Select Page

VETERANBILFORSIKRING

Det er viktig å ha bilforsikring i orden. Det er også viktig å forsikre veteranbilen din med veteranbilforsikring. Sjekk at du har riktig forsikring med gode betingelser og best pris. Det er store forskjeller mellom vilkår og priser hos de forskjellige forsikringsselskapene. Sammenlign og se hvem som gir deg best tilbud.
Sammenlign veteranbilforsikring
HVA KOSTER VETERANBILFORSIKRING

Hva koster Veteranbilforsikring

Eier en veteranbil, gir du den garantert mye kjærlighet. Spør du en eier av en veteranbil om å fortelle om sin bil, vil du fort forstå at det dreier seg om mye mer enn at det bare er et fremkomstmiddel, da det ligger stor interesse og lidenskap bak. Mange bilentusiaster har brukt utallige timer i garasjen og verksted for å fikse på veteranbilen sin og for mange blir bilen også noe av det kjæreste man eier. Vi synes derfor at veteranbilen fortjener litt ekstra trygghet.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Pris på veteranbilforsikring

Er du en av de heldige som eier en veteranbil? Det å ha en veteranbil er en dyr affære og det har du nok garantert erfart. Kostnader knyttet til vedlikehold, pleie, bensin og garasjeleie koster en del penger i året. Det er derfor ekstra viktig at du har en god veteranbilforsikring som ikke koster all verden. Gjennom Tjenestetorget kan du fylle ut et skjema og motta tilbud fra ulike forsikringsselskaper. Du trenger kun å fylle ut skjemaet nedenfor og der velger du hvilke selskaper du ønsker å motta tilbud fra. Deretter vil du bli kontaktet og så velger du det tilbudet som passer deg best.

Veteranbil forsikring

Hva er en veteranbil?

Når bilen er 30 år eller eldre klassifiseres den som veteranbil.

forsikring Veteranbil

Veteranbilforsikringen gjelder for biler som er 30 år eller mer og som er i original og god stand. Årlig kjørelengde må ikke overstige en viss avstand, ofte er det 3000 kilometer.

Hva er en veteranbilforsikring?

Det varierer fra forsikringsselskap til forsikringsselskap hva som defineres som veteranbilforsikring. Generelt sett, vil en veteranbilforsikring gjelde for kjøretøy som er 30 år eller mer. Enkelte forsikringsselskap tilbyr også en helhetlig veterankjøretøyforsikring, som også da vil gjelde for mopeder og motorsykler. Veteranbilen må være regnet som en hobby eller fritidskjøretøy dersom den skal kvalifiseres for en forsikring. Hva som er krav til maksimum kilometerstand avhenger av forsikringsselskapet. Forsikringsselskapene krever ofte at du kan bevise at du har tilgang til en annen bil til hverdagslig bruk, slik at de vet at du kun bruker veteranbilen på fritiden. I enkelte tilfeller er det også påkrevd at også denne bilen er forsikret i det samme selskapet. Videre, vil det være nødvendig med en besiktelse av bilen. Dette gjøres for å dokumentere bilen sin tilstand, enten personlig med bilder en fullstendig tilstandsrapport, eller om du får en person som er kvalifisert til å utføre besiktelsen. En kvalifisert person kan for eksempel være en person med mye erfaring, som er fra den klubben du er medlem i. Sett bort fra alle de kriteriene som må til for å kunne ha en forsikring på veteranbil eller annet veterankjøretøy, må du også ha en av de lovpålagte forsikringene; ansvar, delkasko eller fullkasko.

Ansvarsforsikring på veteranbil

Forsikringen som er obligatorisk for alle motorkjøretøy i Norge, inkludert veteranbiler, er ansvarsforsikring.  På lik linje med en vanlig bilforsikring, vil en ansvarsforsikring til veteranbil sikre deg for både personskader og materielle skader (gjenstander og bygninger) på andre. Du er ikke dekket dersom du skulle påføre skader på ditt eget kjøretøy. Dersom du skulle komme i en tvist, inngår rettshjelp i forsikringen. Den dekker altså utgifter til advokat og lignende.

Amcar

Dersom du er Amcar-medlem, tilbyr noen forsikringsselskaper spesialtilpassede forsikringer. Disse forsikringene har ofte egne betingelser med en høyere forsikringssum og en god rabatt. Du kan lese mer om forsikring på Amcar sine sider.

Delkasko på veteranbil

Delkaskoforsikringen inkluderer den lovpålagte ansvarsforsikringen, men den dekker også tyveri, brann og noe av utvendig skader, som for eksempel glasskader. Dersom du ikke har behov for å dekker skader på din egen veteranbil, kan det være lurt å vurdere delkaskoforsikring. Delkasko dekker alle skader i trafikken som du er grunnen til, samt:

  • Skader på veteranbil forårsaket av lynnedslag, eksplosjon og brann.
  • Glasskader og reparasjon av steinsprutskader
  • Tyveri og andre skader som følge av tyveri eller tyveriforsøk

Kasko på veteranbil

Har du en fullkaskoforsikring til veteranbilen din, vil den være mest mulig dekket. I fullkasko er både ansvar og delkasko inkludert og du er også dekket ved:

  • Kollisjon
  • Utforkjøring
  • Velt
  • Andre skader på veteranbilen som følge av plutselig og uforutsett ytre påvirkning

Veteranbil regler

Kjøretøyet må være 30 år eller mer for at du skal kunne få veteranbilforsikring. Unntaket er om bilen er en kommende klassiker 15 – 30 år, samt lager og restaurering for kjøretøy mellom 15 og 30 år. Bilen må eies av privatperson, firma eller museum og være et samleobjekt. Museum og firma må ha en navngitt person i polisen. Veteranbilen skal ikke brukes i ervervsmessig sammenheng, slik som utleie, varetransport og så videre.  Det anses ikke som ervervsmessig kjøring dersom du blir kontaktet som privatperson eller via klubben når det gjelder kjøring mot i et bryllup eller lignende mot et vederlag. Veteranbiler det søkes helforsikring for, bør være restaurert historisk korrekt, eller være godt bevart i original stand. Bruksslitasje og tidstypiske endringer fra driftsperioden til kjøretøyet blir vanligvis godkjent. I tillegg, skal også felg- og dekkdimensjon passe sammen med kjøretøyets historie og konstruksjon. Når det gjelder EU-kontroll, må veteranbiler og andre bilder som nesten ikke er i bruk, til kontroll. Er veteranbilen registrert før 1. januar 1960, er den derimot fritatt.

Best veteranbilforsikring?

Først og fremst må du tenke gjennom hva du faktisk ønsker å ha dekket når du skal velge forsikring. Dette vil gjøre det mye enklere å finne en forsikring som passer ditt behov, altså den beste veteranbilforsikringen for deg. Dersom du samler dine forsikringer i ett selskap, vil du lettere kunne få et godt tilbud og få en helhetlig rabatt som totalkunde.

SPAR PENGER PÅ FORSIKRING

Trenger du forsikring eller ønsker du å redusere prisen du betaler i dag? Ved å fylle ut ett enkelt skjema, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende og du sparer både tid og penger!