Select Page

Eiendomsmegler

Å kjøpe eller selge bolig er en av de største investeringene man tar. Valg av eiendomsmegler er derfor veldig viktig, og kan være avgjørende for hvordan salget går. Finn beste eiendomsmegler og få mest mulig for din bolig. Sammenlign tilbud fra flere meglere og få best mulig pris. Tjenesten er gratis og uforpliktende.
Sammenlign eiendomsmeglere

Hvordan velge eiendomsmegler?

Valg av eiendomsmegler er helt avgjørende for salgsresultatet. En dyktig eller mindre dyktig megler kan utgjøre flere hundre tusen i prisforskjell og dermed påvirke din gevinst eller ditt tap etter boligsalget. Det finnes mange eiendomsmeglere å velge mellom. Det er derfor viktig å få tilbud fra flere som du kan sammenligne ved å se på priser og betingelser nøye. Før du velger eiendomsmegler bør du motta tilbud fra flere meglere som er aktuelle for deg i ditt område.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Velge beste tilbud på megler

Etter du har mottatt tilbud fra flere meglere kan du enkelt sammenligne og velge det tilbudet som passer deg best. Husk at du kan trekke deg fra prosessen eller prøve andre byråer dersom du skulle ombestemme deg eller ikke være 100% fornøyd med tilbudene du mottar. Det er viktig at du sammenligner tilbudene du mottar nøye. Hvis du tar deg den tiden du trenger for å vurdere tilbud er det større sjanse for at du ender opp fornøyd. Det er også lurt å få en verdivurdering fra flere meglere. Da får du i tillegg sammenlignet din oppfattelse av de ulike meglerne. Det er en god idé å møte eiendomsmeglerne før du tar det endelige valget for å få et ordentlig inntrykk av hvordan de er. Det er ikke alltid det er like lett å få riktig inntrykk av kun å se på papiret. På den måten kan du sjekke om dere har god kjemi og om megleren er en god selger. Slike spørsmål bør ikke undervurderes ved valg av megler. Megleren skal selge boligen din og må derfor også være en god talsmann for boligen. Målet for de fleste er å kunne få igjen mest mulig på salget. Hvis du får god kjemi med megleren er det også stor sannsynlighet for at andre vil oppleve det samme.

Hva gjør en eiendomsmegler?

I Norge er ”eiendomsmegler” en beskyttet tittel. For å kunne drive som megler må man få konsesjon fra Finanstilsynet i tillegg til at man må møte flere krav som stilles. Både jurister og advokater kan få tillatelse fra Finanstilsynet og jobbe som eiendomsmeglere hvis de skulle ønske det. En eiendomsmegler defineres som en person, eller et selskap, som jobber med kjøp og salg av bolig og annen fast eiendom.

En eiendomsmegler har lisens til å bistå personer, enten det er privat eller bedrift, som skal kjøpe, leie eller selge eiendom. Det kan være snakk om hus, leilighet, hytte eller annen type eiendom. Uansett hva slags type eiendom du skal segle finnes det en megler for jobben. Boligmarkedet er i dag så stort at meglere ofte velger å spesialisere seg innen ulike typer eiendom. Noen spesialiserer seg på salg av hytter, andre på villaer.

Megleren skal fungere som en objektiv og nøytral mellommann som forhandler mellom kjøper og selger. Målet er å gjøre kjøps- og salgsprosessen enklere for begge parter. Det er viktig at jobben blir utført på en upartisk og profesjonell måte og jobben til en eiendomsmegler er strengt lovregulert med klare retningslinjer. Megleren skal gi gode råd og veiledning til hvordan en selger sitter igjen med mest mulig etter salget, og hvordan en kjøper får best mulig utbytte for sine penger.

Hvis du skal selge eiendom vil megleren gi deg veiledning til hvordan du kan øke verdien på boligen din. Deretter vil det estimeres en verdi som er basert på ulike faktorer som størrelse, beliggenhet, standard og markedsverdi. Basert på det vil eiendomsmegleren legge en strategi for salget videre, presenterer tilbudet til deg og starter oppdraget dersom det blir godkjent.

Hvordan fungerer det i praksis?

Eiendomsmegleren vil sette opp en strategi basert på dine behov for å få solgt boligen innen et bestemt tidsrom. Så snart du godtar strategien vil eiendomsmegleren presentere et tilbud til deg og oppdraget vil starte. Før du bestemmer deg for eiendomsmegler er det lurt å mottatt tilbud fra flere slik at du kan sammenligne og velge det som passer best for deg.

Salget planlegges sammen med deg som selger slik at dine behov blir ivaretatt i løpet av hele prosessen. Det er også viktig at eiendomsmegleren får et helhetlig bilde av selve eiendommen og området. Beliggenheten har mye å si for verdien. Er området i vekst eller synker verdien? Hvem er målgruppen, er det en liten barnefamilie eller et eldre par?

Neste steg er å fotografere boligen. Det er veldig viktig med gode bilder, og her er det noen ting en må huske på. Du må fjerne elementer som setter personlig preg på bolig. Kjøperen ønsker å se for seg sitt fremtidige hjem her og det kan være vanskelig med personlig eiendeler tilstede. Du kan også vurdere å bruke en boligstylist. Da vil boligen bli stylet på en fin og nøytral måte, dette har stadig blitt mer populært og kan øke mulighetene for salg. Det hender ofte at boliger med gode bilder i både annonser og prospekt selger fortere enn boliger med dårlige bilder. Det vil være lettere for en potensiell kjøper å se for seg sitt fremtidige hjem dersom boligen er lys og ryddig da dette tiltaler de fleste.

Det er vanlig å planlegge visninger etter at markedsføringen er satt i gang, men man kan også gjerne gjøre dette før. Husk at det er viktig at bildene fra annonsen samsvarer med hvordan boligen ser ut på visningen. Det er viktig å rydde vekk rot og personlige eiendeler.

Det er eiendomsmeglerens oppgave å holde styr på gjeldene lover og regler, og har da også ansvaret for kontrakter og alt av papirarbeidet som er knyttet til boligsalget. Det er viktig at man har alt det økonomiske på plass i kontrakter for å unngå at det oppstår problemer når man skal inngå avtaler. Megleren er en nøytral tredjepart som har i oppgave å ta det økonomiske oppgjøret mellom kjøper og selger.

Bør man ha eierskifteforsikring?

Det er ditt ansvar som selger at boligen din er i forsvarlig stand når du skal selge. Det kan likevel dukke opp en del ting man uheldigvis ikke har all informasjon om når boligen selges. Det kan for eksempel være problemer med tak, gulv eller vegger som man ikke kan se. Dette er en av grunnen til at man bør tegne eierskifteforsikring som vil sikre deg dersom noe skulle skje. Per i dag er det ca. 70 – 80 % av boligselgere som har valgt å tegne denne forsikringen. Flere boligkjøpere kan starte en krangel over småting og da er denne forsikringen god å ha i bakhånd. Da slipper du å forholde deg til boligkjøperen, forsikringsselskapet vil håndtere saken for dere. Det bør også vurderes hvor sannsynlig det er for at det faktisk vil dukke opp et problem. I en gammel bolig sier det seg selv at muligheten for feil er større enn i en ny bolig.

Prisen på eierskifteforsikringen er omtrent 3-5 promille av kjøpesummen. Det settes også en øvre og en nedre beløpsgrense slik at det ikke skal bli enorme summer ut av det. Minimum er 2000 kr og makspris er 40 000 kroner uansett boligtype. Det kan kanskje høres dyrt ut, men hvis en kjøper skulle finne en feil ved boligen kan det fort være snakk om flere hundre tusen kroner som må brukes på reparasjon. Uten eierskifteforsikringen må du selv betale siden du står ansvarlig, men med forsikringen kan du henvise til forsikringsselskapet. De vil da håndtere klagesaken for deg og betaler erstatningen til kjøperen om han skulle ha krav på det. Du slipper med andre ord å bruke mye tid, energi og ikke minst penger på å forholde deg til den misfornøyde kjøperen.

Det er meget viktig at alle skjemaene har blitt fylt ut korrekt i forbindelse med tegning av eierskifteforsikring. Dersom du er klar over at noe i din bolig er i dårlig stand, burde vært utbedret eller er ødelagt må du opplyse om dette i skjemaene. Det vil i de aller fleste tilfeller være tydelig om skaden var til stede når boligen ble solgt. Dersom du har oppgitt feil informasjon til forsikringsselskapet blir du selv holdt ansvarlig for erstatningen som kan være på flere tusen kroner. Har du selv kjøpt ny bolig kan det være fryktelig slitsomt når utgiftene plutselig står til taket. Husk å forhør deg om eierskifteforsikring hos eiendomsmeglerne du mottar tilbud fra.

Finn beste eiendomsmegler

Skal du flytte og trenger eiendomsmegler? Ved å fylle ut ett enkelt skjema, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere meglere. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende og du sparer både tid og penger!