Select Page

Hva kan en fysioterapeut hjelpe deg med?

[kkstarratings]

Smerter i muskler og ledd?

Opplever du smerter i muskler og ledd, kan det hjelpe med behandling hos fysioterapeut. Men hvordan går du frem for å finne en god fysioterapeut?

Mange av oss lever med forskjellige vondter og tenker gjerne at de kommer til å gå bort helt av seg selv. I mange tilfeller gjør de det, men noen ganger kan det være greit å få hjelp av en fysioterapeut. Fysioterapeutene er regnet som autorisert helsepersonell. Dette innebærer at de må ha en utdannelse som fysioterapeut og turnustjenesten må være gjennomført. Autorisasjonen er en trygghet for deg som klient ettersom du da er sikret at fysioterapeuten faktisk er kvalifisert. Fysioterapeutene kan også ta videreutdanning som manuellterapeut.

Hvorfor fysioterapi?

Når du opplever smerte i muskler og ledd så handler det om kropp, bevegelse og funksjon. Formålet med å gå til fysioterapeut er å gjennomrette kroppens funksjon til det normale, eller så nært normalt som mulig. Fysioterapi er en mer komplett behandling enn andre som jobber på samme område, ettersom det ikke bare er behandling som er fokus, men også øvelser for vedlikehold og forebygging.

Hva gjør en fysioterapeut?

Når du kommer til en fysioterapeut så har du kanskje med deg en henvisning fra legen din, men dette er ikke nødvendig om du går til fysioterapeut uten avtale. Fysioterapeuten vil uansett gjøre egne undersøkelser for å finne ut hva som er galt, og hvordan man best mulig kan gjenopprette god funksjon i det berørte området. De skal også hjelpe deg gjennom behandling, rehabilitering/habilitering gjennom å lære deg å ta i bruk dine egne ressurser.

Det er fysioterapeuter ansatt i flere deler av helsevesenet i dag, som for eksempel sykehjem eller helsestasjoner.

Hva koster en fysioterapeut?

Hva fysioterapeuten koster varierer fra sted til sted. Det er ikke noen regulering på hvor mye de kan ta for sine timer. Det som kan være avgjørende for at du skal få så billige timer som mulig er hvorvidt fysioterapeuten har driftsavtale. Da kan det koste så lite som 170 kr i egenandel for en vanlig undersøkelse. Behandling varierer avhengig av tidsbruk og eventuelt utstyr. For å få disse egenandelene må du ha henvisning fra lege til fysioterapeut.

Men i noen tilfeller kan det være lang ventetid for å komme til de fysioterapeuter som har driftsavtaler, da er det en mulighet å benytte seg av fysioterapeuter uten driftstilskudd. Her betaler du mer, gjerne fra 300 kr pr 30 minutt. Til gjengjeld er disse tilgjengelige på kort tid, så du slipper å vente og oppleve at smerten og skaden forverrer seg i løpet av ventetiden.

Fysioterapeuter med avtale

En fordel med å gå til fysioterapeuter med driftsavtale er at du bare betaler egenandeler opp til egenandelstak 2. Det vil si at du i løpet av et år bare betaler 1 990 kr for fysioterapi og de andre tjenestene du benytter som går på denne formen for frikort. Det finnes også de som faktisk slipper å betale egenandeler hos fysioterapeut med driftsavtale og det er barn under 16 år, personer med godkjent yrkesskade og soldater i førstegangstjeneste i forsvaret.

Finn beste helsetjeneste

Ser du etter klinikk, lege eller behandler? Søk opp og sammenlign helsetjenester basert på pris, område og fasiliteter. Vi videreformidler forespørsler og bestillinger til rett klinikk for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende. Alle kostnader blir mellom deg og klinikk eller valgte lege som vanlig.