Select Page

Kiropraktor eller fysioterapeut?

Kiropraktor eller fysioterapeut?
Rate this post

Hvilke manuelle terapeut skal du velge?

Mange er usikre på om de skal velge kiropraktor, fysioterapeut eller andre former for manuelle terapeuter. Det kommer stadig nye manuelle behandlingsformer, noen er gjerne litt mer alternative enn andre. Det finnes en stor forskjell på alle disse manuelle behandlerne og det er utdannelsen og hvorvidt de har autorisasjon. Kvaliteten på de forskjellige utdannelsene er gjerne veldig varierende, og når det kommer til de alternative metodene er det ikke nødvendigvis mye forskning som støtter opp under langtids og kortidsvirkning av behandlingene. Her gjelder det å finne ut hva som høres mest logisk ut og mest virkningsfullt ut for en selv.

Fysioterapeut bruker manipulasjon

Der kiropraktoren er mest opptatt av å behandle ledd ved manipulasjon er fysioterapeuten mest opptatt av kropp bevegelse og funksjon. Fysioterapeuten har ikke lov til å manipulere eller knekke ledd opp, de har kun lov til å mobilisere, altså trekke leddet til dets ytterstilling. Fysioterapeutene jobber gjerne ut ifra spesifikke øvelser som har til hensikt å mobilisere enkelte deler av ledd og muskulatur. Dette gjøres gjerne gjennom veiledet fysisk trening individuelt eller i grupper. Fysioterapeutene kan også benytte seg av andre metoder som for eksempel massasje eller elektroterapi. Ønsker fysioterapeuten å bruke manipulasjon i sitt virke, så må han eller hun ta videreutdanning i manipulasjon slik at de får tittelen manuellterapeut.

Få tilbud på kiropraktor

Ser du etter klinikk, lege eller behandler? Søk opp og sammenlign helsetjenester basert på pris, område og fasiliteter. Vi videreformidler forespørsler og bestillinger til rett klinikk for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende. Alle kostnader blir mellom deg og klinikk eller valgte lege som vanlig.