Select Page

Slik blir du kvitt ryggsmerter

Slik blir du kvitt ryggsmerter
4.5 (90%) 2 votes

Har du problemer med smerter i ryggen? Smerter som kanskje kommer og går eller er kroniske? Her får du noen gode tips til hva du bør gjøre for å bli kvitt ryggsmertene.

 

Mange nordmenn opplever å få smerter i ryggen i løpet av sitt liv, og dessverre er det ikke alle som tar disse smertene på alvor, men demper det med smertestillende og håper at det går over. Men ryggsmerter bør absolutt tas på alvor og det finnes heldigvis gode muligheter for behandling som varer lengre enn smertestillende. Faktum er at smertestillende vil maskere smerten, og mange risikerer at de dermed skader ryggen desto mer.

Har du smerter i ryggen?

Første bud er å komme seg til legen om man opplever smerter i ryggen som ikke går bort. Om dette opptrer i sammenheng med andre symptomer bør du også gi informasjon om dette til legen, slik at legen lettere kan stille en diagnose eller finne rette behandlingen for deg. I mange tilfeller er det nødvendig med videre testing på sykehus, som for eksempel røngten eller MR av rygg. Da får man et mer komplett bilde av problematikken og det er mulig å se om det er en fysisk årsak til smertene. Ofte kan det være snakk om slitasje eller prolaps hvor skivene i ryggraden sklir ut av posisjon.

Hvorfor man opplever ryggplager

Det er mange grunner til at man opplever ryggproblemer. Det kan være noe så enkelt som at man stresser veldig og det setter seg knuter i muskulaturen. Det kan være man har fått prolaps eller problemer med slitasje. Det kan være at man jobber på en måte som er lite gunstig for ryggen, hvilket legger ekstra press på ryggraden og dermed får smerter. Det kan også være at man bøyer seg eller løfter mye og feil. En annen ting som kan spille inn er for lite fysisk aktivitet ettersom at muskulaturen blir svakere.

Slik kvitter du deg med ryggsmerter

Det er mange måter å bli kvitt ryggsmerter, men det absolutt viktigste er faktisk å forebygge og være obs når ryggsmertene er i startfasen. Den beste måten å forebygge på er ved å ha jevnlig fysisk aktivitet slik at du også får styrket kjernemuskulaturen. Når du styrker den, styrker du også ryggen sin motstandskraft. Om du opplever ryggsmerter kan det lønne seg å ta kontakt med en fysioterapeut som kan hjelpe deg både med å fiske ryggsmertene og ved å finne årsaken slik at du kan unngå det i fremtiden. Fysioterapeuter kan hjelpe deg med å finne bedre måter å jobbe og trene på, slik at ryggen styrkes istedenfor svekkes.

Få behandling for vond rygg

Avhengig av hva som er årsaken til at du har smerter i ryggen, så finnes det masse gode behandlingsmuligheter. Noen av dem må du ha henvisning fra lege for å få behandlingen delvis dekket gjennom Helfo. Du kan for eksempel vurdere en kiropraktor, fysioterapeut eller en manuellterapeut. Det finnes også en del alternative metoder som folk er veldig glad i, deriblant naprapat og osteopat. Det viktige er at du finner den behandlingsformen som passer deg og din lommebok.

Få tilbud på kiropraktor

Ser du etter klinikk, lege eller behandler? Søk opp og sammenlign helsetjenester basert på pris, område og fasiliteter. Vi videreformidler forespørsler og bestillinger til rett klinikk for deg. Tjenesten er gratis og uforpliktende. Alle kostnader blir mellom deg og klinikk eller valgte lege som vanlig.