken elektriker som skal gjøre din jobb.

Hvis du fremdeles er usikker på hvem du skal velge til å gjøre din jobb, så bør du også be et lite antall av dem om å komme på befaring for å se hva de tenker om jobben du vil de skal gjøre. Det kan jo være at de kan komme med gode forslag som kanskje er billigere enn det du i utgangspunktet ble servert.

Når du så er ferdig med befaringene er det viktig å få på plass gode og ikke minst bindende avtaler som stadfester når jobben skal gjøres, hva som skal gjøres, når det skal være ferdig, hvilke materialer du stiller med, hvilke materialer elektriker stiller med og sist men ikke minst hvilken pris det hele har med eller uten MVA. En avtale sørger for at du er trygg hvis det skulle skje noe, og at du vil kunne få oppdraget gjennomført uansett hva som skjer.

Finn beste håndverker

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!