Select Page

Toshiba Varmepumpe

Med Toshiba varmepumpe er du sikret god innetemperatur – hele året. Ikke nøye deg med å kun få tilbud på varmepumpe fra én leverandør. Da går du fort glipp av et kupp. Ved å sammenligne tilbud fra flere sikrer du deg riktig merke, til best mulig pris.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Varmepumpemerker

Sammenlign flere varmepumpemerker. Raskt og enkelt.

Toshiba varmepumpe
Panasonic varmepumpe
IVT varmepumpe
Bosch varmepumpe
Sharp varmepumpe
Nibe varmepumpe
Fujitsu varmepumpe
Sanyo varmepumpe
Mitsubishi varmepumpe
Fuji varmepumpe
Samsung varmepumpe
LG varmepumpe
Daikin varmepumpe

Toshiba varmepumpe

Mange har nok hørt om Toshiba som merkevarenavn, men visste du at Toshiba også er produsent av varmepumper? Toshiba er en aktør med lang erfaring innen varmepumper, faktisk over 40 års erfaring innen varmepumpe-bransjen. Noe som tilsier at er en ledende aktør! Dette gjør at de har et godt utvalg av produkter, samtidig som du kan være sikker på at du får kvalitet for pengene. Fordelene med å ha varmepumpe er at du sparer deg for de høye strømregningene i vinterhalvåret der kostnadene til oppvarming kan bli svært høye. For det andre får man et behagelig og godt inneklima med jevn varme og behagelig temperatur – året rundt. En an grunnene til at klimaet blir bedre er fordi varmepumpen også fjerne støv og pollen fra luften gjennom å bruke et filter. Toshiba fokuserer på strømsparing, brukervennlighet og komfort. Dette fokusområde har de uavhengig av type varmepumpe det er snakk om. Det finnes i all hovedsak tre ulike varmepumpe-typer: vann-til-vann, luft-til-vann, luft-til-luft varmepumpe. Luft-til-luft varmepumpen skiller seg helt klart ut som den mest populære, og dette gjelder også for merket Toshiba. En luft til luft varmepumpe har i all hovedsak to ulike deler, en ute-del og en inne-del. I dag er det ABK som er en av de største importørene av varmepumper i Norge, der Toshiba er et av merkevarene som er høyt profilerte. Dette er blant annet fordi varmepumpene fra Toshiba er tilpasset et røft klima, akkurat slik som vi har i Norge. Noe som også vil si at Toshiba skiller seg positivt ut i testene der de gjør det svært bra. Grunnen til at de kommer godt ut i testene er enkel, kundene sparer strøm og de får et behagelig inneklima noe som gjør at kundene totalt sett blir svært fornøyde.

Fordelene med å ha varmepumpe:

 1. Et godt inneklima
 2. Jevn temperatur inne
 3. Godt og varmt inne, også på vinteren
 4. Kan omgjøres til aircondition på sommeren ved å velge riktig varmepumpe
 5. Det er miljøvennlig
 6. Enkle i bruk
 7. Du sparer lommeboken, særlig på vinterhalvåret når strømmen er dyr og varmebehovet er stort

Som nevnt er det flere varmepumpetyper må markedet. Luft-til-luft varmepumpen er generelt sett den mest brukte og vanlige for befolkningen i Norge. Det vil si at det er en rekke løsninger innenfor denne typen, noe som gjør at uavhengig av hva slags bolig man bor i, vil man finne en god løsning for akkurat deg. Ettersom det finnes så mange ulike modeller innen luft-til-luft varmepumpe, vil man kunne velge og vrake både innen design og prisklasser.

Toshiba varmepumper

Toshiba har mange varmepumper, men her er noen av navnene du finner i produktkatalogen:

 • Toshiba Daiseikai 9
 • Toshiba Daiseikai 8
 • Toshiba Daiseikai Polar
 • Toshiba Shorai
 • Toshiba Mirai
 • Toshiba Daiseikai 8 Gulvmodell
 • Toshiba Multisplitt

Det er med andre ord, svært mange varmepumper  å velge mellom. Du finner nok derfor enkelt en som passer deg perfekt i utvalget hos Toshiba, uavhengig om du ønsker en veggmodell eller en gulvmodell.

Tilbehør hos Toshiba

Varmepumper kan kjøpes alene og i seg selv, eller du kan få med ekstrautstyr og en rekke ulike tilbehør om du skulle ønske det. Det vil si at før du går til innkjøp av en varmepumpe, bør du sjekke med leverandøren og merket hva slags ekstrautstyr som de har tilgjengelig. Særlig dersom du vet allerede fra starten at du kommer til å trenge ekstrautstyr, er dette viktig å sjekke opp på forhånd. Toshiba leverer ekstrautstyr slik som fjernstyring av varmepumpen, noe som kan gjøre at du får mer ut av varmepumpen din. Videre leverer de også tak eller hus til utedelen av varmepumpen. Dette er for å beskytte ute-delen mot vær og vind, og Toshiba har både varmepumpehus i tre og metall. Dersom man ikke ønsker et varmepumpehus, men kun trenger et tak for å dekke for, har Toshiba slike tak i metall som beskytter godt.

Kjøpe varmepumpe

Været ute kan man gjøre fint lite med. Det vil si at man selv må være flink til å kle på seg klær når temperaturen faller nedover og vinteren kommer. Selv om vi ikke kan gjøre noe med klimaet ute, er det en rekke løsninger vi kan gjøre med inneklimaet vårt. En av de beste løsningene for et godt inneklima er nemlig å skaffe seg en varmepumpe. Stadig flere får opp øyne for varmepumper, og salget øker. Markedet utvikler seg fort, noe som gjør at flere aktører henger seg på trenden og kommer med stadig forbedringer og ekstrautstyr innen varmepumpeteknologien. Dette er jo bra, men vil også gjøre din jobb vanskeligere når du skal velge kun en varmepumpe å gå for. Derfor er vi her for å hjelpe deg på veien!

Varmepumpe tilbud

Om du nå har bestemt deg for å gå til innkjøp av en varmepumpe, lurer du nok på hva det vil koste deg. For å få den beste prisen gjør du lurt i å forhøre deg med flere leverandører. Dette vil gjøre at du finner et godt tilbud som passer deg, og du får mulighet til å sammenligne prisene. Selv om valget bør falle på kvaliteten du er på jakt etter, har du mulighet til å presse prisen ned til et fornuftig nivå. Leverandørene konkurrere om deg som kunde og vil derfor strekke seg på prisen for å overtale deg til å velge dem. Dersom prislappen har mye å si for de, bør du også vurdere å gå til innkjøp av en varmepumpe og montering utenfor ”sesongen”. Du kan derfor med fordel ta kontakt med en leverandør og spørre om når de har minst å gjøre – dette øker sjansen for at du får et endre bedre tilbud.

Installasjon av varmepumpe

En annen ting du bør tenke på før du går til innkjøp av en varmepumpe og en leverandør, er å skaffe nok informasjon om installasjonen. Dette gjelder blant annet den totale prissummen, for det er ofte man får en pris som ikke inkluderer både installasjon og varmepumpen. Sørg derfor for å ha full oversikt over kostnadene for både produktet og montering av varmepumpen.

I tillegg bør du være klar over at ved installering kan det hende at prisen blir justert opp noe dersom det kreves ekstra jobb ved monteringen.  Et eksempel som kan føre til ekstrautgifter er om det trengs en elektriker til å gjøre endringer eller oppgraderinger i boligen din for å kunne installere varmepumpen. Et annet eksempel er dersom det må bores gjennom mur eller hard vegg, om det trengs lift eller seilas for montering og ellers lignende. Om du må ut med ekstra kostnader for installasjon vil variere med boligtype du har og hvor varmepumpen skal monteres. Slike kostnader kan du også forhøre deg om før du går til innkjøp, slik at det ikke blir noen uforutsette høye ekstrautgifter, og du blir fornøyd med resultatet.

Varmepumpe fra Toshiba

Det er mange leverandører som leverer varmepumpene til Toshiba, og du har nok ingen problemer med å finne en montør til oppdraget. Ved å velge en av Toshiba sine varmepumper vil dine strømutgifter kunne synke med så mye som 40%. I tillegg til at du får et mye bedre inneklima, blant annet fordi varmepumpen fjerner både støv og pollen for deg. Videre kan de gjøres om til aircondition på sommerstid, noe som gjør at du får bruk for varmepumpen året rundt – og får en behagelig temperatur året rundt!

Sist, men ikke minst, Toshiba sine varmepumper er enkle å montere, så du kan forvente at monteringsprisen ikke blir svimlende høy.

En varmepumpe fra Toshiba består av disse delene:

 • Fordamper
 • Kompressor
 • Kondensator
 • Strupeventil

Hvordan fungerer en Toshiba varmepumpe?

Toshiba produserer den vanligste typen: luft-til-luft varmepumper. Disse fungerer ved at varmepumpen henter kaldt luft utenfra, og fører denne luften gjennom en varmepumpeprosess for deretter å slippe ny, oppvarmet luft inn i boligen din. For å få mest ut av varmepumpen, er riktig plassering av inne-delen viktig. Denne bør plasseres et sted som gjør at luften fordeles i alle rom enkelt, slik som i første etasjes ved en åpen trapp. Utedelen bør med fordel festet like utenfor der inne-delen står. Ettersom noen synes denne utedelen virker skjemmende i utseende, kan man kjøpe et varmepumpe hus, som skjuler ute-delen, i tillegg til å virke skjermende for vær og vind.

Toshiba ras 35, Toshiba RAS 25 og Toshiba ras 16

Disse tre varmepumpene er utviklet spesielt til klimaet i Norge, noe som gjør at de vil fungere ypperlig for de aller fleste av oss her i Norden. De tre modellene tåler hardt vær og vil gi deg et godt og varmt inneklima, uansett hvor kaldt det måtte bli ute. Vi velger også å nevne disse tre, fordi mange leverandører leverer de, noe som gjør de enkelt å få tak i.

Pris på Toshiba

Nøyaktige priser er alltid vanskelig å estimere, ettersom det er en rekke faktorer som påvirker den totale prislappen. Per dags dato finner vi følende på Toshiba sine hjemmesider:

Varmepumpene ligger på 25 000 kroner og opp til 30 000 kroner, der en rimeligste ligger på rundt 20 000 kr og 14 000 kr. Dersom vi ser på den dyrere varianten kommer man opp i en pris på rundt 40 000 kroner. Disse prisene skal være inkludert installasjon, men du bør likevel være oppmerksom på dette hos de ulike leverandørene.

Den totale kostnaden vil variere med valget ditt, men her får du i hvert fall et lite innblikk i hva det kan komme til å koste deg.

Velg Toshiba

Det viktigste ved valg av varmepumpe, er at du går for en varmepumpe som passer deg og tilfredsstiller dine behov. Om du synes det er vanskelig å lete gjennom alle varmepumpene som er på markedet, kan du forhøre deg med en leverandør og de vil råde deg på veien. De er der for å hjelpe deg til å velge den riktige varmepumpen for deg, slik at du får reduserte strømutgifter, og et godt inneklima.

Toshiba er et merke å sjekke ute fordi de kommer godt ut i testene som blir utført, samt at de har mange års erfaring innen varmepumper. Toshiba jobber med innovasjon og kommer stadig med noe nytt. Sjekk gjerne opp noen varmepumpe tester på nett, men pass på at de er blant de siste årene – for her skjer det stadig noe i varmepumpemarkedet, og en modell som kom på topp for noe år tilbake siden, er ikke sikkert er den beste per dags dato.

Uavhengig hvilken varmepumpe du går for og hvilket merke du ender opp med, så håper vi du blir fornøyd med ditt nye, gode inneklima!

Finn beste varmepumpe

Vurderer du å installere varmepumpe? Varmepumpe kan brukes både til varme og avkjøling. Sjekk hos flere leverandører hva det vil koste for deg. Sammenlign tilbud fra flere leverandører og velg det som passer for deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hvordan fungerer varmepumpe?

Varmepumper fordeler varme som blir transportert fra en lavere til en høyere temperatur utover hele rommet og huset. Varmen blir hentet ut fra luft, vann, fjell eller jord. Du vil senke kostnadene du bruker på strøm med en slik løsning fordi det blir brukt mindre elektrisitet på oppvarmingen. Ved å installere varmepumpe kan man faktisk halvere strømforbruket. For vanlige boliger er det stort sett uteluften som brukes som varmekilde. Fordelen med å bruke uteluften er at den ikke koster deg en krone, og den finnes overalt.

Forskjellig typer varmepumper

Det finnes flere typer varmepumpe. Det er viktig at du forhører deg med fagfolk før du bestemmer deg for hvilken type pumpe du skal gå for. De vil kunne hjelpe deg å finne ut hvilken som er best egnet for din bolig.

Luft/luft-varmepumpe

Luftvarmepumper er veldig gunstig hvis du har en lang fyringssesong. Luft/luft-varmepumpe har en utedel montert på utsiden av huset, men denne kan skjules med et varmepumpehus, som henter uteluft som varmes opp. Denne type pumpe passer også et sted med milde vintre og i en bolig som har en åpen planløsning slik at varmen fordeles lett i rommene som skal varmes opp. Med denne varmepumpen bør man også ha alternative varmekilder til de kaldeste periodene.

Luft/vann-varmepumpe

Her blir varmen hentet fra ute- eller avtrekksluft og blir så distribuert via vannbåren gulvvarme eller radiator inne i boligen. Fordelene med denne typen varme er at det blir bedre distribusjon og jevnere temperatur. Bruker du varmepumpen til oppvarming av tappevann og oppvarming får du lavere energiforbruk og sparer penger. Denne typen pumpe passer for deg som har vannbåren varmefordeling, og et stort forbruk av tappevann, i tillegg til milde vintre eller lang fyringssesong. Du bør også ha en annen kilde til oppvarming.

Væske/vann-varmepumpe

En væske/vann-varmepumpe henter varme fra sjøvann, jord eller fjell og distribuerer denne varmen i boligen via vannbåren gulvvarme eller radiatorer. Her brukes naturens naturlig varme til å varme opp boligen din. Varmen kan hentes fra solenergi dom er lagret i fjellet, solenergi fra jord eller myr, eller energi som er lagret i havet. Denne type pumpe passer best for deg som har vannbåren varme i boligen og har et stort forbruk av tappevann.

Avtrekksvarmepumpe

En avtrekksvarmepumpe bruker energien fra avtrekksluften. Denne luften er normalt varmet opp til over 20 °C. Den gjenvinner altså den varme luften og du taper ikke en masse energi. Avtrekksvarmepumpe egner seg best til ettermontering på et bygg med kun avtrekksventilasjon for å passe på at det er nok energi igjen til varmepumpen. Denne pumpen er avhengig av kontinuerlig luftstrøm gjennom pumpen slik at den fungerer stabilt.

Fordeler med varmepumpe

Du vil automatisk spare penger på strømregningen ved korrekt bruk, montering og oppsett på lang sikt. Dette er fordi en varmepumpe lager mye varme på lite elektrisitet. Varmepumpen kan styres på en effektiv måte som kan gi økt besparelse. Du kan få en varmepumpe med tidsstyring og temperaturkontroll. I tillegg kommer de fleste varmepumper nå med mulighet for kjøling eller aircondition.

Med en varmepumpe blir det lavere CO2-utslipp og er derfor mer miljøvennlig. Du vil også få et bedre inneklima enn hvis du skulle brukt en gammel vedovn. Det er viktig å ha rette innstillinger på varmepumpen for å utnytte den maks. Det er ikke like lurt å skru den av på nettene da den kommer til å bruke mye mer energi på å varme opp rommet igjen enn det den hadde brukt hvis den hadde stått på lavt kontinuerlig.

 

Tips til bruk

På ekstra kalde dager kan det være nødvendig med varme fra en ekstra varmekilde i huset, til tross for at en luft-til-luft varmepumpe som regel klarer å holde boligen varm ned til -25 grader. Det er viktig å ikke skru av varmepumpen helt om du bruker andre varmekilder. Ved å la den stå på holder du maskineriet i gang og du vil få litt luftsirkulasjon som kan hjelpe til å spre varmen fra de andre kildene også. Ikke sett varmepumpen på ”auto” på disse kalde dagene. Da kan du risikere at pumpen begynner å kjøle ned lufta. Les bruksanvisningen nøye for å få mest mulig ut av slike dager.

På varme dager på vår- og sommertid kan det være fristende å sette pumpen på auto. Det bør man ikke gjøre da den kan begynne å varme og avkjøle om hverandre. Da vil strømregningen bli dyrere uten at dere får noe nytte ut av varmepumpen. De fleste varmepumper kan også kjøle ned boligen. Hør med din leverandør hvordan varmepumpen din fungerer.

 

Toshiba Varmepumpe

På nettsidene til Toshiba,  finner du et utvalg Toshiba varmepumper.