Select Page

Sjekk rør før vinteren

Sjekk rør før vinteren
Rate this post

Det nærmer seg vinter og det betyr at været blir kaldere. Har du bolig eller fritidsbolig med rørsystem er det viktig at du får dem sjekket før vinteren setter inn for alvor. Dette er beste måten å unngå frost og vannskader.

Norge er et land med til tider ekstremt kalde vintre, spesielt oppe i nord. Men det kan bli ganske kaldt nedover i landet også og uansett hvor du bor er det verdt å sjekke og ikke minst sikre rørsystemene sine før kulda setter inn. Det er nemlig ikke bare føttene dine som kan utvikle frostskader i kulda, det kan også rørene i boligen din. Så ikke prøv å spare penger på strømmen med å varme minst mulig, det gagner hverken deg eller boligen i lengden.

Viktig med forberedelser

En ting er at vinteren er kald, men frosten og kulden utsetter boligen din for en del prøvelser. Det er derfor viktig at du har god oppvarming i boligen slik at du både beskytter rør, elektrisitet og ikke minst deg selv mot kulden. Om du har deler av boligen som ikke er i bruk, eller en fritidsbolig som dere ikke skal besøke i løpet av vinteren, må dere gjøre noen forberedelser for å sikre rørene så godt som mulig.

Skal du reise?

Skal du være borte en stund fra boligen, gjerne på juleferie eller familiebesøk, så kan det lønne seg å stenge hovedstoppekranen. Hvis du har vann i rørene og dette vannet fryser til så utvider vannet seg. Har du dårlige rør risikerer du at rørene sprekker og at det i verste fall kan bli oversvømmelse i boligen. Har dere for eksempel hybel eller leilighet i boligen, som ikke er i bruk, er det også viktig å passe på rørene her. Det kan anbefales å faktisk ha noe varme på her også for å sikre både leiligheten og resten av boligen. Har man termostat og muligheter til å ha kontroll over varmen, anbefales det at man har minst 10 varmegrader i alle rom, for å bekjempe effekten av kulden og frosten.

Små triks kan sikre din bolig

Vær obs på vegger hvor iskald vind kan komme til, i tillegg til lave temperaturer ned til for eksempel -10 eller -15 grader. Inne i disse veggene har vi lite kontroll på hva som skjer, og det kan faktisk fryse til, spesielt om det kommer iskald vind mor veggen, i tillegg til kalde temperaturer. Skal du ut å reise, eller forlate fritidsbolig, så kan det være lurt å sette opp skapdørene om du for eksempel har kjøkkenskaper på vegger som er utsatt for sur og kald vind. Sørg også for å ha dørene rundt i boligen åpne, for å ha jevn temperatur.

FINN BESTE HÅNDVERKER

Vurderer du å ansette en dyktig håndverker som kan hjelpe deg med å utføre jobben? Ved å legge ut en anbud på jobben hjelper vi deg å finne den beste håndverkeren for ditt prosjekt. Tjenesten er gratis og uforpliktende, og du sparer både tid og penger!