Select Page

Derfor trenger du boligalarm

Derfor trenger du boligalarm
Rate this post

Er du en av de mange som vurderer å skaffe seg boligalarm men fremdeles er litt usikker på om det egentlig er nødvendig? Her får du noen av de beste grunnene til å skaffe seg boligalarm.

Når man tenker på hvor liten kostnad det som regel er å ha en boligalarm, kan man spørre seg selv hvorfor det ikke er enda flere som faktisk har boligalarm. De månedlige kostnadene behøver ikke være så store, alt er helt avhengig av hvilke pakker du velger og hvilke alarmselskap du ønsker bruke.

Sikre dere mot innbrudd

Dette er en av de mer åpenbare årsakene. Det at man har alarm kan ha avskrekkende effekt på eventuelle innbruddstyver som dermed velger å ta andre hus istedenfor. Det er selvfølgelig avhengig av hvor mye risiko en innbruddstyv er villig til å ta, samt hvor erfarne de er. Jo mer du sikrer huset ditt, jo mer risiko må de være villige til å ta, og kunnskapsnivået må være deretter.

Det er jo også sånn at man får rabatt på forsikring om man har et godt alarmsystem i boligen, og dette er koblet til alarmsentral. Hvorfor er alarmsentralen så viktig? Fordi de vil sende ut vektere og eventuelle nødetater om noe skulle skje og dette kan gjøres uansett om du er hjemme eller ikke. Det betyr at et eventuelt skadeomfang kan reduseres og det betyr mindre utgifter for forsikringsselskapet.

Bruk alarm for økt brannsikkerhet

Ja, faktisk så vil boligalarmen din også ha muligheter for å fungere som brannvarsler og om du er knyttet til alarmsentral, vil de sende vektere og brannvesen til din adresse så fort som overhode mulig. Dette kan faktisk være med å redde liv, ettersom brannen kanskje ikke får utviklet seg helt ut og brannvesenet kommer fortere. Kanskje familien i huset faktisk ligger og sover når det begynner å brenne, da er det bra brannalarmen kan gi lyd fra seg og at vaktsentralen reagerer kjapt. Det finnes også forskjellige tilleggsfunksjoner til alarmene som det er greit å sette seg inn i. Jo mer du kan gjøre, jo sikrere er det.

Smarte hus

Men skikkelig oppsatt boligalarm har du masse andre kjekke fordeler. Du kan for eksempel skallsikre hele huset selv om du har kjæledyr som er hjemme eller går inn og ut gjennom luker hele dagene. Har du barn i skolealder kan du få varsling når barna kommer hjem om du har elektrisk lås på døren. Du kan sette på kaffe, radio, brødmaskin eller andre ting før du i det hele tatt har gått inn dørene hjemme. Har du vært på lang reise, kan du for eksempel sette på varmen i huset slik at det er godt og varmt når du kommer hjem.

SPAR PENGER PÅ BOLIGALARM

Få et tryggere liv med boligalarm. Alarmen sikrer deg uansett om du er hjemme eller reiser bort. Ønsker du å skaffe deg boligalarm? Ved å fylle ut ett enkelt skjema, kan du raskt og enkelt få tilbud fra flere forsikringsselskaper. Du velger selv hvilke selskaper du ønsker å sende skjemaet til, sammenlign tilbudene du mottar og velg det beste for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende og du sparer både tid og penger!