Select Page

Derfor er varmepumper bra for miljøet

Derfor er varmepumper bra for miljøet
Rate this post

Foruten mulighetene til å spare penger på strømregningen, er et annet salgsmoment at varmepumper er veldig miljøvennlige og klimavennlige.

Vi bor i en verden som stadig preges av klimaendringer og vi i Norge ser det på at det gjerne er kjøligere gjennom hel året, dårlig sommer og til tider veldig lang vinter og mørketid, med alt det medfører. Norge har i noen år vært nødt til å kjøpe inn energi utenfor landegrensene, og det har vært en dyr opplevelse for mange av oss nordmenn. Den energien vi henter utenfra er gjerne også basert på ufornybare ressurser, så det faktum at det finnes mer miljøvennlige ting på markedet er jo bra.

Sparer strøm

De fleste varmepumper bruker ekstremt lite strøm på å driftes, og de gir igjen ganske mange ganger det de bruker. For en luft til vann varmepumpe så er det snakk om at de gir tilbake 2.5 til 3.5 ganger den strømmen de bruker, og på den måten får man altså varmet opp en blokk, bygård eller en bolig gjennom for eksempel bruk av radiator, vannbåren varme eller gjennom viftesegmenter.

Det viktigste momentet til at varmepumper faktisk er miljøvennlige er at de benytter seg av noe som finnes over alt, nemlig luft. Det finnes også de som er avhengige av vann og grunnvann for å driftes. Det at man går bort fra kull, olje, ved og andre lignende former for fyring, gjør at det blir mindre partikler i liften og dette er utrolig mye sunnere for oss alle. Det blir med andre ord mindre lokale utslipp.

Godt innemiljø

Det er faktisk også slik at man ved å bruke varmepumpe kan gi boligen bedre innemiljø. Den formen for oppvarming vil ikke føre til partikler og forurensing i lufta. Det at det er jevn varme i boligen hele tiden forhindrer også fuktskader og dermed også mugg og soppskader i boligen. Disse er også farlige for helsa om man først puster inn soppsporene.

FINN BESTE VARMEPUMPE

Vurderer du å installere varmepumpe? Varmepumpe kan brukes både til varme og avkjøling. Sjekk hos flere leverandører hva det vil koste for deg. Sammenlign tilbud fra flere leverandører og velg det som passer for deg. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.