Select Page

Hyttealarm

En hyttealarm beskytter hytta mot innbrudd og skade hvis noe skulle skje. Du får økt sikkerhet og kan føle deg trygg om du er der eller ikke. Prisene på boligalarm varierer fra leverandør til leverandør. Sammenlign og se hvem som gir deg best tilbud.
Sammenlign hyttealarm

Har du ikke hyttealarm?

Med mindre du oppholder deg på hytta hele tiden, eller du har begrenset med verdier der, bør du ha en hyttealarm på hytta. Nordmenn elsker livet på hytta og i 2008 var det ikke mindre enn 418 000 hytter og sommerhus rundt om i Norge. Det er omtrent 20% av befolkningen i Norge som har fritidsbolig og så mange som fire av ti har tilgang til fritidsbolig gjennom jobb, familie eller venner. Oppland hadde flest fritidsboliger med ikke mindre enn 44 400 fritidsboliger og Buskerud hadde 42 400 fritidsboliger og lå dermed i toppsjiktet. Fra 2016 til 2017 var det en økning i salg av hytter på 9% ifølge Aftenposten, som kaller det hele for nordmenns hyttemani og kan fortelle at nordmenn tyr til hytta når de går gjennom vanskelige tider også, ikke bare ved høytider og feiringer. Den typiske fritidsboligen koster 1.6 millioner i Norge.

i

Fyll ut skjema

Fyll ut kun ett skjema som sendes til flere leverandører. På denne måten vil du raskt få flere tilbud å velge mellom. Du slipper og lete etter leverandører selv, vi gjør det for deg!

Velg leverandør

Velg opp til fem leverandører fra flere dyktige selskaper. Vi har samlet de beste leverandørene på ett sted slik at du kan finne den beste i ditt område.

Spar penger

Du sparer både tid og penger! Våre leverandører vet at de må konkurrere om deg, og vil derfor strekke seg langt for å gi deg best mulig tilbud.

Ny tidsalder for hyttene

Fritidsboliger i Norge er ikke nødvendigvis slik som de var heller. I gamle dager var det hytter uten innlagt vann og elektrisitet. Man måtte gjerne ut for å gjøre sitt fornødne. Spesielt på høsten og vinteren kunne doturen bli en ekstremt kald opplevelse. Hyttene var gjerne sparsommelig møblert, det var jo tross alt ikke inne i hytta man skulle tilbringe mest tid, det var ute i skiløypene eller ved det nærmeste tjernet når sola sto på. De fleste innbrudd i hyttene ble gjerne gjort for å søke ly for dårlig vær eller rett og slett bare av ungdommer som var på jakt etter en plass å feste, med påfølgende hærverk. Men hyttene i dag er veldig annerledes. Det er mye fokus på design, det er hytter til millioner av kroner, med dyre interiørdetaljer og mye elektronikk. Alt dette er ting som er lette å omsette og dermed gjør dette hyttene og fritidsboligene til perfekte mål for innbruddstyver.

Smarte hytter

Med dagens teknologi er det nesten ubegrenset hva du kan få til med tanke på kontroll over hytta både når du ikke er der, når du er på vei dit og når du oppholder deg der. Hva kan du kontrollere når du er på vei til hytta for eksempel? Joda, du kan sette på varmen, slik at hytta er varm og god når dere kommer dit. Når du riser fra hytta er det også mye du kan gjøre via app og nett. Det er ofte slik at de gamle hyttene har rør som gjerne kan fryse fast, da er det greit å kunne styre varmen i hytt slik at rørene ikke fryser og du risikerer vannskader når rørene sprekker.

Fjernstyr hytta

Med den nye tidsalderen for hyttene kommer også et nytt behov for beskyttelse ettersom det er større verdier i hytta og hytta i seg selv faktisk kan ha stor verdi. Selvfølgelig er beste måten å beskytte hytta på, å faktisk være der. Men når det ikke er mulig hele året må man finne en eller annen måte å ha en tilstedeværelse i hytta på. Det er for eksempel mulig å leie ut hytta, og tjene penger samtidig som du beskytter den ved hjelp av leietagernes tilstedeværelse. Men takket være ny teknologi kan du selv holde oppsyn med hytta og styre en del funksjoner hjemmefra, som for eksempel lyd og lys.

Kamera og alarm

Det finnes et stort utvalg av utstyr til de forskjellige alarmene. Men en ting det kan være greit å ha, sånn bortsett fra innbruddsalarmen og kontroll over lyd, lys og varme i hytta, er kamera. Se for deg en situasjon der du sitter hjemme og får telefon fra det lokale politiet der hytta ligger, det har vært innbrudd på hytta og den er helt rasert. Da er det jo bare en alarm som sier ifra om at det har skjedd og det er ikke noe du kan gjøre, skaden er skjedd og politiet er på saken. Med kamera kan du få varsel på nett eller via app om at noen er i hytta, og du kan sørge for å ta opp video samtidig som du sørger for at politiet rykker ut kjapt og kanskje får forhindret noe av skaden.

Styr lyset

Nøkkelen er også å få det til å se ut som om det er noen i hytta, slik at det faktisk er muligheter for å bli tatt om man prøver seg på nettopp den hytta. Det betyr at du for eksempel kan styre lykter utenfor hytta og forskjellige lyspunkt inne i hytta. Hvis de da overvåker hytta og ser forskjellige lyspunkt på hver kveld, ser det ut som om noen faktisk er hjemme. Mange som ikke tilbringer tid i hytte eller er bortreist fra hjemmet, setter gjerne på noen lys, og de står da på under hele perioden, hvilket igjen fungerer mot sin hensikt, ettersom det faktisk varsler om at de IKKE er hjemme.

Brannalarm

En hyttealarm kan også ha brannalarm, slik at du og vaktsentralen blir varslet om det skulle begynne å brenne i hytta. Da får brannvesen kommet seg dit kjappere og dermed er sjansene større for å få redde større deler av hytta slik at ikke fullt så mye verdi går tapt. Samtidig som kan kanskje kan forhindre spredning til andre hytter og ikke minst skogområder rundt hytta.

Hva bør du se etter?

Når du skal velge hyttealarm så gjelder det å finne den som har så komplett tilbud som mulig, og gjerne med alarmer som er tilknyttet vaktsentraler og utrykning. Hvilket tilleggsutstyr og tjenester har de tilgjengelig for sine kunder. Bruk gjerne en anbudstjeneste hvor du kan få de forskjellige leverandørene i det området til å komme med anbud til deg og slåss om deg som kunde.

Sjekk pakketilbud

Det som også kan være verdt å vurdere er å ha husalarm og hyttealarm hos samme selskap, så sjekk gjerne ut hvem som kan gi deg de beste pakkene til de beste prisene for både hus og hytte. Da slipper du forholde deg til to forskjellige leverandører og ende opp med å betale kanskje dobbelt så mye som du betaler om du har begge alarmene i ett selskap.

Spar penger NÅ

Alarmen sikrer deg uansett om du er hjemme eller reiser bort. Ønsker du å skaffe deg boligalarm? Ved å fylle ut ett enkelt skjema, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende og du sparer både tid og penger!